Descrierea generală a centrului

Gastroenterology Center este un centru de diagnostic și tratament care se adresează pacienților cu patologii digestive cronice, acute și oncologice. Gastroenterology Center tratează cele mai grave afecțiuni din această arie, dispunând de o echipă multidisciplinară, formată din medici specializați în gastroenterologie, endoscopie digestivă, anestezie, medicină internă, oncologie, chirurgie generală, imagistică medicală și anatomopatoogie, și de cea mai modernă dotare tehnologică disponibilă pe piață. Toate acestea urmăresc oferirea celei mai bune soluții de terapeutice pentru pacienții cu afecțiuni digestive.

Coordonatorul Gastroenterology Center este Dl. Conf. Dr. Lucian Negreanu, medic specialist gastroenterologie și endoscopie digestivă din 2010 și medic primar medicină internă din 2011, cu numeroase stagii de pregătire și specializare în țări precum Danemarca, Germania și Franța.

Misiunea Spitalului Monza îmrepună cu Gastroenterology Center este crearea unui centru de excelență în endoscopia digestivă diagnostică și intervențională, având la dispoziție atât o infrastructură ultramodernă, într-un bloc operator de endoscopie, cât și competențele necesare. Cu experiență în metodele de cromoendoscopie clasică și digitală (NBI, Lucera și FICE), precum și în endoscomicroscopia confocală, noul centru utilizează cea mai nouă linie de endoscopie Fujifilm care permite inclusiv biopsii ”virtuale”.

Activitatea în cadrul Gastroenterology Center urmează proceduri stricte de dezinfecție și trasabilitate a materialelor la nivel european. Ca membru al grupului european de experți pentru capsula video colonică, Conf. Dr. Lucian Negreanu pune în practică soluții diagnostice integrate, existând în dotare platforma Given cu două receptoare DR3 și cea mai nouă versiune de software Rapid 8.

Diagnostic

Tratament

Intervențiile pe care echipa medicală Gastroenterology Center din cadrul Spitalului Monza sunt unice în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea evoluției tumorilor canceroase. La fel ca diagnosticarea, tehnologia a făcut pas important înainte, în ceea ce privește investigarea în profunzime a sistemului digestiv, folosind proceduri de ultimă generație precum cromoendoscopie și ecoendoscopie.

Tehnologia wireless merită și ea menționată: tehnica de explorare a intestinului subțire cu ajutorul capsulei, este extrem de eficientă întrucât permite o explorare completă a acestuia. Pentru pacient înseamnă un disconfort mai mic – acesta înghite capsula, cu ajutorul căreia medicul poate vizualiza fragmente din intestin, care nu se pot explora cu echipamente convenționale. Pasul următor este tratamentul, care în cazurile în stadiu incipient de cancer sunt non – invazive.

Echipa noastră de medici specialiști și personalul medical dovedesc profesionalism în scopul îmbunătățirii calității vieții pacienților.

 

Echipa medicală

Dr. Raluca Oprea
Medic primar medicina interna
Specialist gastroenterologie
Vezi profilul complet
Conf. Dr. Lucian Negreanu
Medic primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții