Call center 021.9983

Articole

Specialiști de renume, informaţii de ultimă oră din sfera cardiologiei

Patologia valvei mitrale – diagnostic, tratament și particularităţi

Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular își centrează atenţia pe îngrijirea pacientului la cele mai înalte standarde, punând accent atât pe calitatea serviciilor medicale, cât și pe experienţa și pregătirea profesională de excepţie a întregii echipei medicale. Educaţia ocupă un loc important în lista activităţilor desfășurate de Spitalul Monza București, iar preocuparea pentru formarea profesională continuă a comunităţii medicale românești este una dintre direcţiile primordiale.

În acest sens, Spitalul Monza București organizează miercuri, 26 iunie 2013, simpozionul cu tema ”Patologia valvei mitrale – Diagnostic, tratament, particularităţi”. Evenimentul, desfășurat sub îndrumarea știinţifică a Prof. dr. Mircea Cinteză și acad. Leonida Gherasim, va aduce în atenţia participanţilor cele mai noi informaţii legate de problematica valvei mitrale.

Pentru Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular este foarte importantă interacţiunea cu întreaga comunitate medicală românească. Încercăm prin intermediul acestor simpozioane și cursuri pe care le organizăm, să aducem la cunoștinţa medicilor cele mai noi proceduri de diagnostic și tratament pe problematica cardiovasculară” a declarat Prof. dr. Mircea Cinteză, Directorul Departamentului de Cercetare Știinţifică și Formare Universitară din cadrul Spitalului Monza București.

Simpozionul va debuta cu abordarea acestei afecţiuni în practica medicală curentă, subiect dezbătut de conf. dr. Șerban Bălănescu și dr. Adrian Linte. Procedurile imagistice care se folosesc în cadrul Spitalului Monza pentru exploatarea ecocardiografică a valvei mitrale vor fi prezentate de Dr. Dana Constantinescu. 

Prof. dr. Mircea Cinteză, va dezbate indicaţiile chirurgicale în patologia valvei mitrale.

Evaluarea preoperatorie a pacientului mitral reprezintă un subiect de interes si de importanţă majoră pentru stabilirea unui traseu terapeutic adecvat. Prezentarea va fi susţinută de dr. Carmen Şteiu.

Dr. Maria Alexandrescu va dezbate tema referitoare la  beneficiile și rolul imagisticii moderne în evaluarea pacientului mitral.

În cea de-a doua parte a simpozionului, conf. dr. Șerban Bălănescu va vorbi despre importanţa tehnicilor intervenţionale în tratamentul pacientului cu insuficienţa mitrală. Ca o analiză comparativă, dr. Călin Popa și dr. Theodor Cebotaru vor prezenta tema chirurgia clasică vs. chirurgia minim invazivă a valvei mitrale.

Tot în cadrul simpozionului vor fi analizate diferite studii de caz care aduc în atenţia participanţilor procedura de plastia de valvă mitrală, programul de recuperare cardiacă, intervenţia minim invazivă pentru valva mitrală, precum si bypassul aorto-coronarian și corecţia insuficienţei mitrale ischemice.

La finalul manifestării, medicii participanţii vor avea posibilitatea de a vizita Spitalul Monza București și de a vedea dotarea performantă de care dispune unitatea medicală.

Simpozionul Patologia valvei mitrale – Diagnostic, tratament, particularităţi” este o manifestare adresată profesioniștilor din domeniul medical. Medicii care vor să participe în cadrul evenimentului se pot înscrie gratuit, în limita locurilor disponibile, sunând la nr. de tel. 031 225 25 00 sau trimiţând un mail pe adresa marketing@spitalulmonza.ro.

În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelenţă, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienţilor servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialităţi.
Secured By miniOrange