Dr. Stanislav Rurac

Dr. Stanislav Rurac

Medic primar chirurgie cardiovasculară

Dr. Stanislav Rurac este specialist în tehnici chirurgicale miniminvazive video-asistate, pe care le-a introdus din anul 2015 în cadrul unui spital privat din București, realizând intervenții de plastie și protezare de valvă mitrală, plastie de valvă tricuspidă, închiderea DSA, extirparea de tumori cardiace (mixom), protezare de valvă aortică și chirurgia aortei ascendente. De asemenea, practică toate intervențiile din patologia cardiacă a adultului cum ar fi: bypass aortocoronarian total arterial, malformații cardiace la adulți și la copii mari, ablație chirurgicală prin radiofrecvență în fibrilație atrială.
A realizat prima intervenție cardiacă minim-invazivă prin incizie periaureolară în România.
Dr. Rurac face parte din echipa care realizează transplant pulmonar, participând la toate intervențiile efectuate in România.
A absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “N. Testemițanu” din Chișinău, continuând rezidențiatul în chirurgia cardiovasculară în cadrul Centrului Clinic de Urgentă de Boli Cardiovasculare al Armatei din București. Ca medic specialist, în cadrul aceluiași centru, a introdus primele intervenții prin tehnici minim-invazive, bypass aortocoronarian total arterial prin tehnica cu “T” graft.
Din 2006, sub îndrumarea Prof. Dr. Axel Haverich a urmat stagii succesive în chirurgia aortei, revascularizația miocardică total arterială, chirurgia miniminvazivă video-asistată și transplant pulmonar in cadrul Medizinische Hochschule Hannover, Germania.

Echipa medicală

Dr. Stanislav Rurac
Medic primar
Chirurgie cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Călin Popa
Medic primar Chirurgie cardiovasculară
Șef secție Chirurgie vasculară
Vezi profilul complet
Dr. Bogdan Vintilă
Medic specialist
Chirurgie vasculara
Vezi profilul complet
Prof Dr. Paolo Zanetti
Medic primar
Chirurgie vasculara
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții