Call center 021.9983

Articole

Spitalul Monza și Centrele de Excelenţă ARES deschid cel mai mare spital privat de cardiologie din Ardeal

Spitalul Monza, Centrele Ares și CardioTeam își unesc forţele și deschid cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul ţării, la Cluj Napoca. Spitalul va funcţiona în parteneriat cu medici de elită din Cluj și din ţară. Printre primii medici cooptaţi în echipă se numără dr. Ștefan Moţ, prof. dr. Radu Căpâlneanu, dr. Adela Șerban, dr. Horia Roșianu, dr. Călin Homorodean, dr. Marius Andronache și dr. Radu Roșu.

Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca va oferi servicii de cardiologie clinică și intervenţională, beneficiând, pentru început, de expertiza a opt medici cardiologi cu specializare în cardiologie intervenţională, cinci electrofiziologi, zece cardiologi clinicieni, 24 de asistente și personal auxiliar.

”Sunt convins că împreună cu Spitalul Monza și Centrele ARES care deja și-au arătat un nume deosebit în cardiologia românească, vom reuși în scurt timp să dovedim că putem să facem o medicină de performanţă și în domeniul privat la Cluj Napoca” a declarat dr. Ștefan Moţ.

Întins pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi, pe trei niveluri, spitalul are în prezent două săli de angiografie unde se poate efectua toată gama de servicii cardiologice pentru bolile coronariene, bolile structurale, precum și pentru cele vasculare neurologice sau periferice, cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie cu cinci paturi și opt cabinete medicale pentru consultaţii clinice. Clădirea – monument istoric – situată pe strada Republicii nr. 8, a fost reamenajată sustenabil și beneficiază de iluminat led și o parcare cu 14 locuri complet automatizată.

Investiţia de la Cluj Napoca se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care aproximativ 1,7 milioane de euro reprezintă dotările medicale. Spitalul este parte a planului de dezvoltare din cadrul parteneriatului dintre Spitalul Monza și Centrele ARES care implică deschiderea mai multor centre regionale de cardiologie intervenţională în ţară, precum și extinderea reţelei de clinici axate pe investigaţii și diagnostic cardiovascular RITMICO.

”După șapte ani de cardiologie în România, înţelegem că cel mai important este să fim cât mai aproape de pacient, cu metode moderne de diagnostic și soluţii eficiente de tratament. Pacienţii care vin la Spitalul Monza și la Centrele Ares în București merită să aibă aceleași servicii de calitate mai aproape de casă. Misiunea noastră este să le oferim această garanţie. Suntem prezenţi acum cu centrele Monza-ARES la Constanţa și la Cluj. În curând vom fi și la Pitești. Proiectul RITMICO se dezvoltă cu câte 4-5 clinici noi în orașele din ţară, în fiecare an. Construim cea mai de încredere reţea pentru diagnosticul, monitorizarea și tratamentul bolilor cardio-vasculare din România. Împreună, putem redefini faţa cardiologiei de la noi din ţară, mai ales în contextul în care ne aflăm mult peste media europeană în ce privește numărul deceselor cauzate de aceste patologii” a spus Iulian Pleșcan, directorul operaţional al Spitalului Monza-Ares.

Lasă un răspuns

Secured By miniOrange