Dr. Ana Fruntelată
Medic primar cardiologie și medicină internă
Dr. Ana Fruntelată, șef adjunct al secției de Cardiologie la Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza, are o experiență vastă în îngrijirea pacienților cu afecțiuni cardiace acute și cronice (insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, boli cardiace ischemice, sindroame coronariene acute — angină instabilă și infarct miocardic), precum și în testare de efort, monitorizare și urmărire a pacienților cardiaci. Anterior, dr. Fruntelată a fost șef de lucrări, timp de cinci ani, în cadrul secției de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), și al UMF „Carol Davila”.
Dr. Fruntelată este specialist în cardiologie nucleară atestat de American Society of Nuclear Cardiology și European Working Group of Nuclear Cardiology. În anul 2004 a obținut o bursă de pregătire de la Societatea Europeană de Cardiologie: „European Society of Cardiology Training Fellowship in Nuclear Cardiology” la Royal Brompton Hospital, Imperial College of Medicine din Londra. În anul 2006 a obținut doctoratul în medicină, sub coordonarea Prof. Leonida Gherasim.
Începând cu anul 2009, dr. Fruntelată este Fellow al Societății Europene de Cardiologie, recunoaștere onorifică oferită celor mai remarcabili membri. De asemenea, dr. Ana Fruntelată este membru al Societății Române de Cardiologie, al Grupului de Lucru de Cardiopatie Ischemică, al Societății Europene de Cardiologie și al Societății Europene de Hipertensiune.
Dr. Fruntelată este autor și co-autor a 35 lucrări științifice, a prezentat 20 de postere la congrese naționale și 14 lucrări la congrese internaționale de specialitate, a publicat 18 articole în extenso în reviste de specialitate din tara și din străinătate, a scris 16 capitole de carte în domeniul Cardiologiei. La congresele naționale de cardiologie a fost distinsă cu premii pentru lucrările originale și pentru o carte știintifică medicală (co-autor). Este implicată în studii clinice multicentrice randomizate de medicament și în studii de cercetare prin granturi naționale, inclusiv proiecte europene FP6.