Call center 021.9983

Articole

Spitalul Monza si Ares, parteneriat strategic

București, 26 octombrie: Spitalul Monza și Centrele de Excelenţă ARES anunţă semnarea unui parteneriat strategic, începând din luna octombrie 2016, prin care urmăresc alăturarea celor mai buni profesioniști din domeniul cardiologiei clinice, cardiologiei intervenţionale și al chirurgiei cardiovasculare. Aceștia vor face echipă pentru găsirea celor mai bune soluţii de tratament pentru pacienţii cu patologie cardiacă.

Cel mai performant centru de diagnostic și tratament al bolilor cardiovasculare din România

”Vom continua misiunea noastră de a menţine calitatea serviciilor medicale la standarde de excelenţă. Pacientul se află în centrul preocupărilor acestei echipe medicale multidisciplinare, care va găsi pentru fiecare caz în parte soluţia optimă de tratament pentru patologia de care suferă.” a adăugat Carmen Drăgan, Președintele Spitalului Monza.

”Suntem onoraţi să anunţăm că, din luna octombrie, Centrele de Excelenţă ARES se vor alătura echipei noastre medicale, prin parteneriatul stabilit. Colaborarea dintre echipele multidisciplicare este conceptul care lipsește astăzi din spitalele din România, motiv pentru care, de multe ori, pacientul are de suferit. De aceea, ne dorim ca această consolidare a unor echipe medicale complexe, cu o vastă experienţă în domeniu, să reprezinte un nou pas, pe atât de firesc, cât și de important pentru îngrijirea pacienţilor din România.”, a declarat Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

Pentru perfectarea parteneriatului au fost necesare investiţii de peste 750.000 de euro. Acestea au inclus: dotarea completă a celei de-a doua săli de angiografie, mărirea capacităţii ambulatoriului cu șase cabinete medicale și 10 birouri operaţionale. De asemenea, pentru anul 2017, estimăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri, bazându-ne pe multiplicarea numărului de proceduri efectuate în urma parteneriatului. În acest sens, preconizăm un număr de 1.500 de proceduri endovasculare/ an și 800 de operaţii de chirurgie cardiovasculară/ an. “, a spus Iulian Pleșcan, directorul operaţional al Centrelor de Excelenţă ARES.  

Extinderea Centrelor ARES în cadrul Spitalului Monza reprezintă pentru noi un proiect amplu de dezvoltare, în beneficiul pacienţilor din România. Prin coeziunea celor două structuri, parcursul medical al pacienţilor se simplifică în mod considerabil. În acest moment, putem găsi în același loc, cei mai experimentaţi specialiști din România. Fiecare patologie a inimii poate fi tratată  într-un singur loc, fie prin tratamente chirurgicale, fie prin tratamente minim invazive, susţinute de echipamente medicale de ultimă generaţie.”, explică Oren Iancovici, directorul general al Centrelor Ares.

Prin crearea acestui parteneriat, Spitalul Monza devine cel mai performant centru cardiovascular din România, cu o capacitate de 140 de paturi, 2 săli de angiografie și 8 săli de operaţii.

Cele doua unităţi medicale au o experienţă considerabilă în tratarea bolilor cardiovasculare. Spitalul Monza și-a început activitatea in 2012 ca centru cardiovascular, punând la dispoziţia pacienţilor cea mai bună echipă medicală, susţinută de cea mai nouă tehnologie.

Centrele de Excelenţă ARES și-au început activitatea în anul 2010, prin deschiderea primului centru specializat în cardiologie și radiologie intervenţională, efectuând atât proceduri intervenţionale, prin abord minim invaziv, cât și proceduri electrofiziologice și de embolizare a fibromului uterin.

Ambele centre specializate au efectuat de-a lungul anilor mai multe premiere medicale, privind tehnici chirurgicale aplicate pentru prima oară la noi în ţară, cât și implantarea unor device-uri de ultimă generaţie, astfel reusindu-se vindecarea completă a pacienţilor cu patologie cardiacă.

Secured By miniOrange