Despre noi

De ce să alegi Spitalul Monza?

Standarde de excelență dedicate pacienților

Spitalul Monza, parte din grupul “Policlinico di Monza” ce însumează zece spitale din Italia, este specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță.

Spitalul Monza a fost gândit ca proiect medical în centrul preocupărilor căruia se află pacientul și nevoile acestuia. Astfel, de la început, au fost create circuite speciale pentru pacienți și pentru personalul medical. Pornind de la această viziune, Spitalul Monza a creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienți, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.

Apartenența la un grup internațional înseamnă accesul Spitalului Monza la peste 20 de ani de expertiză și inovație în domeniul medical, oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, precum și formarea profesională continuă a personalului medical în centre internaționale de prestigiu. În plus, colaborarea permanentă între medicii grupului face posibilă realizarea anumitor intervenții cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România.

Specialiști aproape de oameni

În Spitalul Monza, pacienții se bucură de toată atenția din partea unor doctori cu reputație în medicina românească. În oricare dintre centrele specializate ale acestui spital medicii sunt dedicați nu doar profesiei, ci mai ales oamenilor de care au grijă.

Experiența și competența specialiștilor din cadrul Spitalului Monza sunt obținute atât prin stagii de practică în mari centre universitare din țară și din străinătate, cât și prin cazuistica complexă cu care s-au confruntat. Astfel, în România, anumite intervenții pot fi realizate doar la Spitalul Monza.

Îngrijire multidisciplinară complexă

Spitalul Monza acoperă toată aria de specialități necesare tratării pacientului, oferind atât servicii de diagnostic și tratament, cât și de recuperare medicală. Această continuitate a îngrijirii medicale permite monitorizarea evoluției pacientului nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în faza de recuperare, când pot apărea complicații particulare, situații în care medicii pot să intervină rapid.

Mai mult, complexitatea tratamentelor garantează asistența medicală pentru toate complicațiile pacientului, nefiind necesar transferul pacienților în alte structuri medicale.

Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului, care se poate reintegra astfel în viața de familie și își poate relua, în condiții normale, activitățile de zi cu zi.

Tehnologie performantă

Grupul “Policlinico di Monza” reprezintă un centru de referință în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiți producători în domeniul medical, lideri mondiali în tehnologia medicală.

Astfel, competența specialiștilor noștri este susținută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în radiologie – imagistică, cardiologie, neurologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).

Asistență integrată de specialitate

Colaborarea strânsă dintre specialiști permite optimizarea utilizării resurselor tehnologice și profesionale ale spitalului, cu obiectivul de a reduce riscul clinic al pacientului și de a îmbunătăți prestația medicală.

Pentru a preveni evenimentele medicale neplăcute, abordarea Spitalului Monza este bazată pe evaluarea riscului clinic. Astfel, înainte de orice act invaziv asupra pacientului, se realizează o verificare preventivă a riscului cardiologic, pneumologic, infecțios, nefrologic sau de altă natură, evitându-se astfel complicațiile care determină o spitalizare prelungită în timp, sau chiar evenimente fatale.

Implicare socială

Prin formarea profesională la nivel de excelență și crearea unor condiții de muncă ce încurajează performanța în propria țară, Spitalul Monza contribuie la atragerea specialiștilor de elită în sistemul medical românesc, precum și la reducerea migrației profesioniștilor și a numărului de pacienți care pleacă în alte țări pentru îngrijire medicală de calitate.

Profitul obținut de Spitalul Monza este reinvestit pe teritoriul României. Acesta este folosit la îmbunătățirea practicii medicale (tehnologie și formare profesională) și, prin intermediul Fundației Monza, pentru a oferi servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Centre de excelență și specialități

Datorită experienței substanțiale a Grupului “Policlinico di Monza” în dezvoltarea centrelor specializate în afecțiunile inimii, Spitalul Monza din România a fost deschis, în iulie 2012, ca centru de excelență în chirurgia cardiovasculară.

Pe măsură ce s-au dezvoltat și alte secții, specialitățile inimii au fost integrate în Cardiac Center, singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialitățile inimii într-un singur loc, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare: cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie și aritmologie, chirurgie cardiovasculară și reabilitare cardiovasculară.

În octombrie 2013, a fost lansat Cardiopediatric Center, singurul centru cu servicii integrate din România dedicat afecțiunilor inimii la copii, încă din primele zile de viață, și adolescenți: cardiologie pediatrică, cardiologie intervențională pediatrică, electrofiziologie și aritmologie, chirurgie cardiovasculară pediatrică, anestezie și terapie intensivă pediatrică, și reabilitare cardiovasculară. Printre afecțiunile tratate se numără atât malformațiile congenitale cardiace simple, cât și cele cu un grad înalt de complexitate.

Centrele de Excelență Ares se ocupă cu radiologie și cardiologie intervențională, și s-au remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Din octombrie 2016, Centrele de Excelență Ares sunt prezente în cadrul Spitalului Monza, și vor funcționa în strânsă colaborare cu următoarele secții: Cardiologie clinică, Chirurgie cardiovasculară (inclusiv cea pediatrică), Chirurgie vasculară, Anestezie și terapie intensivă, Electrofiziologie, Radiologie Imagistică Medicală.

Cardiomyopathy Center este singurul centru medical din România și unul din cele 5 centre din Europa care se ocupă de diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive. Afiliat centrului din Italia, Cardiomyopathy Center beneficiază de experiența a peste 500 de cazuri operate. Centrul pune la dispoziția pacienților specialiști dedicaţi, care fac posibilă efectuarea tuturor examenelor clinice și paraclinice necesare diagnosticului dar și a analizei genetice, extrem de importantă în cazurile cu transmitere familială.

Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie modernă dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, a fost lansat în februarie 2014. Afecțiunile creierului la adulți și copii sunt tratate la standardele practicate în cele mai bune centre de neuroștiinte din lume. Brain Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă: neurochirurgie, neuro-anestezie, ORL – chirurgia transnazală a adenomului hipofizar, neuroradiologie intervențională, neurologie, neuro-endocrinologie și reabilitare neuro-motorie.

Urology Center din cadrul Spitalului Monza este un centru de excelență în urologie, special conceput pentru a trata orice afecțiune din această arie: de la o banală infecție urinară până la cele mai grave forme de cancer. Misiunea Centrului este de a oferi îngrijire personalizată de specialitate fiecărui pacient, la cele mai înalte standarde de performanță, printr-o abordare multidisciplinară, folosind tehnologie medicală de ultimă generație.

Bari Clinic este centrul de excelență din cadrul Spitalului Monza care se ocupă cu tratamentul chirurgical al obezității. Chirurgia bariatrică este reprezentată de totalitatea procedeelor chirurgicale care au ca scop scăderea ponderală și se adresează persoanelor care suferă de obezitate. O dată cu scăderea ponderală, se îmbunătățește semnificativ starea de sănătate, calitatea vieții și crește încrederea în forțele proprii.

Institutul Sânului este centrul medical integrat, specializat în prevenția, diagnosticarea și tratarea patologiei mamare. Echipa multidisciplinară specializată în tratamentul patologiei mamare, asistată de tehnologia de ultimă generație în domeniul imagisticii și al intervențiilor chirurgicale, asigură o gamă completă de investigații diagnostice și opțiuni terapeutice la cele mai înalte standarde, personalizate în funcție de fiecare caz.

La acestea se adaugă specialitățile medicale (medicină internă, pneumologie, gastro-enterologie și endoscopie, nefrologie, diabetologie, pediatrie, endocrinologie), cele chirurgicale (chirurgie generală și bariatrică, chirurgie toracică, chirurgie proctologică avansată, ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie urologică, flebologie, ORL, chirurgie urologică, chirurgie estetică și reparatorie) și serviciile medicale conexe (ATI – Anestezie și Terapie Intensivă, Unitate Transfuzie Sanguină, stomatologie și implantologie, cameră de gardă, compartiment primiri urgențe și spitalizare de zi).

Dotări și echipamente

Structură spital

Construit pe o suprafață de 18.000 mp distribuiți pe nouă niveluri, Spitalul Monza a fost gândit ca proiect medical în centrul preocupărilor căruia se află pacientul și nevoile acestuia. Astfel, de la început, au fost create circuite speciale pentru pacienți și pentru personalul medical. Pornind de la această viziune, Spitalul Monza a creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienți, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.

Clădirea este, așadar, orientată către simplitatea funcțională și se caracterizează prin distribuirea pe nouă niveluri dedicate astfel: un etaj pentru servicii generale; un etaj destinat publicului; două etaje dedicate diagnosticului și studiilor medicale; trei etaje pentru recuperare și tratament; un etaj pentru chirurgie, chirurgie de zi și terapie intensivă; și un  etaj pentru zona critică (sălile operatorii, laboratoarele de cardiologie intervențională și terapia intensivă).

În prezent, Spitalul Monza are 140 de paturi, peste 240 de angajați și 50 de colaboratori, care deservesc aproximativ 2.500 de pacienți pe lună. Spitalul este dotat cu două blocuri operatorii a câte patru săli de operații fiecare, precum și cu două laboratoare de angiografie.

Prevenția infecțiilor în intervențiile chirurgicale este extrem de importantă și, în acest sens, Spitalul Monza acordă atenție fiecărui detaliu, având inclusiv o zonă proprie de sterilizare a instrumentelor medicale și patru izolatoare (zonă septică) pentru pacienții cu infecții. Mai mult, pentru a evita infecțiile microbiene sau bacteriene în zona intervențiilor chirurgicale, pacienții care urmează a fi operați sunt consultați în prealabil de un medic stomatolog pentru problemele dentare.

Din punct de vedere tehnologic, Spitalul Monza din București este dotat cu cea mai sofisticată și inovatoare tehnologie. Grupul “Policlinico di Monza” reprezintă un centru de referință în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top a spitalelor sale, echipamente produse de cei mai renumiți producători în domeniul medical, lideri mondiali în domeniu.

Astfel, competența specialiștilor noștri este susținută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piață în radiologie – imagistică, neurologie, cardiologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).

Dotări saloane și alte servicii

Serviciul de acomodare al pacienților este asigurat de rezerve duble (pentru doi pacienți), spațioase și confortabile, dotate cu baie propie, aer condiționat, cutii de valori cu cifru, TV si Internet.

De asemenea, Spitalul Monza pune la dispoziția pacienților și vizitatorilor săi un spațiu de parcare, o cafenea, un restaurant și un spațiu special amenajat pentru jocuri, dedicat copiilor internați.

Prețuri intervenții