Ortopedie și traumatologie

Secția de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Monza se ocupă cu tratarea bolilor și traumelor aparatului osteo-articular și musculo-tendinos. Patologia abordată este diversă, putându-se realiza diagnosticarea, tratarea și acordarea de asistență în fază acută și post-acută a bolilor aparatului locomotor, a bolilor de natură traumatică si degenerativă.

Spitalul Monza acordă o mare atenție domeniului post-operator: din prima zi după operație, pacienților le este rezervat un tratament personalizat de recuperare individuală, care constă în planificarea procesului de recuperare în funcție de condițiile de sănătate individuale, confruntate cu obiectivele de recuperare prevăzute în programul zilnic.

Aceste programe individuale și trasee sinergice sunt pregătite de medici ortopezi și fizioterapeuți, cu obiectivul de a ajunge la o recuperare a autonomiei funcționale în cel mai scurt timp posibil.

Domeniile de activitate ale Secției de Ortopedie sunt următoarele:

  • Chirurgia traumatologică
  • Chirurgia protetică de șold – genunchi – umăr
  • Chirurgia vertebrală pentru boli traumatice și degenerative
  • Chirurgia artroscopică (umăr, genunchi, gleznă)
  • Chirurgia ortopedică (mână și picior)

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

Diagnosticul afecțiunilor și urmărirea eficacității tratamentului atât în faza pre-spitalizare, cât și pe parcursul internării, sunt posibile datorită unei dotări ultra-performante a Departamentului de Radiologie și Imagistică Medicală: două aparate de radiologie ce permit efectuarea tuturor incidențelor radiologice specifice, tomografie computerizată cu doze mult scăzute de radiații și rezoluție superioară a imaginii, rezonanță magnetică de ultimă generație.

În dotarea sălilor de operație se află două turnuri de artroscopie de ultimă generație Storz, cu monitoare performante pentru o mai bună vizualizare a imaginii. De asemenea, pentru imagistică intra-operatorie există un aparat radiologic de mare performanță cu intensificator de imagine OEC990.

Echipa medicală

Dr. Vlad Georgeanu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Tudor Atasiei
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Gabriel Dinu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Ion Bogdan Codorean
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Dragoș Popescu
Medic primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Florin Oancea
Medic specialist
Managementul medical al antrenamentului sportiv
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Manoli
Medic specialist
Ortopedie
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții