Call center 021.9983

Articole

Grupul Monza lansează un nou program social, de intervenţii pro-bono

Grupul Monza a lansat luni, 4 noiembrie un nou program de intervenţii pro-bono, prin care îşi extinde programul de responsabilitate socială către servicii medicale pluridisciplinare nu numai în Spitalul Monza, ci şi către celelalte centre aparţinând Grupului – Monza Metropolitan Hospital şi Centrul Medical Monza.

Începănd din 1 noiembrie, acest nou program diversificarea intervenţiilor chirurgicale pro bono faţă de cele deja existente. Acum un an, programul a fost pus în practică prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC prezenta cazurile identificate prin intermediul asociaţiilor membre și le comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcţie de criterii și o cercetare riguroase.

Acum, nu numai Spitalul Monza va prelua cazurile sociale, ci toate entitatile medicale ale grupului vor contribui la extinderea programului oferind servicii medicale pluridisciplinare, de la investigații imagistice până la chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie, pentru adulți și copii.

Selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament și intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi și medicali ai Grupului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.

Evenimentul prin care Grupul Monza a lansat noul program a fost moderat de Cătălin Ştefanescu, realizator al emisiunii Garantat 100%, TVR şi i-a avut ca speakeri pe: Diana Loreta Păun (conislier prezidenţial al Departamentului de Sănătate Publică), Radu Gănescu (Preşedinte COPAC), Vasile Cepoi (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Pacienţilor A.N.P.P.) şi Laszlo Atilla (Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat). De asemenea, am avut plăcerea de a împartăşi gânduri şi experienţe alături de medici care sunt alături de Grupul Monza de la începutul activităţii în România, medici care mai departe de profesionalismul de care dau dovadă prin gradul ridicat de dificultate al intervenţiilor pe care le efectuează, îşi deschid inima şi către pacienţii a căror unică şansă este această iniţiativă.

În cadrul evenimentului am avut plăcerea de a admira şi expoziţia de artă semnată de pictorul Sorin Adam, care ne-a fost alături şi ne-a bucurat privirile, creând atmosfera creativă şi inspiraţională pe care ne place să o recreăm şi pentru pacienţii noştri.

Grupul Monza a desfăşurat, de la începutul activitaţii sale în România diverse programe sociale, colaborări cu fundaţii naţionale (Mereu Aproape, Salveayă o inimă) şi internaţionale (Aiutare in bambini) dar şi prin fundaţia Poiclinico di Monza, realizând până astăzi peste 400 de intervenţii pro-bono, dintre care peste jumătate au fost copii.

 

Lasă un răspuns