Call center 021.9983

Dr. Stanislav Rurac

Dr. Stanislav Rurac

Medic primar chirurgie cardiovasculară

Dr. Stanislav Rurac este specialist în tehnici chirurgicale miniminvazive video-asistate, pe care le-a introdus din anul 2015 în cadrul unui spital privat din București, realizând intervenţii de plastie și protezare de valvă mitrală, plastie de valvă tricuspidă, închiderea DSA, extirparea de tumori cardiace (mixom), protezare de valvă aortică și chirurgia aortei ascendente. De asemenea, practică toate intervenţiile din patologia cardiacă a adultului cum ar fi: bypass aortocoronarian total arterial, malformaţii cardiace la adulţi și la copii mari, ablaţie chirurgicală prin radiofrecvenţă în fibrilaţie atrială.
A realizat prima intervenţie cardiacă minim-invazivă prin incizie periaureolară în România.
Dr. Rurac face parte din echipa care realizează transplant pulmonar, participând la toate intervenţiile efectuate in România.
A absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “N. Testemiţanu” din Chișinău, continuând rezidenţiatul în chirurgia cardiovasculară în cadrul Centrului Clinic de Urgentă de Boli Cardiovasculare al Armatei din București. Ca medic specialist, în cadrul aceluiași centru, a introdus primele intervenţii prin tehnici minim-invazive, bypass aortocoronarian total arterial prin tehnica cu “T” graft.
Din 2006, sub îndrumarea Prof. Dr. Axel Haverich a urmat stagii succesive în chirurgia aortei, revascularizaţia miocardică total arterială, chirurgia miniminvazivă video-asistată și transplant pulmonar in cadrul Medizinische Hochschule Hannover, Germania.

Secured By miniOrange