Call center 021.9983

Articole

Dr. Lucian Dorobanţu la Congresului de la Białystok

La invitaţia Societăţii Poloneze de Chirurgie Cardiovasculară, Dr. Lucian Dorobanţu, medic primar chirurgie cardiovasculară și coordonatorul Cardiomyopathy Center al Grupului Monza, a prezentat în cadrul Congresului de la Białystok tratamentul chirurgical al cardiomiopatiei hipertrofice obstructive, în calitate de expert european în acest domeniu.

Dr. Lucian Dorobantu

Dr. Lucian Dorobantu

Interesul pentru tratamentul acestei afecţiuni este ridicat, specialiștii noștri având experienţa a peste 1.000 de cazuri operate cu succes în cele două centre Europene din România – Spitalul Monza și din Italia. Leadershipul echipei noastre este recunoscut la nivel european și ne plasează ca centru de referinţă al unui domeniu chirurgical de nișă.

Cardiomyopathy Center este singurul centru medical din România și unul din cele 5 centre din Europa care se ocupă de diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive, fiind afiliat centrului din Italia.

Cardiomyopathy Center este coordonat de către Dr. Lucian Florin Dorobanţu, și benficiază de expertiza Prof. Dr. Paolo Ferrazzi în tratamentul chirurgical al cardiomiopatiei hipertrofice obstructive.

Echipa chirurgicală a centrului abordează o tehnică operatorie originală, propusă de către Prof. P. Ferrazzi, și recunoscută la nivel internaţional, care spre deosebire de abordarea clasică aduce beneficiul prezervării valvei mitrale, cu o rată de succes de peste 99% (cea mai ridicată rată de prezervare a valvei mitrale din lume).

Despre cardiomiopatia hipertrofică

Cardiomiopatia hipertrofică (CMH) este o afecţiune cardiacă primară determinată de cele mai multe ori de factori genetici, caracterizată prin ȋngroşarea pereţilor ventriculari și dezorganizarea arhitecturii muşchiului inimii. Aceasta este cea mai frecventă cardiomiopatie, prevalenţa acesteia fiind de 0.2% în populaţia generală.

Secured By miniOrange