Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Articole

La Spitalul Monza abordăm endoscopic minim invaziv orice tumoră operabilă rinosinusală și de bază de craniu

Dr. Bogdan Mocanu, Medic Primar ORL, Doctor în Știinte Medicale, este coordonatorul compartimentului ORL din cadrul Spitalului Monza.

Medic cu o vastă experiență chirurgicală, până astăzi numărând peste 12.000 de intervenții ORL, mai mult de 1.000 dintre ele fiind operații de înaltă dificultate în echipa mixtă Neurochirurgie-ORL – extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal împreuna cu dr. Sergiu Stoica – neurochirurg (rinoneurochirurgie): adenoame hipofizare, craniofaringioame, cordoame, meningioame, tumori maligne de bază de craniu.

În ultimii 10 ani, în urma unui training solid și susținut, s-au alăturat echipei ORL medicii Silviu Oprescu și Irina Boagiu Gheorghe, care continuă același trend al unei atitudini terapeutice minim invazive și cu suferință minimă pentru pacient.

Suntem supraspecializați pentru abordul endoscopic al tumorilor voluminoase rinosinusale maligne sau benigne dar și pentru tumorile bazei de craniu sau fistuleLCR.

Neoplasm rino-maxilo-etmoidal drept

În urma specializării efectuate la Dr. Glen Nelson Surgeon Education and Training Education Center (Jacksonville, Florida, USA), dr. Bogdan Mocanu abordează cu succes endoscopic și patologia tumorală orbitară. De asemenea, are o vastă experiență în tratarea minim invazivă transnazală endoscopică a patologiei obstructive de căi lacrimale.

Tumoră orbitară dreapta

În Spitalul Monza avem acces la cele mai noi tehnologii, videoendoscopie HD, navigație chirurgicală computerizată intra operatorie Stryker sau Medtronic, posibilitatea de scanare intraoperatorie CT și imediat postoperatorie CT/RMN a pacienților cu patologie tumorală rinosinusală pentru un scor corect pentru pacient pentru evaluarea limitelor de rezecție tumorală.

O abordare avansată în chirurgia deviației de sept, fără feșe de tifon, daltă sau ciocan

Procedurile chirurgicale sunt minim invazive iar în ceea ce privește corecția deviației de sept, eliminarea cartilajului și a osului septal se efectuează fără traumatizarea pacientului.

In compartimentul ORL din Spitalul Monza, efectuăm o gamă largă de intervenții chirurgicale, iată câteva dintre tipurile comune de intervenții chirurgicale:

Amigdalectomie: îndepărtarea amigdalelor palatine pentru tratarea infecțiilor recurente ale gâtului sau pentru a ameliora problemele de respirație.
Adenoidectomie: tratament chirurgical endoscopic pentru îndepărtarea amigdalelor nazofaringiene, cunoscute și sub numele de vegetații adenoide sau “polipii” copiilor, pentru tratarea problemelor legate de acestea, cum ar fi infecțiile și obstrucția nazală.
Rinosinuzite: abordarea terapeutică poate include o combinație de medicamente și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale pentru drenarea sinusurilor sau corectarea deviației de sept nazal. Intervenție chirurgicală este efectuată prin abordare endoscopică.
Deviația de sept nazal (septoplastie): Corectarea deviației de sept pentru a ameliora obstrucția nazală prin tehnica chirurgicală endoscopică.

Cu scopul de a asigura o transparență totală, pacienților li se furnizează înregistrarea completă a procedurii chirurgicale sub formă electronică pe un dispozitiv USB.

Este important să subliniem că aceste intervenții chirurgicale ORL pot fi efectuate pentru a trata o varietate de probleme medicale și pot varia în complexitate și durată în funcție de natura specifică a fiecărui caz. Decizia de a efectua o intervenție chirurgicală este luată în urma unei evaluări complete a stării de sănătate a pacientului și a diagnosticului specific

Ne angajăm răspundem în maxim 24 de ore la orice solicitare de evaluare a cazului medical.

Pentru a primi o opinie medicală din partea echipei dr. Bogdan Mocanu, vă punem la dispoziție un formular prin care puteti trimite documentele medicale efectuate anterior. Pentru a asigura o evaluare corectă a stadiului actual al afecțiunii, este important ca investigațiile pe care ni le trimiteți fie realizate în ultimele 3 luni, astfel încât medicul care evaluează cazul dumneavoastră poată oferi o opinie corectă despre stadiul actual al afecțiunii.


TRIMITE DOCUMENTE ONLINE

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE