De ce să alegi Spitalul Monza?
Standarde de excelenţă dedicate pacienţilor
Spitalul Monza este specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă.
Spitalul Monza a fost gândit ca proiect medical în centrul preocupărilor căruia se află pacientul și nevoile acestuia. Astfel, de la început, au fost create circuite speciale pentru pacienţi și pentru personalul medical. Pornind de la această viziune, Spitalul Monza a creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienţi, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.
Apartenenţa la un grup internaţional înseamnă accesul Spitalului Monza la peste 25 de ani de expertiză și inovaţie în domeniul medical, oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, precum și formarea profesională continuă a personalului medical în centre internaţionale de prestigiu. În plus, colaborarea permanentă între medicii grupului face posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România.
Specialiști aproape de oameni
În Spitalul Monza, pacienţii se bucură de toată atenţia din partea unor doctori cu reputaţie în medicina românească. În oricare dintre centrele specializate ale acestui spital medicii sunt dedicaţi nu doar profesiei, ci mai ales oamenilor de care au grijă.
Experienţa și competenţa specialiștilor din cadrul Spitalului Monza sunt obţinute atât prin stagii de practică în mari centre universitare din ţară și din străinătate, cât și prin cazuistica complexă cu care s-au confruntat. Astfel, în România, anumite intervenţii pot fi realizate doar la Spitalul Monza.
Îngrijire multidisciplinară complexă
Spitalul Monza acoperă toată aria de specialităţi necesare tratării pacientului, oferind atât servicii de diagnostic și tratament, cât și de recuperare medicală. Această continuitate a îngrijirii medicale permite monitorizarea evoluţiei pacientului nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în faza de recuperare, când pot apărea complicaţii particulare, situaţii în care medicii pot să intervină rapid.
Mai mult, complexitatea tratamentelor garantează asistenţa medicală pentru toate complicaţiile pacientului, nefiind necesar transferul pacienţilor în alte structuri medicale.
Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului, care se poate reintegra astfel în viaţa de familie și își poate relua, în condiţii normale, activităţile de zi cu zi.
Tehnologie performantă
Grupul Monza reprezintă un centru de referinţă în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiţi producători în domeniul medical, lideri mondiali în tehnologia medicală.
Astfel, competenţa specialiștilor noștri este susţinută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piaţă în radiologie – imagistică, cardiologie, neurologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).
Asistenţă integrată de specialitate
Colaborarea strânsă dintre specialiști permite optimizarea utilizării resurselor tehnologice și profesionale ale spitalului, cu obiectivul de a reduce riscul clinic al pacientului și de a îmbunătăţi prestaţia medicală.
Pentru a preveni evenimentele medicale neplăcute, abordarea Spitalului Monza este bazată pe evaluarea riscului clinic. Astfel, înainte de orice act invaziv asupra pacientului, se realizează o verificare preventivă a riscului cardiologic, pneumologic, infecţios, nefrologic sau de altă natură, evitându-se astfel complicaţiile care determină o spitalizare prelungită în timp, sau chiar evenimente fatale.
Implicare socială
Prin formarea profesională la nivel de excelenţă și crearea unor condiţii de muncă ce încurajează performanţa în propria ţară, Spitalul Monza contribuie la atragerea specialiștilor de elită în sistemul medical românesc, precum și la reducerea migraţiei profesioniștilor și a numărului de pacienţi care pleacă în alte ţări pentru îngrijire medicală de calitate.
Profitul obţinut de Spitalul Monza este reinvestit pe teritoriul României. Acesta este folosit la îmbunătăţirea practicii medicale (tehnologie și formare profesională) și, prin intermediul Fundaţiei Monza, pentru a oferi servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.
Centre de excelenţă și specialităţi
Datorită experienţei substanţiale a Grupului Monza în dezvoltarea centrelor specializate în afecţiunile inimii, Spitalul Monza din România a fost deschis, în iulie 2012, ca centru de excelenţă în chirurgia cardiovasculară.
Pe măsură ce s-au dezvoltat și alte secţii, specialităţile inimii au fost integrate în Cardiac Center, singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialităţile inimii într-un singur loc, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare: cardiologie, cardiologie intervenţională, electrofiziologie și aritmologie, chirurgie cardiovasculară și reabilitare cardiovasculară.
În octombrie 2013, a fost lansat Cardiopediatric Center, singurul centru cu servicii integrate din România dedicat afecţiunilor inimii la copii, încă din primele zile de viaţă, și adolescenţi: cardiologie pediatrică, cardiologie intervenţională pediatrică, electrofiziologie și aritmologie, chirurgie cardiovasculară pediatrică, anestezie și terapie intensivă pediatrică, și reabilitare cardiovasculară. Printre afecţiunile tratate se numără atât malformaţiile congenitale cardiace simple, cât și cele cu un grad înalt de complexitate.
Centrele de Excelenţă Ares se ocupă cu radiologie și cardiologie intervenţională, și s-au remarcat pe piaţa serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradiţională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Din octombrie 2016, Centrele de Excelenţă Ares sunt prezente în cadrul Spitalului Monza, și vor funcţiona în strânsă colaborare cu următoarele secţii: Cardiologie clinică, Chirurgie cardiovasculară (inclusiv cea pediatrică), Chirurgie vasculară, Anestezie și terapie intensivă, Electrofiziologie, Radiologie Imagistică Medicală.
Cardiomyopathy Center este singurul centru medical din România și unul din cele 5 centre din Europa care se ocupă de diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive. Afiliat centrului din Italia, Cardiomyopathy Center beneficiază de experienţa a peste 500 de cazuri operate. Centrul pune la dispoziţia pacienţilor specialiști dedicaţi, care fac posibilă efectuarea tuturor examenelor clinice și paraclinice necesare diagnosticului dar și a analizei genetice, extrem de importantă în cazurile cu transmitere familială.
Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie modernă dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, a fost lansat în februarie 2014. Afecţiunile creierului la adulţi și copii sunt tratate la standardele practicate în cele mai bune centre de neuroștiinte din lume. Brain Institute reunește cei mai experimentaţi specialiști din neurochirurgia românească modernă: neurochirurgie, neuro-anestezie, ORL – chirurgia transnazală a adenomului hipofizar, neuroradiologie intervenţională, neurologie, neuro-endocrinologie și reabilitare neuro-motorie.
Urology Center din cadrul Spitalului Monza este un centru de excelenţă în urologie, special conceput pentru a trata orice afecţiune din această arie: de la o banală infecţie urinară până la cele mai grave forme de cancer. Misiunea Centrului este de a oferi îngrijire personalizată de specialitate fiecărui pacient, la cele mai înalte standarde de performanţă, printr-o abordare multidisciplinară, folosind tehnologie medicală de ultimă generaţie.
Bari Clinic este centrul de excelenţă din cadrul Spitalului Monza care se ocupă cu tratamentul chirurgical al obezităţii. Chirurgia bariatrică este reprezentată de totalitatea procedeelor chirurgicale care au ca scop scăderea ponderală și se adresează persoanelor care suferă de obezitate. O dată cu scăderea ponderală, se îmbunătăţește semnificativ starea de sănătate, calitatea vieţii și crește încrederea în forţele proprii.
Institutul Sânului este centrul medical integrat, specializat în prevenţia, diagnosticarea și tratarea patologiei mamare. Echipa multidisciplinară specializată în tratamentul patologiei mamare, asistată de tehnologia de ultimă generaţie în domeniul imagisticii și al intervenţiilor chirurgicale, asigură o gamă completă de investigaţii diagnostice și opţiuni terapeutice la cele mai înalte standarde, personalizate în funcţie de fiecare caz.
Gastroenterology Center tratează cele mai grave afecţiuni din aceasta arie, dispunând de o echipă multidisciplinară, formată din medici specializaţi in gastroenterologie și de cea mai modernă dotare tehnologică disponibilă pe piaţă.
Din anul 2017, Spitalul Monza a început activitatea de chirurgie robotică, în domeniul urologic, fiind primul centru privat din România care a introdus chirurgia robotică. Câteva luni mai târziu echipele chirurgicale au efectuat intervenţii și din alte specialităţi – chirurgia bariatrică, chirurgia oncologică și chirurgia ginecologică, anul acesta efectuându-se în premieră în România și în Sud-Estul Europei primele intervenţii de chirurgie cardiovasculară robotică. Astfel, a luat naștere
Da Vinci Center, centrul de excelenţă care reunește specialităţile chirurgicale care utilizează robotul chirurgical de ultimă generaţe, Da Vinci Xi: urologie, ginecologie, chirurgie bariatrică, oncologică și chirurgie cardiovasculară.
La acestea se adaugă serviciile medicale conexe (ATI – Anestezie și Terapie Intensivă, Unitate Transfuzie Sanguină, stomatologie și implantologie, cameră de gardă, compartiment primiri urgenţe și spitalizare de zi).
Dotări și echipamente
Structură spital
Construit pe o suprafaţă de 18.000 mp distribuiţi pe nouă niveluri, Spitalul Monza a fost gândit ca proiect medical în centrul preocupărilor căruia se află pacientul și nevoile acestuia. Astfel, de la început, au fost create circuite speciale pentru pacienţi și pentru personalul medical. Pornind de la această viziune, Spitalul Monza a creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienţi, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.
Clădirea este, așadar, orientată către simplitatea funcţională și se caracterizează prin distribuirea pe nouă niveluri dedicate astfel: un etaj pentru servicii generale; un etaj destinat publicului; două etaje dedicate diagnosticului și studiilor medicale; trei etaje pentru recuperare și tratament; un etaj pentru chirurgie, chirurgie de zi și terapie intensivă; și un etaj pentru zona critică (sălile operatorii, laboratoarele de cardiologie intervenţională și terapia intensivă).
În prezent, Spitalul Monza are 140 de paturi, peste 300 de angajaţi și 50 de colaboratori.
Prevenţia infecţiilor în intervenţiile chirurgicale este extrem de importantă și, în acest sens, Spitalul Monza acordă atenţie fiecărui detaliu, având inclusiv o zonă proprie de sterilizare a instrumentelor medicale și patru izolatoare (zonă septică) pentru pacienţii cu infecţii. Mai mult, pentru a evita infecţiile microbiene sau bacteriene în zona intervenţiilor chirurgicale, pacienţii care urmează a fi operaţi sunt consultaţi în prealabil de un medic stomatolog pentru problemele dentare.
Din punct de vedere tehnologic, Spitalul Monza din București este dotat cu cea mai sofisticată și inovatoare tehnologie. Grupul Monza reprezintă un centru de referinţă în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top a spitalelor sale, echipamente produse de cei mai renumiţi producători în domeniul medical, lideri mondiali în domeniu.
Astfel, competenţa specialiștilor noștri este susţinută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piaţă în radiologie – imagistică, neurologie, cardiologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).
Dotări saloane și alte servicii
Serviciul de acomodare al pacienţilor este asigurat de rezerve duble (pentru doi pacienţi), spaţioase și confortabile, dotate cu baie propie, aer condiţionat, cutii de valori cu cifru, TV si Internet.
De asemenea, Spitalul Monza pune la dispoziţia pacienţilor și vizitatorilor săi un spaţiu de parcare, o cafenea si restaurant.