Call center 021.9983

Articole

Încă un copil salvat cu sprijinul Asociaţiei Salvează o inimă

Daria Dima, în vârstă de 3 anişori, a fost, până acum câteva luni, un copil ca toţi ceilalţi. Frecventa cursurile grădiniţei nr. 52 din cadrul Şcolii Generale nr. 23, din municipiul Constanţa, se juca şi era tare vioaie. Numai că, în urmă cu două luni de zile, totul parcă s-a năruit. În urma unui control medical, micuţa a fost diagnosticată cu tumoară neuroparentală disembrionară frontală stângă de 15 mm, motiv pentru care a necesitat internare de urgenţă. Ce este şi mai crunt este că tumora creştea în dimensiuni într-un mod alert, fiind vorba de 6 mm într-o singură lună. Copilul începuse deja să aibă episoade de leşin, unul dintre ele petrecându-se pe 10 februarie, în timpul unui examen tomograf.

Singura şansă a Dariei a fost intervenţia chirurgicală la Brain Institute din cadrul Spitalului Monza  din Bucureşti. Pentru că situaţia familială a Dariei era una delicată, și nu reușea să acopere costurile intervenţiei, Asociaţia Salvează o inimă a venit în sprijinul Dariei și a sponsorizat integral costul intervenţiei.

Intervenţia, efectuată de către Dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurgie al Brain Institute din cadrul Spitalului Monza a fost un succes. Până a doua zi post-operator, Daria a stat la Terapie Intensivă, după care a coborât pe secţie, urmând să efectueze RM de control.

Mulţumită echipei medicale și Asociaţiei Salvează o inimă care i-au oferit ajutorul, Daria este astăzi în afara oricărui pericol, putând să își reia viaţa ca orice copil sănătos.

Daria-2
Daria

Lasă un răspuns