Stiri

Intervenție complicată – Tirone David, efectuată în cadrul Cardiac Center din Spitalul Monza

Plastia de valvă aortică și prezervarea valvei aortice în cursul operațiilor de înlocuire a rădăcinii aortice este mai mult un deziderat decât o realitate în România.Dr, Dorobantu

Echipa complexă coordonată de Ș.L. Dr. Lucian Dorobanțu a efectuat cu success operația Tirone David la un pacient cu sindrom Marfan, cu dilatație de rădăcină aortică și insuficiență aortică. Din echipă au mai făcut parte Dr. Cosmin Olariu, medic specialist chirurgie cardiovasculară și Dr. Carmen Șteiu, medic specialist ATI. Operația a constat în înlocuirea rădăcinii aortice cu un conduct protetic cu sinusri Valsalva, plastia valvei aortice și reimplantarea arterelor coronare în conductul protetic.

Pacientul în vârstă de 45 de ani a avut o evoluție lipsită de complicații, fiind externat în a 7-a zi postoperator, fără insuficiență aortică reziduală. Avantajul acestei metode de vârf constă în prezervarea valvei aortice native și lipsa tratamentului anticoagulant postoperator. Complicațiile legate de protezarea valvulară aortică, procedeul uzual în aceste operații, nu există iar pacientul va avea o viață normală, fără limitări și tratamente,  similară cu cea a populatiei generale.

Share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Prețuri intervenții