Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Despre noi

Istoric și Tradiție

Spitalul Monza din România a fost inaugurat în iulie 2012 sub conducerea grupului italian Policlinico di Monza și ulterior preluat în 2023 de către Grupul ARES și Brain Hospital. Ne mândrim cu echipele noastre rodate, care au experiență de peste un deceniu în furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate, cu un accent deosebit pe intervențiile chirurgicale complexe.

 

Specializare în Intervenții Chirurgicale Complexe

Construit pe o suprafață de 18.000 mp, distribuiți pe nouă nivele, Spitalul Monza a fost gândit de la început ca un proiect medical cu pacientul și nevoile sale în centrul atenției. Încă de la inaugurare, au fost create  circuite speciale pentru pacienți și personalul medical, astfel încât să oferim un mediu sigur și confortabil pacienților noștri. 

Echipa medicală reunește chirurgi pregătiți atât în România, cât și în străinătate, cu o vastă experiență profesională. 

 

Îngrijire Multidisciplinară Complexă

Spitalul Monza acoperă întreaga gamă de specialități necesare pentru tratamentul pacientului, oferind atât servicii de diagnostic, cât și de tratament, precum și recuperare medicală. Acest aspect de continuitate în îngrijirea medicală ne permite să monitorizăm pacienții nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în cea de recuperare. Acest lucru este deosebit de important deoarece pot apărea complicații particulare în această fază, iar medicii noștri pot interveni rapid. Mai mult, complexitatea tratamentelor oferite garantează asistență medicală completă, fără a fi necesar transferul pacienților la alte unități medicale. Scopul nostru este recuperarea rapidă a pacientului, pentru ca acesta să se poată reintegra în viața de familie și să-și reia activitățile de zi cu zi în condiții normale.

 

Intervenții chirurgicale minim invazive, de referință în România

Unic în țară, spitalul nostru efectuează intervenții chirurgicale pentru adenom hipofizar și craniofaringiom cu cea mai experimentată echipă formată din neurochirurg și chirurg ORL. Pe parcursul a 15 ani, peste 1000 de tumori cerebrale au fost îndepărtate prin abord endoscopic transnazal de către doctorii Sergiu Stoica și Bogdan Mocanu. 

Suntem singurul spital din România în care se face procedura Mitraclip pentru corecția regurgitării mitrale, prin abord endovascular, complet minim invaziv și cu recuperare rapidă.

 

Asistență Integrată de Specialitate

Colaborarea strânsă dintre specialiștii noștri permite optimizarea utilizării resurselor tehnologice și profesionale ale spitalului, cu obiectivul de a reduce riscul clinic al pacientului și de a îmbunătăți prestația medicală. Întrucât prevenirea evenimentelor medicale neplăcute este esențială, abordarea noastră se bazează pe evaluarea riguroasă a riscului clinic. Prin intermediul unei verificări preventive amănunțite, acoperim aspecte precum riscul cardiologic, pneumologic, infecțios, nefrologic și altele, evitând astfel complicații care ar putea duce la o spitalizare prelungită sau chiar evenimente fatale.

 

Dotări și Echipamente Avansate

Spitalul Monza este dotat cu cele mai avansate echipamente și tehnologii disponibile pe piață în domeniile radiologie – imagistică, neurologie, cardiologie, ecografie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI). 

În cadrul intervențiilor de neurochirurgie cerebrală, folosim tehnologii precum neuro-navigația, monitorizarea nervoasă amănunțită și rezonanța magnetică nucleară (RMN) disponibilă intra-operator. 

Secția de chirurgie spinală este echipată cu robotul Mazor X Stealth edition, O-arm, C-arm Ziehm și neuromonitorizarea NIM Eclipse. Toate acestea asigură intervenții spinale complexe în condiții de deplină siguranță pentru pacienți, cu ghidare robotică care garantează precizia gesturilor chirurgicale și cu monitorizarea funcției măduvei spinării în timp real.

 

Dotări Saloane și Alte Servicii

Pentru confortul pacienților, oferim camere spațioase și confortabile, cu băi proprii, aer condiționat, cutii de valori cu cifru, televizoare și acces la internet. De asemenea, asigurăm un spațiu de parcare convenabil, o cafenea și un restaurant pentru pacienți și vizitatori.