Call center 021.9983

Neuroradiologie intervenţională

Dr. Dana Iancu completează cunoștinţele neurochirurgicale ale echipei BRAIN Institute, centrul specializat în afecţiunile creierului dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza. Dr. Iancu are o experienţă de peste 12 ani în domeniu, experienţă acumulată în departamentele de neuroradiologie diagnostică și intervenţională ale unor centre universitare de prestigiu din Canada și Franţa. De asemenea, dr. Dana Iancu este implicată în activitatea didactică, fiind profesor asistent de radiologie la Universitatea din Ottawa și director al programului „Interventional Neuroradiology Fellowship” în cadrul aceleiași instituţii.

Activitatea secţiei de Neuroradiologie intervenţională cuprinde diagnosticul și tratamentul endovascular al malformaţiilor vasculare cerebrale și spinale. De cele mai multe ori, Neuroradiologia intervenţională este o alternativă la chirurgia tradiţională. Intervenţiile cerebrale sau spinale prin interiorul vaselor de sânge au avantajul de a fi minim-invazive: pacientul își poate relua activitatea în aproximativ patru zile de la intervenţie.

Fiind un domeniu la intersecţia mai multor specialităţi, echipele sunt formate din radiologi, neurochirurgi și neurologi. Această complementaritate este benefică atât pentru medici, cât și pentru pacienţi.

BRAIN Institute este singurul centru de neurochirurgie modernă din România care reunește specialiști din toate domeniile necesare neuroradiologiei intervenţionale: dr. Dana Iancu, radiologie; dr. Sergiu Stoica și dr. Mihai Crăciun, neurochirurgie; dr. Floricel Cristea, dr. Adella Sîrbu și Dr. Ioana Mîndruţă, neurologie.

Anevrismul cerebral

Malformaţiile arterio-venoase (MAV)

Fistulele arterio-venoase cerebrale

 

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

  • Ge Healthcare Angiograf Innova iQ 3100
  • Ge Healthcare Angiograf Innova iQ 2100
  • Poligraf Combolab 64 canale
  • Poligraf Combolab 32 canale
  • Ecocardiograf MAC 1600
  • Defibrilator Responder 2000