Despre noi

Grupul Policlinico di Monza

Scurt istoric

“Policlinico di Monza” este un grup medical privat din Italia care a dezvoltat din 1993 până în prezent zece spitale specializate în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță.

Filosofie

Grupul “Policlinico di Monza” are la bază principii solide cărora li se acordă o importanță deosebită: nevoile medicale ale pacientului sunt în centrul preocupărilor, specialitățile medicale sunt de înaltă specializare și au un nivel maxim al calității, întregul profit este reinvestit în dezvoltarea spitalelor.

Printre valorile împărtășite de personalul medical și administrativ al grupului se numără atenția față de pacient, pasiunea pentru propria profesie și calitatea serviciilor oferite.

Metodele de tratament sunt bazate atât pe circuitele clinice, cât și pe beneficiile aduse de starea emoțională a pacientului. Amenajarea spitalelor încearcă să recreeze atmosfera vieții trăite în familie, fiind o condiție esențială în toate fazele de îngrijire medicală. Astfel, veți regăsi în spitale elemente de decor și cromatică ce induc o atitudine pozitivă de sănătate psihică și fizică (picturi, gravuri și statuete).

Prezența în România

În primul rând, mulți pacienți români aleg spitalele italiene pentru diferite proceduri de diagnostic și tratament care să corespundă nevoilor de sănătate.

Apoi, pregătirea personalului medical român este considerată de țările străine, inclusiv Italia, ca fiind una la nivel înalt și standarde excelente de calitate. De aceea, personalul medical din România este solicitat de structuri medicale din U.E., dar și din afara ei. Italia nu face excepție, astfel că în Grup sunt aproximativ 300 de angajați de naționalitate română (11% din forța de muncă a Grupului). De-a lungul timpului, mulți români au fost angajați în cadrul Grupului, însă majoritatea acestora s-au întors acasă pentru a-și continua viața profesională în țara lor.

Relația dintre Grupul “Policlinico di Monza” și sistemul românesc de sănătate a început acum peste zece ani și s-a dezvoltat sub diferite forme. Din anul 2002, Grupul a inițiat programele de formare profesională post-universitară. Datorită acestor acorduri bilaterale de colaborare cu societăți de renume ale sistemului de sănătate românesc (Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie Cardiacă și Vasculară) și cu diverse universități din România, peste 70 de medici români au beneficiat de cursuri de perfecționare profesională în cadrul Grupului Monza.

De asemenea, echipe mixte formate din medici italieni și români au efectuat și efectuează în continuare, în România, intervenții complexe de chirurgie cardiacă, pentru a completa formarea profesioniștilor români.

Specialiștii italieni au fost prezenți în fiecare an la Congresele Române de Cardiologie, Chirurgie cardiacă și Ecocardiografie, fie ca vorbitori sau moderatori, fie pentru a prezenta lucrări științifice. Mai mult decât atât, intervențiile chirurgicale cardiace complexe din Italia au fost transmise și proiectate în direct profesioniștilor români în sălile de conferință din România. Datorită acestor programe realizate în premieră în România, medicii bursieri români, formați în Italia, au efectuat primele intervenții de revascularizare miocardică arterială și primele corecții complexe ale valvei mitrale.

Valoarea educativă a acestor programe a fost apreciată de sistemul de sănătate românesc, astfel încât Societatea Română de Chirurgie Cardiacă a premiat de mai multe ori Grupul “Policlinico di Monza” pentru această performanță. De asemenea, în anul 2007, Academia Oamenilor de Știință din România a premiat cu medalie de aur programul de formare profesională post-universitară dedicat medicilor români.

Pornind de la această colaborare fructuoasă între Italia și România, Grupul Monza a decis să fie prezent în sistemul de sănătate românesc, iar în anul 2010 a început construcția Spitalului Monza din București, spital care, în prezent, reunește profesioniști români și italieni într-un proces de instruire continuă și interactivă.

Policlinico di Monza
Spitalul San Gaudenzio di Novara
Spitalul Città di Alessandria
Spitalul Salus di Alessandria
Spitalul Santa Rita di Vercelli
Spitalul Eporediese di Ivrea
Spitalul La Vialarda di Biella
Spitalul Valle d’Aosta
Prețuri intervenții