Info pacienţi

Documente necesare:

  • carte de identitate, pașaport sau permis de ședere (după caz);
  • adeverința de salariat (cu precizarea numărului de zile de concediu medical din ultimele 12 luni);
  • talonul de pensie (în cazul pensionarilor) sau decizia de pensionare (în cazul celor pensionați pe caz de boală);
  • Cardul de Sănătate sau adeverința de asigurat (în cazul pacienților cu asigurare CASMB individuală);
  • rezultatele analizelor medicale efectuate anterior internării;
  • pacienții asigurați CAS mai trebuie să aducă “Bilet de trimitere pentru serviciile medicale clinice/Bilet de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate*.

*Biletul de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate este solicitat în limita plafonului disponibil.

Istoricul medical

Ar fi util să aveți asupra dumneavoastră toate analizele și scrisorile medicale care alcătuiesc istoricul dumneavoastră medical, precum și să comunicați medicului curant atât tratamentul medicamentos uzual cât și cel ocazional (analgezice, siropuri de tuse etc.), aceste date fiind necesare pentru continuitatea, urmărirea și adaptarea pe durata internării a tratamentului medicamentos.

Siguranța bunurilor pe durata internării

Pentru siguranța bunurilor dumneavoastră pe durata internării, vă recomandăm să nu aveți asupra dumneavoastră obiecte de valoare (bijuterii, ceasuri etc.). Spitalul nu își poate asuma responsabilitatea în caz de furt sau pierdere a obiectelor personale.

Cu toate acestea, Spitalul Monza vă poate pune la dispoziție un seif, în propriul salon. Pentru utilizarea acestuia, vă rugăm să vă adresați asistentelor medicale de pe secția pe care sunteți internat.

Recomandări pe durata internării

Pe durata internării vor fi administrate, sub atenta supraveghere a medicului curant, doar medicamentele prescrise de către acesta. Vă rugăm să nu luați alte medicamente din propria inițiativă, chiar dacă ele făceau parte din tratamentul pe care îl utilizați anterior. Dacă aveți simptome care necesită administrare de analgezice sau de alte medicamente, vă rugăm să anunțați personalul medical de pe secție. Pentru un bun parcurs terapeutic, vă rugăm să respectați cât mai precis recomandările medicului.

În momentul în care ajungeți pe secție veți găsi în salon următoarele produse de igienă corporală: prosoape, săpun, șampon, gel de duș. În bagajul personal, este necesar să aduceți cu dumneavoastră următoarele obiecte: periuță de dinți, pastă de dinți, cremă de ras, pieptene, lenjerie de corp, pijamale/cămașă de noapte, halat, șosete și papuci.

După ce v-ați cazat, bagajul (valiza) va fi preluat de aparținători, sau va fi depozitat pe secție, în spațiul special amenajat.

Transferul pe alte secții sau deplasarea către diverse laboratoare în cazul investigațiilor indicate de către medic se va face în prezența unui cadru medical și va fi necesar să purtați un halat peste pijama.

În compartimentul de terapie intensivă, în blocul operator și în departamentul de radiologie nu este recomandată utilizarea telefonului mobil, întrucât poate interfera cu aparatura medicală.

Pentru păstrarea unei atmosfere cât mai adecvate, este necesar pe cât posibil să păstrăm liniștea în saloane și pe secție. De aceea, avem rugămintea să folosiți televizorul sau alte dispozitive la un nivel moderat de sonorizare, astfel încât să nu perturbe liniștea celorlalți pacienți. Utilizarea altor obiecte electrocasnice nu este permisă.

Mesele pe care le veți primi în cadrul spitalului vor fi servite în salon și vor respecta regimul alimentar prescris de medicul curant (după caz, regim hiposodat, diabetic etc.). Vă recomandăm să consumați strict preparatele oferite de către spital pe parcursul spitalizării.

În caz de urgență, puteți apela personalul medical printr-o sonerie pe care o găsiți la nivelul consolei patului din salon (butonul roșu). Aceeași sonerie o puteți găsi și în baie, în cabina de duș.

Reguli pentru însoțitori

Accesul aparținătorilor în terapia intensivă va fi supus unor reguli mai stricte: persoanele care vor intra trebuie să poarte un echipament de protecție adecvat, vizita se va face cu acordul medicului de gardă și nu va putea dura mai mult de 10 minute.

Accesul aparținătorilor pe secție se va face purtând un echipament de protecție, disponibil la intrarea pe secție (botoși și halat). De asemenea, întrucât starea pacientului internat este una fragilă, este recomandată spălarea pe mâini înainte și după plecarea din salonul acestuia. Este interzis ca persoanele care vin în vizită să se așeze pe patul bolnavului. Fumatul și consumul alimentelor de către aparținători este permis numai în spațiile special amenajate. Vă mai recomandăm ca vizitele să nu fie mai lungi de 30 de minute pentru a nu obosi pacientul și a nu crește riscul de transmitere a germenilor patogeni către bolnavii operați.

Aparținătorii care se internează cu bolnavul vor purta îmbrăcăminte similară cu a acestuia (pijama, halat, papuci) și vor respecta regulile aplicabile pacienților. În timpul administrării unor tratamente sau efectuării unor manevre/tehnici de igienă/îngrijire a pacientului, vor fi rugați să aștepte în sala de așteptare.

Vă reamintim că fumatul în interiorul spitalului este strict interzis și vă recomandăm să utilizați în acest sens numai spațiile special amenajate din exteriorul spitalului.

Reguli de comportament

Din momentul în care este internat, pacientul încredințează starea sănătății sale personalului medical, iar medicii și asistentele preiau răspunderea civilă și juridică a integrității și protecției stării de sănătate a pacientului.

  • Pacientul nu se poate îndepărta de secția medicală în care este internat, fără ca înainte să fi anunțat asistentele medicale.
  • Pe durata internării pacientul nu poate depăși poarta spitalului. Pacienții care ies din orice motiv din cameră, trebuie să poarte un halat sau o haină peste pijama.
  • Pacientul trebuie să respecte liniștea și repausul celorlalți pacienti.
  • Pentru a evita interferențele cu echipamentele electronice, se evită pe cât posibil folosirea telefoanelor mobile.

În interiorul spitalului este interzis fumatul.

Prețuri intervenții