Call center 021.9983

Neurologie

Activitatea secţiei de neurologie este coordonată de Dr. Floricel Cristea, medic primar neurologie, și constă în diagnosticul și tratamentul tuturor categoriilor de boli care implică sistemul nervos central, periferic și sistemul nervos autonom. Structurile organice ce ţin de domeniul neurologiei sunt creierul, măduva spinării, structurile înconjurătoare, vasele sanguine care le hrănesc, precum și nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici și sistemul muscular.

Examenul neurologic include diverse probe: de pareză, de sensibilitate (tactilă superficială și profundă, termică și dureroasă), de coordonare, examenul limbajului și al memoriei, statusul mental și reflexele. Cu ajutorul acestei examinări, neurologul își poata da seama dacă un pacient are un deficit motor sau de sensibilitate, tulburare de vedere, de limbaj sau de memorie. Totodată, acest tip de examinare ajută la localizarea – uneori destul de precisă – a unei leziuni.

În funcţie de problema neurologică, tratamentul poate include trimiterea pacientului către un fizioterapeut, prescrierea de medicamente sau recomandarea unei proceduri chirurgicale.

În cadrul activităţii de neurologie, avem și un serviciu de epileptologie. Dr. Ioana Mîndruţă, Medic Asociat la BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza, are o experienţă vastă acumulată în cei 20 de ani de practică în neurologie. Dr. Mîndruţă este medic primar specializat în epileptologie generală și evaluare pre-chirurgicală la Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și Somnului, Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă București. De asemenea, dr. Mîndruţă are competenţă în electrofiziologie, și anume în electro-encefalografie (EEG), electromiografie (EMG) și potenţiale evocate (PE).

Principalele afecţiuni tratate

 

Echipa medicală

Dr. Andrei Dăneasa
Medic Specialist
Neurologie
Vezi profilul complet
Dr. Amalia Ghergu
Medic Specialist
Neurologie
Vezi profilul complet
Dr. Ioana Mîndruţă
Medic Primar
Neurologie
Vezi profilul complet
Dr. Floricel Cristea
Medic Primar
Neurologie
Vezi profilul complet
Dr. Aida Manole
Medic Specialist
Neurologie
Vezi profilul complet
Secured By miniOrange