Call center 021.9983

Rezonanţa Magnetică cardiovasculară de stress

Rezonanţa Magnetică cardiovasculară de stress este cea mai fidelă și mai avansată metodă de vizualizare și de evaluare funcţiei inimii. Este o metodă modernă, cu o tehnică extrem de avansată ce utilizează softuri dedicate pentru descrierea detaliată a morfologiei inimii și a forţei sale. Valorile rezultate cât și raportul final vor ghida tratamenul afecţiunii care se investighează, iar studiile cele mai actuale au demonstrat că rezultatul RM are valoare prognostică asupra supravieţuirii dar și asupra evenimentelor cardiovasculare.

Ne întâlnim frecvent cu întrebarea dacă pacienţii purtători de stimulatoare/defibrilatoare cardiace pot efectua RM cardiac: da, investigaţia poate fi efectuată în condiţii special adaptate și la pacienţii care au implantat un astfel de dispozitiv cardiac. Este necesar ca dispozitivul implantat să fie compatibil cu aparatul de Rezonanţă Magnetică. Din fericire, echipa noastră este acreditată european încă din 2015 în implantarea și programarea tuturor tipurilor de device-uri cardiace. Practic, pacientul se prezintă în ziua programării în Departamentul nostru, dispozitivul cardiac va fi programat înainte și imediat după efectuarea RM-ului, într-un mod de lucru special și RM-ul va fi efectuat în condiţii de siguranţă, sub o monitorizare atentă. Abordarea noastră de tipul ‘pacientul în centrul preocupărilor’ face ca totul să fie simplu și comod pentru pacient, fără vizite medicale suplimentare, acest lucru fiind posibil mulţumită echipei noastre interdisciplinare (radiolog și cardiolog-aritmolog).

Rezonanţa Magnetică cardiovasculară este foarte fidelă în diagnosticul miocarditei acute. Miocardita acută reprezintă inflamaţia mușchiului inimii și apare de obicei la tineri, după o infecţie virală. Miocardita poate să lase sechele importante, cum ar fi insuficienţa cardiacă care poate evolua până la necesitatea de transplant cardiac. Diagnosticul precoce este extrem de important și standardul de aur în acest proces este investigaţia de tip RM cardiac. Algoritmul folosit și softul dedicat pentru evaluarea miocarditei prin RM-ul cardiac conduc la un diagnostic precis și extrem de fidel, ce imită rezultatul obţinut în urma examenului anatomopatologic și trebuie efectuat cât mai repede de la apariţia simptomatologiei.

 

 

RM cardiac, pacient diagnosticat cu miocardită

RM cardiac, pacient diagnosticat cu miocardită

 

RM cardiac, pacient diagnosticat cu cardiomiopatie hipertrofică obstructivă

RM cardiac, pacient diagnosticat cu cardiomiopatie hipertrofică obstructivă

 

 

Secured By miniOrange