Cardiologie pediatrică

Activitatea secției de Cardiologie pediatrică cuprinde diagnosticul, pregătirea pre-operatorie, controlul intra-operator (ecocardiografie transesofagiană), controlul ecocardiografic pre și post-operator. În strânsă colaborare cu secția de Chirurgie cardiovasculară pediatrică și secția de Cardiologie intervențională pediatrică, contribuie la diagnosticul și determinarea riscului chirurgical în cazul pacienților care au indicație de chirurgie cardiacă — fie în timpul internării, fie în Ambulatoriu.

Diagnosticul copiilor cu malformații congenitale trebuie pus, sau cel puțin suspicionat, încă din timpul sarcinii. În cadrul Cardiopediatric Center, singurul centru din domeniul privat din România dedicat copiilor cu afecțiuni ale inimii, micii pacienți pot beneficia din momentul stabilirii diagnosticului de un plan de urmărire și un tratament personalizat imediat după naștere.

După diagnosticare, secția de Cardiologie pediatrică are un rol important și în reevaluarea și controlul intraoperator (echocardiografia transesofagiană – ETE); controlul ecocardiografic postoperator (în terapie intensivă sau în secția de cardiologie pediatrică); reevaluarea și controlul ETE în laboratorul de cardiologie intervențională pediatrică.

Examenele imagistice utile în diagnosticul malformațiilor cardiace sunt radiografia cardiopulmonară, ecografia cardiacă, rezonanța cardiacă, angio CT și angio RM. În cazul copiilor mici și nou-născuților, există suportul unei echipe de anestezie specializate în pediatrie.

Dispensarizarea după intervenția chirurgicală se realizează în Ambulatoriul postoperator la o lună, trei, șase și respectiv 12 luni.

Dr. Angela Georgescu

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

În Ambulatoriul de cardiologie dispunem de tehnologie de ultimă generație, apreciată în cele mai prestigioase clinici de cardiologie din lume pentru performanțele sale în redarea imaginilor, precum și pentru funcțiile sale speciale utile în evaluarea pacientului cardiac:

  • Ecocardiograf ViVid E9 4D GE – oferă o neegalată calitate a imaginii, precizie și rapiditate atât în 4D, cât și în 2D
  • Ecocardiograf ViVid E9 2D GE
  • Ecocardiograf Logiq E9 GE – ecograf color portabil careinclude programe pentru examinări abdominale, obstetrică-ginecologie, părți moi și superficiale, tiroidă, vascular, cord, pediatrie, neonatologie, urologie, musculo-scheletic și intraoperatorii
  • Electrocardiograf Mac 1600 GE- conține remarcabilul program de analiză ECG Marquette® 12SL™ ce ajută doctorii în diagnosticarea corectă a pacienților și recomandarea unui tratament corespunzător
  • Aparat pentru test de efort cardiopulmonar Cosmed
  • Holter de tensiune Tonoport GE
  • Holter ECG dinamic seer light GE
  • Holter central Mars V8 GE
  • Defibrilator Responder 2000 GE

Echipa medicală

Dr. Carmen Roxana Ionascu-Fometescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Angela Georgescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Daniela Calofir
Medic specialist
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Alin Nicolescu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Olteanu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții