Articole

Spitalul Monza găzduiește Conferința Naţională a Facultăţii de Medicină, a Universității Titu Maiorescu

În perioada 17-19 mai, 2018, are loc Conferinţa Naţională a Facultăţii de Medicină, a Universității Titu Maiorescu, din București cu tema “Abordări inovatoare transdisciplinare în medicina modernă”.

Evenimentul se află la a doua ediție și a fost găzduit de Spitalul Monza, cu care Universitatea Titu Maiorescu colaborează, încă din anul 2013.

”A doua ediţie a Conferinţei Facultăţii de Medicină a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti se desfăşoară, anul acesta, prin amabilitatea conducerii grupului Policlinico di Monza, în aulele spitalului Monza, spital de avangardă a medicinei româneşti, european în adevăratul sens al cuvântului. Spitalul Monza este unul dintre partenerii facultăţii noastre angrenat în multiple proiecte de colaborare – punem un accent deosebit pe activitatea didactică şi de cercetare ştiinţifică.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Daniel Cochior, Decan al Facultății de Medicină a Universității Titu Maiorescu.

conferinta nationala a facultatii de medicina
conferinta nationala a facultatii de medicina

Parteneriatul dintre Spitalul Monza și Facultatea de Medicină a Universității Titu Maiorescu presupune și colaborarea, prin intermediul Grupului Policlinico di Monza, cu Universitatea Bicocca din Milano pentru mobilitatea cadrelor universitare și a studenților.

Prof. Dr. Daniel Cochior a deschis sesiunea de prezentări și a subliniat importanța parteneriatului dintre spitalul Monza și Facultatea de Medicină, a Universității Titu Maiorescu. Carmen Dragan, Presedintele Spitalului Monza și Luca Militello, Directorul General al Spitalului Monza, au luat cuvântul, la deschiderea conferinței și le-au urat bun venit participanților.

Președintele Universității Titu Maiorescu, Prof. Univ. Dr. Iosif. R. Urs,  Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu – Presedintele Institutului de Cercetare „N. Cajal” si Presedintele Senatului universitatii Prof. Univ. Dr. Dan Ungureanu au vorbit despre importanța conferinței in viata academica, in cercetare și despre diversitatea temelor abordate.

Conferința a fost structurată pe mai multe secțiuni: secțiunile unu și doi, în prima zi și au cuprins teme precum tendințe în medicina moleculară și medicina personalizată. Secțiunile trei și patru din ziua a doua au fost dedicate comunicării științifice a doctoranzilor și a studenților, iar în cea de-a treia zi, workshopul intitulat First Aid 2 CPR Training: : Level A1: Basic Life Support.

”Scopul principal al Conferinţei anuale a facultăţii de medicină este acela de a disemina rezultatele ştiinţifice obţinute de cadrele universitare, doctoranzi, studenţi în centrele de cercetare ale facultăţii, în cercurile ştiinţifice studenţeşti şi în cadrul Institutului de cercetări medicale „Nicolae Cajal” a universităţii. Ca şi în ediţia precedentă ne bucurăm de participarea unor personalităţi remarcabile din lumea medicală şi nu numai. Sper ca şi anul acesta evenimentul să-şi atingă ţelul propus şi să se bucure, an de an, de o participare cât mai numeroasă. Suntem conştienţi de faptul că suntem o comunitate puternică şi valoroasă şi numai împreună vom reuşi să devenim un reper de succes al învăţământului şi cercetării medicale româneşti.”, a completat Prof. Univ. Dr. Daniel Cochior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prețuri intervenții