Call center 021.9983

Articole

Dr. Lucian Dorobanțu: Procedura de implantare percutană de proteză valvulară aortică (TAVI) este o procedură sigură și oferă o recuperare rapidă

 

Stenoza aortică este o boală severă şi care progresează lent. În mod normal, cei care suferă de această boală au indicaţie de înlocuire a valvei aortice cu o proteză mecanică sau biologică, prin intervenţia chirurgicală pe cord deschis, sub asistarea circulatorie. Pentru 30-50% dintre pacienții cu stenoză aortică, în special cei care au și alte comorbidități precum boli pulmonare, renale sau neoplazice, intervenția clasică pe cord deschis nu se poate face în condiții de siguranță.

Pentru acești pacienți, dar si pentru cei cu risc mediu sau scăzut, dar de vârstă înaintată, există  astăzi o alternativă sigură. Această alternativă ȋmbină perfect progresul tehnicilor minim invazive din chirurgia inimii, cu procedurile intervenţionale. Este vorba despre implantarea transcateter de valvă aortică expandabilă, procedură numită TAVI.

Dr Lucian Dorobanțu, medic primar chirurgie cardiovasculara și coordonatorul al Cardyomyopathy Center din cadrul Spitalului Monza, are o experiență impresionantă în toate abordurile minimal invazive ale valvei aortice.

Atunci când aceste proceduri sunt executate de către chirurg, există o  analiză și o integrare 360 de grade a diagnosticului și soluţiei terapeutice, pentru că există cazuri când soluția chirurgicală este superioară și este important ca medicul care judecă aceste cazuri să poată avea personal acces la toate tehnicile și soluțiile existente”, spune dr. Lucian Dorobanţu.

Colaborarea între specialiști este esențială în succesul procedurilor complexe. În cazul TAVI, echipa multidisciplinară, chirurg cardiac-cardiolog intervenţionist, ultraspecializată ȋn realizarea acestei  proceduri de mare complexitate și precizie, a trecut proba timpului, confirmând rezultate excepționale an de an.

TAVI este o procedură SIGURĂ și oferă cea mai rapidă recuperare. Pacientul are o traumă substanţial redusă, o durată mai mică de spitalizare și posibilitatea de reinserţie rapidă în familie și ȋn societate. După o astfel de intervenție, pacientul poate fi externat ȋn câteva zile.

Lasă un răspuns

Secured By miniOrange