Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Fundaţia Monza

Grupul Monza s-a remarcat încă de la începutul activităţii în România prin performanţa actului medical, în special în sfera cardiovasculară. Echipa medicală a Grupului Monza efectuează intervenţii cu un grad înalt de dificultate, rezolvând cazuri complicate folosind ultima tehnologie medicală. Pe lângă acest fapt, Grupul Monza şi echipele medicale au venit mereu în sprijinul pacienţilor fără posibilităţi prin propria fundaţie – Fundaţia Monza și prin diverse programe sociale în parteneriat cu alte fundaţii naţionale şi internaţionale.

Până astăzi, Grupul Monza a efectuat peste 400 astfel de intervenţii, dintre care mai mult de jumătate pentru copii. O dată cu lansarea noilor centre, Grupul Monza a extins acest program pentru toate specialităţiile și locaţiile apartenente.

În perioada 2013-2014, Spitalul Monza împreună cu fundaţia „Aiutare i bambini” au dezvoltat un parteneriat în cadrul programului internaţional „Children’s Heart” (Inima Copiilor), în beneficiul copiilor cu malformaţii congenitale cardiace din ţări defavorizate din punct de vedere al centrelor de chirurgie cardiacă pediatrică, precum Albania și Kosovo. Primele intervenţii au fost realizate cu succes în luna iulie 2013: doi copii din Kosovo, un băieţel de 10 luni și unul de 1 an și 1 lună, ambii cu diagnosticul de canal atrioventricular comun parţial, sunt acum pe picioarele lor și se bucură de copilărie. În cadrul aceluiași proiect, în perioada 9 şi 23 februarie 2016 alţi trei pacienţi din Albania cu afecţiuni ale inimii au beneficiat cu success de tratament chirurgical în cadrul Spitalului Monza. Între 29 martie si 13 aprilie 2017, doi pacienţi albanezi diagnosticaţi cu afectiuni complexe ale inimii, cu vârste cuprinse între 5 si 8 luni au fost trataţi de către echipa Spitalului Monza, cea mai mica dintre paciente cântărind numai 4,5 kg. În perioada 20 iunie – 4 iulie 2017 trei pacienti din Albania cu afectiuni congenitale ale inimii, in varsta de 7 luni, 4 ani, respectiv 33 ani au beneficiat de asmenea, gratuit,  de servicii de chirurgie cardiac pediatrică în cadrul Spitalului Monza. Diagnosticul, indicatia si momentul interventiei au fost stabilite de o echipa mixta multidisciplinară formată din medici cu competenţa corespunzătoare.

Astfel, Spitalul Monza, prin specialiştii săi, a devenit o unitate medicală de referinţă, recunoscută pentru rezultatele bune, care recomandată şi în afara graniţelor ţării.

În anul 2017, Grupul Monza a lansat un nou program social prin care oferă intervenţii gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie, atât pentru copii, cât și pentru adulţi.

O dată cu acest proiect social, Grupul Monza își continuă suportul oferit, consolidându-și eforturile prin alocarea de fonduri anuale, dar și prin direcţionarea unei părţi din costurile intervenţiilor de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie efectuate la Spitalul Monza spre programul amintit.

O primă iniţiativă de semnalare a unor cazuri de categorii sociale vulnerabile a fost deja pusă în practică prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC va prezenta cazurile identificate prin intermediul asociaţiilor membre și le va comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcţie de criterii și o cercetare riguroase.

Selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament și intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi și medicali ai Spitalului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.

Din data de 4 noiembrie 2019,  Grupul Monza a lansat un nou program de intervenţii pro-bono,  prin care îşi extinde programul de responsabilitate socială către servicii medicale pluridisciplinare nu numai în Spitalul Monza, ci şi către celelalte centre aparţinând Grupului – Monza Metropolitan Hospital şi Centrul Medical Monza.

Începând de la această dată, nu numai Spitalul Monza va prelua cazurile sociale, ci toate entitatile medicale ale grupului vor contribui la extinderea programului oferind servicii medicale pluridisciplinare, de la investigaţii imagistice până la chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie, pentru adulţi și copii.

Selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament și intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi și medicali ai Grupului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.