Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Articole

Pacientă (63 ani) cu tumoră Klatskin, stadiul III A, operată cu succes la Spitalul Monza

Intervenţie chirurgicală deosebit de complexă realizată cu succes în cadrul Spitalului Monza, la o pacientă în vârstă de 63 de ani, diagnosticată clinic și imagistic cu o tumoră Klatskin stadiul III A.
Tumora Klatskin este o tumoră cu localizare la nivelul căii biliare principale și se poate extinde la nivelul canalelor biliare intrahepatice, localizarea acesteia la nivelul pediculului hepatic prezintă un grad mare de dificultate în abordarea chirurgicală.

Simptomatologia în acest tip de afecţiune este dominată de prezenţa sindromului icteric, precum și apariţia durerilor în stadii mai avansate.
Operaţia a durat patru ore, iar evoluţia pacientei a fost favorabilă, aceasta fiind externată după 10 zile de spitalizare, cu o stare generală foarte bună.
Echipa chirurgicală care a efectuat intervenţia a fost compusă din: Conf. Dr. V.Brasoveanu, Dr. C. Anghel, medic specialist , Dr. A. Marinciu, medic specialist, anestezia fiind asigurată de Dr. A. Manoleli.

Informaţii despre intervenţia chirurgicală
Intraoperator a fost constatată prezenţa formaţiunii tumorale, localizată la nivelul carrefour- ului biliar, cu extensie la nivelul canalului hepatic drept, precum și la nivelul bifurcaţiei venei porte( VP).
Astfel, s-a practicat rezecţia tumorii localizate la nivelul CBP în bloc cu hepatectomie dreaptă extinsă la lobul caudat, cu rezecţie segmentară de venă porta ( segment invadat tumoral) cu porto-portoanastomoza termino-terminală, iar refacerea continuităţii biliare s-a realizat prin colangiojejunoanastomoza cu două canale protezate pe stent pierdut pe ansă în Y tip Roux.

Lasă un răspuns