Call center 021.9983

Program L-V:8-20 / S:8-15

Articole

Premieră medicală realizată de echipa de cardiologie intervenţională a Centrelor de Excelenţă Ares din cadrul Spitalului Monza

Un pacient în vârstă de 50 de ani a beneficiat de un dispozitiv valvular “Amplatzer Vasclvularular Plug 3”, implantat prin metodă minim-invazivă. Intervenţia a fost efectuată de către echipa de cardiologi intervenţioniști a Centrelor de Excelenţă Ares, coordonată de Dr. Vlasios Ninios, în cadrul Spitalului Monza. Acest dispozitiv a fost implantat în premieră în România, beneficiile fiind evitarea unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis, și o rcuperare de scurtă durată.

Diagnosticat cu insuficienţă mitrală, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost operat în urmă cu cinci ani, implantându-i-se o proteză mecanică pentru a trata patologia mitrală valvulară. În timp, însă, în
deleanu-mitra4 anumite cazuri, poate apărea o ruptură a ţesutului din jurul valvei, care provoacă scurgeri de sânge semnificative, ce pot ameninţa viaţa pacientului. Datorită tehnicii minim invazive revoluţionare și a dispozitivului folosit în premieră, pacientul și-a recăpătat funcţia cardiacă, intervenţia reprezentând un succes.

De obicei, acest gen de pacienţi au sau pot dezvolta depuneri de calciu, fapt care dăunează la lipirea corectă a ţesutului. Breșa pe care o prezenta pacientul era una semnificativă, circulaţia sângelui era efectuată invers, din ventriculul stâng, în atriul stâng și înapoi în plămâni. De aceea, folosirea acestui dispozitiv prin procedura minim invazivă a reprezentat soluţia ideală pentru a corecta scurgerea. Operaţia a fost un succes, fiind primul caz din România de acest tip. Sunt mândru că am făcut parte din acest caz.”, relatează dr. Vlasios Ninios, medic primar cardiolog.