Reabilitarea cardiovasculară pediatrică

Reabilitarea cardiovasculară pediatrică se adresează copiilor mari și adolescenților cu valvulopatii operate și malformații congenitale de cord operate, indiferent de complexitatea acestora. Reabilitarea presupune o activitate complexă, adaptată și personalizată fiecărui pacient în parte.

Echipa este formată din fizioterapeuți și kinetoterapeuți calificați: Gina Găman, fiziokinetoterapeut, Cătălin Ilie, kinetoterapeut, și Costin Ghica, fizioterapeut.

Tratamentul de recuperare cardiovasculară cuprinde ședințe de kinetoterapie ale căror obiective sunt asigurarea unei dezvoltări cât mai apropiate de cea normală, obținerea adaptării la efort, dezvoltarea coordonării motorii corespunzătoare vârstei și încadrarea copilului într-un mod de viață cât mai normal.

Kinetoterapia se face diferențiat în funcție de gravitatea afecțiunii și vârsta copilului. Aceasta cuprinde ședințe preoperatorii și postoperatorii. Imediat după intervenție, copilul trebuie să aibă o postură corectă în pat pentru a evita pozițiile generatoare de retracții musculare și atitudini vicioase ulterioare. În perioada care urmează intervenției, kinetoterapia urmărește formarea unui reflex corect de postură, reeducarea funcției respiratorii (de tip diafragmatic) și gimnastică respiratorie, tonifierea musculaturii abdominale.

O parte importantă din program este și psihoterapia adresată atât părinților, cât și copiilor în situațiile în care este necesar.

Dr. Roxana Dragomir

Echipa medicală

Dr. Larisa Încrosnatu
Medic specialist
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet
Dr. Roxana Dragomir
Coordonator
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții