Articole

Pacientă (63 ani) cu tumoră Klatskin, stadiul III A, operată cu succes la Spitalul Monza

Intervenție chirurgicală deosebit de complexă realizată cu succes în cadrul Spitalului Monza, la o pacientă în vârstă de 63 de ani, diagnosticată clinic și imagistic cu o tumoră Klatskin stadiul III A.
Tumora Klatskin este o tumoră cu localizare la nivelul căii biliare principale și se poate extinde la nivelul canalelor biliare intrahepatice, localizarea acesteia la nivelul pediculului hepatic prezintă un grad mare de dificultate în abordarea chirurgicală.

Simptomatologia în acest tip de afecțiune este dominată de prezența sindromului icteric, precum și apariția durerilor în stadii mai avansate.
Operația a durat patru ore, iar evoluția pacientei a fost favorabilă, aceasta fiind externată după 10 zile de spitalizare, cu o stare generală foarte bună.
Echipa chirurgicală care a efectuat intervenția a fost compusă din: Conf. Dr. V.Brasoveanu, Dr. C. Anghel, medic specialist , Dr. A. Marinciu, medic specialist, anestezia fiind asigurată de Dr. A. Manoleli.

Informații despre intervenția chirurgicală
Intraoperator a fost constatată prezența formațiunii tumorale, localizată la nivelul carrefour- ului biliar, cu extensie la nivelul canalului hepatic drept, precum și la nivelul bifurcației venei porte( VP).
Astfel, s-a practicat rezecția tumorii localizate la nivelul CBP în bloc cu hepatectomie dreaptă extinsă la lobul caudat, cu rezecție segmentară de venă porta ( segment invadat tumoral) cu porto-portoanastomoza termino-terminală, iar refacerea continuității biliare s-a realizat prin colangiojejunoanastomoza cu două canale protezate pe stent pierdut pe ansă în Y tip Roux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prețuri intervenții