Stiri

Proiect social de intervenții chirurgicale pro bono pentru cazurile de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia, lansează un program social prin care oferă intervenții gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Încă de la înființare, în 2012, Spitalul Monza a contribuit la operarea pro bono a peste 200 de cazuri de pacienți aflați în dificultate. Dintre aceștia, 30% au fost adulți, iar 70% au fost copii.

Odată cu acest proiect social, Spitalul Monza și grupul Policlinico di Monza continuă suportul oferit, consolidându-și eforturile prin alocarea de fonduri anuale, dar și prin direcționarea unei părți din costurile intervențiilor de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie efectuate la Spitalul Monza spre programul amintit.

Așa cum am spus mereu, sănătatea este o misiune pentru noi și ne propunem să arătăm că aceasta nu este doar o propoziție care sună frumos, ci este un principiu după care ne ghidăm în activitatea noastră zi de zi. Prin intermediul acestui program, ne unim forțele pentru ca, împreună cu pacienții noștri și cu tot sprijinul oferit de grupul internațional din care facem parte, să oferim o viață mai bună unor oameni care nu își permit să se trateze așa cum ar trebui și așa cum au realmente nevoie”, a declarat Luca Militello, CEO Grup Monza România.

O primă inițiativă de semnalare a unor cazuri de categorii sociale vulnerabile a fost deja pusă în practică prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC va prezenta cazurile identificate prin intermediul asociațiilor membre și le va comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcție de criterii și o cercetare riguroase.

Ne bucurăm că Spitalul Monza a venit cu această inițiativă, mai ales pentru că echipa lor de medici este una de top pe cele două specialități, unde intervențiile chirurgicale sunt de obicei complicate și costisitoare. Este primul spital privat care vine cu o astfel de propunere și ne dorim ca și alte unități să colaboreze și să se ghideze după acest exemplu”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Selecția cazurilor medicale eligibile pentru tratament și intervenții chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi și medicali ai Spitalului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziție de către pacienți.

Oricine poate semnala un caz care ar putea beneficia de programul inițiat de Spitalul Monza – la numărul de telefon 0744511861(persoană de contact – Maria Holtzhauser) sau la adresa de e-mail maria.holtzhauser@spitalulmonza.ro.

Share on Facebook
Share on Google+