Articole

Conf. dr. Mihnea Ionescu şi dr. Oana Stănciulea s-au alăturat Grupului Monza România, în cadrul secţiei de chirurgie oncologică

Începând cu luna octombrie 2018, odată cu deschiderea secţiei de oncologie, în cadrul Spitalului Monza, ne-am mărit echipa cu încă doi medici de renume: conf. dr. Mihnea Ionescu, medic primar chirurgie generală şi dr. Oana Stănciulea, medic primar chirurgie generală.

Tot în luna octombrie, pacienţii vor beneficia de o reducere de 20% la consultaţiile de chirurgie oncologică, la Spitalul Monza.

În cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Monza avem grijă ca pacienţii noştri să primească servicii medicale de excelență şi să fie în atenţia unor echipe dedicate diagnosticării și tratamentului chirurgical al cancerului, la cele mai înalte standarde.

Echipa medicală:

  • Conf. dr. Mihnea Ionescu, Medic primar chirurgie generală
  • Dr. Oana Stănciulea, Medic primar chirurgie generală

Conf. dr. Mihnea Ionescu este medic primar în chirurgie generală și doctor în științe medicale. Cu o experiență desăvârșită cumulată în cei peste 38 de ani de carieră, dr. Ionescu face parte din echipa medicală a secței de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Monza.

Conf. dr. Mihnea Ionescu este supraspecializat în chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică, chirurgie esofagiană și chirurgia hepatică și transplant hepatic.

De-a lungul carierei sale, a obținut o serie de premii importante, printre care și Premiul Academiei Române pentru Tratatul de Chirurgie Hepatică.

Pe lângă activitatea sa amplă în sala de operație, dr. Ionescu este și formator al Școlii Chirurgicale. Până în prezent, a pregatit numeroase generații de chirurgi ce astăzi își desfașoară activitatea în secții de chirurgie și clinici universitare din țară și străinătate.

Conf. Ionescu va acorda consultaţii la Spitalul Monza, în fiecare luni de la 12.00 la 14.00.

Dr. Oana Maria Stănciulea este medic primar chirurgie generală, cercetător ştiinţific și doctor în ştiinţe medicale.

Experiența dnei dr. Stănciulea în chirurgie este amplă și confirmată de mii de cazuri oncologice tratate cu succes. Are o experienţă de peste 10 ani în chirurgia robotică şi de peste 17 ani în chirurgia laparoscopică avansată şi chirurgia oncologică. Domeniile sale de interes sunt chirurgia oncologică digestivă prin abord clasic, laparoscopic şi robotic, în special și chirurgia cancerului colorectal.

Mai mult decât atât, Dr. Stănciulea este supraspecializată în chirurgia minim invazivă (laparoscopică şi robotică) a glandelor suprarenale, chirurgia minim invazivă (laparoscopică şi robotică) a splinei, chirurgie oncologică ginecologică și chirurgia bolilor inflamatorii (abord clasic şi laparoscopic).

Programul de consultaţii al dr. Stănciulea va fi miercurea de la 15.00 la 20.00.

În cadrul departamentului de oncologie, echipa medicală Monza oferă suport medical pentru:

  • Diagonisticarea afecțiunii: consult medical, analize de laborator și imagistică
  • Biopsie oncologică – această procedură medicală ne ajută să stabilim un diagnostic precis și presupune recoltarea unei mostre din țesutul anormal pentru examinare. Biopsia este recomandă de echipa medicală în momentul în care celelalte analize și investigații medicale nu sunt concludente. Suspiciunea de cancer va fi confirmată sau infirmată prin intermediul biopsiei oncologice.
  • Tratament chirurgical – echipele medicale cu experiență în mii de intervenții chirurgicale vor stabili cea mai bună abordare medicală în tratarea pacienților noștri. Tratamentul chirurgical presupune extirparea formațiunii tumorale canceroase, iar aceasta se poate face prin chirurgie deschisă, chirurgie laparoscopică sau chirurgie robotică

Fiecare pacient este atent tratat astfel încât problema sa medicală să își găsească rezolvarea în cel mai eficient mod. Grija pentru binele pacientului se reflectă nu doar în tehnicile medicale și chirurgicale de excelență abordate de medicii noștri, dar și în dotările pe care le punem la dispoziție în cadrul secției de oncologie. Sălile de operație sunt echipate la cele mai înalte standarde, cu echipamente de chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică (robotul da Vinci Xi), aparatură modernă pentru anestezie și terapie intensivă.

Departamentul de chirurgie oncologică al spitalului Monza se bazează pe expertiza unor medici renumiți, cu experiență vastă în tratarea a mii de pacienți. Mai mult decât atât, secția de chirurgie oncologică este în strânsă colaborare cu celelalte specialități din cadrul Spitalului Monza (cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală), astfel putând oferi servicii medicale multidisciplinare pacienților și suport medical integrat în cazuri complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prețuri intervenții