Call center 021.9983

Grupul Monza

GRUPUL POLICLINICO DI MONZA”

Policlinico di Monza este un grup medical privat din Italia care a dezvoltat din 1993 și până în prezent zece spitale specializate în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță.

Mulți pacienți români au ales de-a lungul timpului spitale din Italia pentru a-și rezolva problemele de sănătate de care sufereau. În același timp, personalul medical, instruit în cadrul sistemului de învățământ medical din România este recunoscut în toate țările din Europa, și nu numai, ca având o pregătire superioară, de nivel de excelență. De aceea, profesioniștii români din mediul sanitar sunt la mare căutare în centrele medicale din U.E., dar și din afara ei. Italia nu face excepție, de altfel, în Grupul Policlinico di Monza se regăsesc aproximativ 300 de angajați de naționalitate română (11% din forța de muncă a Grupului). De-a lungul timpului însă, mulți dintre aceștia s-au întors acasă pentru a-și continua viața profesională în țara lor, acolo unde le sunt și familiile.

Relația dintre Grupul Policlinico di Monza și sistemul de sănătate românesc a început acum mai bine de zece ani și s-a dezvoltat sub diferite forme. Din anul 2002, Grupul a demarat programe de formare profesională post-universitară. Datorită acestor acorduri bilaterale de colaborare cu societăți de renume ale sistemului de sănătate românesc (Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie Cardiacă și Vasculară) și cu diverse universități din România, peste 70 de medici români au beneficiat de cursuri de perfecționare profesională în cadrul Grupului Policlinico di Monza.

Medicii italieni au fost prezenți în fiecare an la Congresele Române de Cardiologie, Chirurgie cardiacă și Ecocardiografie, fie ca moderatori, fie pentru a susține lucrări științifice. Mai mult decât atât, au fost transmise live pentru medicii români aflați în sălile de conferințe, intervenții chirurgicale cardiace complexe, efectuate în centrele din Italia. Aceste programe, realizate pentru prima dată în România, prin care medicii români au beneficiat de stagii de formare în Italia, au dus la atingerea unui grad elevat de specializare a medicilor români, aceștia devenind promotori ai unor intervenții de revascularizare miocardică arterială precum și primele corecții complexe ale valvei mitrale, intervenții efectuate în premieră în România.

Valoarea educativă a acestor programe a fost apreciată de sistemul de sănătate românesc, astfel încât Societatea Română de Chirurgie Cardiacă a premiat de mai multe ori Grupul “Policlinico di Monza” pentru această performanță. De asemenea, în anul 2007, Academia Oamenilor de Știință din România a premiat cu medalie de aur programul de formare profesională post-universitară dedicat medicilor români.

Pornind de la această colaborare fructuoasă între Italia și România, Grupul Monza a decis să fie prezent în sistemul de sănătate românesc, iar în anul 2010 a început construcția Spitalului Monza din București, spital care, în prezent, reunește profesioniști români într-un proces de instruire continuă și interactivă.

GRUPUL MONZA ROMÂNIA

 

Grupul Monza aduce în România experienţa de peste 25 de ani a unui grup medical italian, a cărui preocupare principală este chirurgia cardiovasculară.

Spitalul Monza din București a fost lansat în anul 2012 și a fost gândit ca centru medical care să ofere un circuit complet al pacientului cu afecţiuni cardiovasculare: diagnostic, tratament, recuperare. Astăzi, Spitalul Monza este cel mai performant centru privat de chirurgie cardiovasculară din România, pacienţii beneficiind de medici de renume și de ultima tehnologie la nivel de device-uri implantabile, instrumentar chirurgical, diagnostic imagistic, chirurgie robotică. De asemenea, a dezvoltat echipe medicale multidisciplinare pentru următoarele arii chirurgicale: neurochirurgie, urologie, chirurgie ginecologică, ortopedie, chiurgie bariatrică, chirurgie senologică și oncologie.

Între timp Grupul Monza a lansat noi centre: Centrul Medical Monza, specializat în tratamentul infertilității, chirurgie plastică și chirurgie generală și Monza Metropolitan Hospital, un proiect futurist, care își propune să folosească tehnlogia medicală de ultimă generaţie în beneficiul pacientului. Monza Metropolitan Hospital oferă servicii medicale de înaltă precizie pentru specialităţile: ortopedie, neurochirurgie, chirurgie endocrină. chirurgie plastică, gastroenterologie, cu suportul unui departament de Radiologie și Imagistică Medicală dotat cu cel mai performant aparat de Rezonanţă Magnetică produs de firma Siemens, Magnetom Vida 3 Tesla.

Policlinico di Monza
Spitalul San Gaudenzio di Novara
Spitalul Città di Alessandria
Spitalul Salus di Alessandria
Spitalul Santa Rita di Vercelli
Spitalul Eporediese di Ivrea
Spitalul La Vialarda di Biella
Spitalul Policlinico di Monza Albenga
Spitalul Monza București
Spitalul Monza Metropolitan
Centrul Medical Monza