• Programul dedicat cancerului feminin, cu servicii integrate: evaluare, diagnostic și tratament

 • Dr. Alina Sturdza,
  specializată în tratarea
  cancerului feminin la AKH
  Wien, revine în România,
  la Spitalul Monza

 • Alege un viitor sănătos!
  Beneficiază de screening complet
  pentru cancerul de sân și de col uterin.

Descriere generală

Statisticile de la nivel mondial continuă să plaseze cancerul printre principalele cauze ale morbidității și mortalității din întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății semnala de curând că, în următoarele două decenii, incidența cazurilor de cancer ar putea crește la un nivel alarmant de 22 milioane de cazuri.

Româncele sunt dedicate responsabilităților de acasă și celor de la locul de muncă, iar sănătatea lor este, de cele mai multe ori, pe ultimul loc din lista priorităților. Prin programul Woman’s Health Academy, vrem să atragem atenția asupra importanței prevenției în acest tip de diagnostic și să îți oferim posibilitatea ca, cel puțin o dată pe an, să pui sănătatea ta mai presus de orice.

Woman’s Health Academy conține un pachet de servicii ce include screening-ul pentru două dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite în rândurile femeilor: cancerul de sân și cancerul de col uterin.

Coordonatorul programului Woman’s Health Academy este Dr. Alina Sturdza, specializată în evaluarea, diagnosticare și tratarea patologiei tumorale în cancerul feminin. Dr. Sturdza are o vastă experiență de studiu și practică acumulată în centre de prestigiu din străinătate: studii de medicină și șase ani de specializare în radiologia oncologică la Princess Margaret Hospital, Universitatea din Toronto (Canada), și peste zece ani de practică în cadrul AKH WIEN (Austria), unul dintre cele mai mari centre medicale universitare din Europa.

Pachetul medical de screening conține următoarele servicii de diagnostic:

 • Consultație ginecologică
 • Consultație senologică
 • Ecografie transvaginală
 • Test Babeș-Papanicolau
 • Ecografie mamară/Mamografie
 • Interpretare rezultate
 • Plan de tratament

Investigații

Screeningul pentru cancerul de sân

În Europa, implicit și în țara noastră, una din opt femei este expusă pericolului de a face cancer la sân. Din păcate, o foarte mică parte din populația feminină din România efectuează controale regulate clinice și imagistice (mamografie sau ecografie). Acest lucru face ca, în țara noastră, majoritatea pacientelor care se prezintă la medic cu neoplasm mamar să se afle deja într-un stadiu avansat de boală (stadiul 3 sau 4).

Metodă de prevenție, screeningul pentru cancerul de sân înseamnă evaluarea mamografică a femeilor care nu prezintă simptome clinice, în vederea depistării acestei boli într-un moment în care poate fi curabilă.

Introducerea mamografiei ca metodă de screening a dus la scăderea cu 30% a mortalitații cauzate de cancerul de sân. Avantajul major al acestei investigații este descoperirea într-o fază precoce a cancerului mamar, ceea ce permite creșterea șanselor de supraviețuire și un tratament conservator.

Întrucât 1/5 dintre cazurile de cancer mamar apar la femeile sub 50 de ani, iar procentul este în creștere, este indicat ca femeile de peste 40 de ani cu risc crescut, precum și cele cu vârsta de peste 50 de ani care nu prezintă factori de risc evidenți să efectueze mamografii de screening la un interval de unul sau doi ani.

Una dintre temeri în legătură cu mamografia este riscul de iradiere. Este bine de știut faptul că în cazul femeilor care efectuează o mamografie anual, începând cu vârsta de 40 de ani, riscul de a dezvolta ulterior cancer de sân se află în marja incidenței naturale (9,3%).

Screening ginecologic pentru cancerul de col uterin

România se află, în continuare, pe primul loc în Europa în ceea ce privește incidența cancerului de col uterin. Global, această formă de cancer reprezintă a doua cauză a mortalității cauzate de cancer la nivelul populației feminine.

Descoperit la timp și tratat corespunzător, cancerul de col uterin este una dintre cele mai curabile forme de cancer întâlnite la femei. Acest tip de cancer poate fi depistat în forme incipiente, situație în care vindecarea este posibilă prin intervenții minime.

99% dintre cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de Virusul de tip HPV, care poate fi transmis prin act sexual de la persoane complet asimptomatice și care poate rămâne latent pentru zeci de ani, reactivându-se în condiții de scădere a imunității.

Testul Babeș-Papanicolau este cea mai accesibilă, dar și cea mai importantă metodă de a preveni apariția și evoluția cancerului de col uterin, deoarece prin acest test se pot identifica anomaliile celulare de la nivelul colului înainte ca acestea să devină canceroase. Ca urmare a introducerii testului Papanicolau (Pap), mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin a scăzut în ultimele cinci decenii cu aproape 70%.

Testul Papanicolau este recomandat să se realizeze de cel puțin o dată pe an de către femeile cu viață sexuală activă, imediat după începerea acesteia. În aceeași măsură, este recomandat și femeilor aflate în perioada de menopauză, chiar și în cazurile în care activitatea sexuală lipsește complet.

Dotarea tehnologică

Mamograful Senographe Essential este special proiectat pentru screening, diagnostic si proceduri intervenționale. Creat cu o deosebită atenție îndreptată spre sănătatea femeii, de la investigații cu doze minime de iradiere până la o abordare inovatoare și interactivă pentru mamografie, Essential Senographe definește grija pentru calitatea excelentă a imaginilor de diagnostic.

Prețuri intervenții