Call center 021.9983

Articole

Proiect social de intervenţii chirurgicale pro bono pentru cazurile de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervenţională din ţară, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia, lansează un program social prin care oferă intervenţii gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie, atât pentru copii, cât și pentru adulţi.

Încă de la înfiinţare, în 2012, Spitalul Monza a contribuit la operarea pro bono a peste 200 de cazuri de pacienţi aflaţi în dificultate. Dintre aceștia, 30% au fost adulţi, iar 70% au fost copii.

Odată cu acest proiect social, Spitalul Monza și grupul Policlinico di Monza continuă suportul oferit, consolidându-și eforturile prin alocarea de fonduri anuale, dar și prin direcţionarea unei părţi din costurile intervenţiilor de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie efectuate la Spitalul Monza spre programul amintit.

Așa cum am spus mereu, sănătatea este o misiune pentru noi și ne propunem să arătăm că aceasta nu este doar o propoziţie care sună frumos, ci este un principiu după care ne ghidăm în activitatea noastră zi de zi. Prin intermediul acestui program, ne unim forţele pentru ca, împreună cu pacienţii noștri și cu tot sprijinul oferit de grupul internaţional din care facem parte, să oferim o viaţă mai bună unor oameni care nu își permit să se trateze așa cum ar trebui și așa cum au realmente nevoie”, a declarat Luca Militello, CEO Grup Monza România.

O primă iniţiativă de semnalare a unor cazuri de categorii sociale vulnerabile a fost deja pusă în practică prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC va prezenta cazurile identificate prin intermediul asociaţiilor membre și le va comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcţie de criterii și o cercetare riguroase.

Ne bucurăm că Spitalul Monza a venit cu această iniţiativă, mai ales pentru că echipa lor de medici este una de top pe cele două specialităţi, unde intervenţiile chirurgicale sunt de obicei complicate și costisitoare. Este primul spital privat care vine cu o astfel de propunere și ne dorim ca și alte unităţi să colaboreze și să se ghideze după acest exemplu”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament și intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi și medicali ai Spitalului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.