Call center 021.9983

Articole

Nicolas Sârbu – încă o inimă salvată de echipa Cardiopediatric Center

Nicolas Sârbu, în vârstă de 2 ani și 6 luni, este încă un copil operat cu succes pe cord deschis la Spitalul Monza, de către echipa Cardiopediatric Center coordonată de către Dl. Dr. Mircea Cotul.
Nicolas
În data de 1 octombrie 2015, Nicolas a efectuat o intervenţie de defect septal atrial tip ostium secundum, prezentând și deficit de creștere în înălţime și greutate. În luna care a trecut a recuperat în greutate 3 kg, este vesel, increzator si cu pofta de joacă, iar părinţii au remarcat o evoluţie spectaculoasă și neașteptată într-un interval scurt.

Nicolas ne vizitează deja la al doilea control post-operator, unde aflăm că lucrurile stau foarte bine.

Dacă înainte de operaţie a avut o greutate și o înălţime mult redusă, faţă de normalul vârstei, se deplasa doar susţinut,  era retras și necomunicativ, astăzi, la 3 luni de la intervenţie a recuperat în întregime deficitul anterior, merge, aleargă singur, se joacă, este vesel și comunicativ. De fiecare dată, bucuria revederii cu echipa medicală, cu care s-a împrietenit, este încărcată de emoţii și satisfacţii. Este nostim de remarcat că primul lucru pe care îl face Nicolas, atunci când ajunge pe secţie, este să alerge direct spre camera de joacă, acolo unde își amintește cu plăcere de toate jucăriile din perioada internării, de socializarea cu ceilalţi copii, alături de  mama lui.

Intervenţia chirurgicală s-a realizat în Spitalul Monza, pe Secţia de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, de către echipa medicală coordonată de Dr. Mircea Cotul, chirurg cardiovascular pediatric și Dr. Antonela Mureșan, medic anestezie și terapie intensivă pediatrică.

Mulţumită Asociaţiei ”Salvează o inimă”, care a susţinut în totalitate costurile operaţiei, Nicolas a primit o nouă șansă la viaţă.

Lasă un răspuns