Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Hematologie

Hematologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sângelui și ale organelor hematopoietice – măduva roșie osoasă, splină, ficat, ganglioni limfatici. Bolile hematologice sunt boli care afectează elementele constitutive ale sângelui: eritrocitele, trombocitele sau leucocitele sau precursorii lor de la nivelul măduvei hematogene, determinând simptome specifice unui nivel prea scăzut sau prea crescut al unei anumite linii celulare.

Bolile hematologice pot fi grupate in afecțiuni benigne sau maligne.

  •   Afecțiunile hematologice benigne cum sunt anemia, hemofilia, trombopenia autoimună, necesită o urmărire atentă și de lungă durată și impun tratamente pe termen îndelungat.
  •   Afecțiunile hematologice maligne, de obicei sunt cu un debut brusc în plină stare de sănătate, cu o evoluție rapidă și, nediagnosticate la timp, pot fi fatale, cum este de exemplu leucemia acută.

Hematologia oncologica este o ramura a hematologiei care studiaza bolile maligne – leucemiile acute, limfoamele, sindroamele mielodisplazice sau mieloproliferative si multe altele.

Echipa medicală a Departamentului de Hematologie este formată din medici cu o vastă experiență în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor hematologice, atât benigne cât și maligne.

Departamentul de Hematologie se află într-o strânsă legătură cu Departamentul de Oncologie, făcând parte din Tumour Board, adică echipa medicală multidisciplinară care analizează toate cazurile pacienților cu afecțiuni oncologice pentru a elabora planul optim de tratament.

Servicii medicale:

  • Consultație inițială
  • Consultație de control, unde se va monitoriza evoluția pacientului și se va efectua bilanțul intermediar și linia terapeutică ulterioară.
  • Consultația de cotrol la finalul tratamentului, unde se stabilesc planurile de monitorizare și eventuale indicații în funcție de răspunsul obținut.

Echipa medicală

Dr. Andrei Coliţă
Medic Primar Hematologie
Vezi profilul complet