Cardiologie intervențională

Dr. Dan Deleanu este medic primar cardiolog și coordonatorul Departamentului de Cardiologie Intervențională al Centrelor de Excelență Ares, din Spitalul Monza. Cu o experiență de peste 20 de ani în cardiologie intervențională, Dr. Dan Deleanu este membru al Societății Române de Cardiologie din anul 1994 și a ocupat funcția de Președinte atât al Grupurilor de Lucru de Cardiologie Intervențională cât și al Societății Române de Cardiologie, între anii 2008-2011. Dr. Dan Deleanu a urmat diverse cusuri de specializare în țară și în străinătate, rezultatele sale remarcabile fiind evidențiate de numeroasele intervenții endovasculare efectuate cu succes, în premieră în România.

Activitatea secției de Cardiologie intervențională cuprinde servicii medicale ce răspund nevoilor persoanelor care suferă de boli cardiace, atât în stadiul acut, cât și în cel cronic.

În cadrul Laboratorului de Angiografie și Intervenții Endovasculare se efectuează proceduri minim invazive de diagnostic și tratament (intervenții coronariene și periferice). Afecțiunile congenitale (ex. defect septal atrial și foramen ovale patent) și cele cardiovasculare complexe (ex. anevrisme de aortă și boli ale valvei aortice sau mitrale) pot fi tratate endovascular. Activitatea se desfășoară în strânsă colaborare cu secția de Cardiologie, precum și cu cea de Chirurgie cardiovasculară.

Secția garantează gardă on call 24/24 de asistență medicală și tehnică, astfel încât să poată trata toate urgențele cardiologice și vasculare care vin din București sau din restul țării.

Mai multe detalii găsiți pe www.medicina-interventionala.ro

Dr. Dan Deleanu

Medic Coordonator

 

 

Ce urmează după o procedură de cardiologie intervențională?

Pacientul este internat în secția de Cardiologie sau, în unele cazuri, în secția de Chirurgie cardiovasculară. După o perioadă de repaus la pat, care variază, în funcție de procedură, între 6 și 24 de ore, pacientul continuă procesul de recuperare.

După externare, controalele ambulatorii vor fi efectuate de către secție de Cardiologie sau de Chirurgie vasculară și au ca obiectiv supravegherea medicală prin analize specifice pentru toți pacienții care au fost supuși unei intervenții coronariene sau a unui alt segment vascular. Există, în acest sens, două ambulatorii stucturate astfel:

  • Ambulatoriul post-infarct
  • Ambulatoriul post-angioplastie

Spitalul Monza își propune, de asemenea, să acționeze ca un punct de legătură între serviciul de cardiologie intervențională și doctor pentru a îmbunătăți serviciul de îngrijire a pacienților. Acesta dispune de o echipă medicală dedicată și fixă, care prevede prezența constantă a unui medic specialist în Cardiologie intervențională pentru a asigura continuitatea asistenței medicale.

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

  • Angiograf Siemens Artis
  • Ge Healthcare Angiograf Innova iQ 2100
  • Poligraf Combolab 64 canale
  • Poligraf Combolab 32 canale
  • Electrocardiograf MAC 1600
  • Defibrilator Responder 2000

Echipa medicală

Dr. Dan Deleanu
Medic Primar
Cardiolog
Vezi profilul complet
Dr. Vlasios Ninios
Medic Primar
Cardiolog
Vezi profilul complet
Dr. Pavel Platon
Medic Primar
Cardiolog
Vezi profilul complet
Dr. Iulian Calin
Medic Specialist
Cardiolog
Vezi profilul complet
Prof. Dimitrios Lysitsas
Medic Primar
Cardiolog
Vezi profilul complet
Dr. Lucian Zarma
Medic Primar
Cardiolog
Vezi profilul complet
Dr. Mariuca Nicotera
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Ion Bostan
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții