Call center 021.9983

Grupul Monza

Scurt istoric

Policlinico di Monza este un grup medical privat din Italia care a dezvoltat din 1993 până în prezent zece spitale specializate în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă.

Mulţi pacienţi români aleg spitalele italiene pentru diferite proceduri de diagnostic și tratament care să corespundă nevoilor de sănătate. De asemeni, pregătirea personalului medical român este considerată de ţările străine, inclusiv Italia, ca fiind una la nivel înalt și standarde excelente de calitate. De aceea, personalul medical din România este solicitat de către centre medicale din U.E., dar și din afara ei. Italia nu face excepţie, astfel că în Grupul Policlinico di Monza sunt aproximativ 300 de angajaţi de naţionalitate română (11% din forţa de muncă a Grupului). De-a lungul timpului, mulţi români au fost angajaţi în cadrul Grupului, însă majoritatea acestora s-au întors acasă pentru a-și continua viaţa profesională în ţara lor.

Relaţia dintre Grupul Policlinico di Monza și sistemul românesc de sănătate a început acum peste zece ani și s-a dezvoltat sub diferite forme. Din anul 2002, Grupul a iniţiat programele de formare profesională post-universitară. Datorită acestor acorduri bilaterale de colaborare cu societăţi de renume ale sistemului de sănătate românesc (Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie Cardiacă și Vasculară) și cu diverse universităţi din România, peste 70 de medici români au beneficiat de cursuri de perfecţionare profesională în cadrul Grupului Monza.

De asemenea, echipe mixte formate din medici italieni și români au efectuat și efectuează în continuare, în România, intervenţii complexe de chirurgie cardiacă, pentru a completa formarea profesioniștilor români.

Specialiștii italieni au fost prezenţi în fiecare an la Congresele Române de Cardiologie, Chirurgie cardiacă și Ecocardiografie, fie ca vorbitori sau moderatori, fie pentru a prezenta lucrări știinţifice. Mai mult decât atât, intervenţiile chirurgicale cardiace complexe din Italia au fost transmise și proiectate în direct profesioniștilor români în sălile de conferinţă din România. Datorită acestor programe realizate în premieră în România, medicii bursieri români, formaţi în Italia, au efectuat primele intervenţii de revascularizare miocardică arterială și primele corecţii complexe ale valvei mitrale.

Valoarea educativă a acestor programe a fost apreciată de sistemul de sănătate românesc, astfel încât Societatea Română de Chirurgie Cardiacă a premiat de mai multe ori Grupul “Policlinico di Monza” pentru această performanţă. De asemenea, în anul 2007, Academia Oamenilor de Știinţă din România a premiat cu medalie de aur programul de formare profesională post-universitară dedicat medicilor români.

Pornind de la această colaborare fructuoasă între Italia și România, Grupul Monza a decis să fie prezent în sistemul de sănătate românesc, iar în anul 2010 a început construcţia Spitalului Monza din București, spital care, în prezent, reunește profesioniști români și italieni într-un proces de instruire continuă și interactivă.

 

Grupul Monza România

 

Grupul Monza aduce în România experienţa de peste 25 de ani a unui grup medical italian, a cărui preocupare principală este chirurgia cardiovasculară.

Spitalul Monza din București a fost lansat în anul 2012 și a fost gândit ca centru medical care să ofere un circuit complet al pacientului cu afecţiuni cardiovasculare: diagnostic, tratament, recuperare. Astăzi, Spitalul Monza este cel mai performant centru cardiovascular privat din România, pacienţii beneficiind de medici de renume și de ultima tehnologie la nivel de device-uri implantabile, instrumentar chirurgical, diagnostic imagistic, chirurgie robotică. De asemenea, a dezvoltat echipe medicale multidisciplinare pentru următoarele arii chirurgicale: neurochirurgie, urologie, ortopedie, chiurgie bariatrică, chirurgie ginecologică, chirurgie senologică și oncologie.

Între timp Grupul Monza a lansat noi centre cu focus pe tratamentul afecţiunilor cardiologice, respectiv Spitalul Monza-Ares din Cluj-Napoca, Centrele Monza-Ares din Constanţa și Clinicile Ritmico, prezente în orașele Giurgiu, Constanţa, Focşani şi Ploiești. În București, în ultimul an au fost lansate Centrul Medical Monza, specializat în chirurgie plastică, chirurgie generală, flebologie și ortopedie și Monza Metropolitan Hospital, un proiect futurist, care își propune să folosească tehnlogia medicală de ultimă generaţie, în beneficiul pacientului. Monza Metropolitan Hospital oferă servicii medicale de înaltă precizie pentru specialităţile: ortopedie, neurochirurgie, chirurgie plastică, gastroenterologie, cu suportul unui departament de Radiologie și Imagistică Medicală dotat cu cel mai performant aparat de Rezonanţă Magnetică produs de firma Siemens, Magnetom Vida 3 Tesla.

Policlinico di Monza
Spitalul San Gaudenzio di Novara
Spitalul Città di Alessandria
Spitalul Salus di Alessandria
Spitalul Santa Rita di Vercelli
Spitalul Eporediese di Ivrea
Spitalul La Vialarda di Biella
Spitalul Policlinico di Monza Albenga