Dr. Dragoș Popescu

Dr. Dragos Popescu

Medic primar ortopedie și traumatologie

Dr. Dragoș Popescu lucrează de 12 ani în cadrul Centrului de Ortopedie și Traumatologie din cadrul „Hospital Clínic de Barcelona”. Începând cu anul 2014, își desfășoară activitatea și în România, la Spitalul Monza din București. Este singurul medic român cu o experiență amplă în transplanturile și implanturile artificiale de menisc, precum și în protezarea genunchiului.

S-a supraspecializat în chirurgia genunchiului (artroscopică și protetică), urmând stagii de pregătire în centre medicale de prestigiu din SUA, Franța și Germania. Printre cele mai importante se numără următoarele:

  • stagiu formativ cu Brian Cole, chirurg reputat în chirurgia cartilajului și a tranplantului de menisc, la „Cartilage Restoration Center” din cadrul Midwest Orthopedics, Rush University Medical Hospital (2012, SUA)
  • stagiu formativ cu Dr. Freddie H. Fu, autoritate în medicina sportivă și lider mondial în chirurgia ortopedică, la UPMC Center for Sports Medicine (2012, SUA). Dr. Fu este cunoscut pentru studiile despre reconstrucția anatomică de ligament încrucișat anterior.
  • European Arthroscopy Travelling Fellowship – EATF, stagiu desfășurat în diverse clinici europene renumite pentru artroscopie (2012)
  • European Knee Arthroplasty Fellowship – EKAF (2013, Germania)

Doctor în Știinte Medicale, dr. Popescu este Profesor Clinic la Universitatea Barcelona în cadrul departamentului „Chirurgie și alte Specialități Chirurgicale” pe următoarele tematici: Ortopedie și Traumatologie, și Chirurgie Artroscopică. De asemenea, este Co-Director al programului de fellowship „Chirugia Artroscopică” și Colaborator Docent pentru cel de „Chirurgia Protetică a Adultului”, programe realizate în cadrul Universității Barcelona.

Dr. Dragoș Popescu este supra-specializat în domeniul artroscopiei genunchiului, realizând diferite procedee artroscopice precum ligamentoplastii simple sau multiple, transplante sau implante de menisc, tratament de cartilaj cu tehnici avansate. Este Consultant pentru Smith&Nephew® (artroscopie) Spania, fiind profesor în multiple cursuri practice organizate de Asociația Spaniolă de Artroscopie (AEA). A realizat diverse prezentări în congrese internaționale legate de patologia artroscopică a genunchiului, unele dintre ele fiind premiate.

În cadrul activității sale, Dr. Popescu deține o amplă experiență în protezarea genunchiului atât în proteze unicompartimentale și totale, cât și în revizia acestora. Este adeptul recuperării rapide după o protezare a genunchiului – Fast-Track Recovery. Este Consultant pentru DePuySynthes® (Spania) pentru proteze unicompartimentale de genunchi. Este singurul chirurg ortoped din România cu experiență în implantul Kinespring®, o inovație de ultima oră în tratarea artrozelor precoce unicompartimentale.

Mai multe detalii puteti gasi aici

 

Echipa medicală

Dr. Vlad Georgeanu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Tudor Atasiei
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Gabriel Dinu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Ion Bogdan Codorean
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Dragoș Popescu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Florin Oancea
Medic specialist
Managementul medical al antrenamentului sportiv
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Manoli
Medic specialist
Ortopedie
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții