Call center 021.9983

Chirurgie vasculară

Dr. Bogdan Vintilă este chirurg vascular la Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza.

A absolvit Facultatea de Medicină Generală, Universitatea „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca și a urmat cursuri și stagii de perfecţionare în chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară atât în ţară (Clinica de Chirurgie II și Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu”, ambele din Cluj-Napoca), cât și în străinătate.

Între 2010 și 2014, a fost practician atașat în serviciul Chirurgie Vasculară al Spitalului CH Henri Duffat din Franţa, sub îndrumarea dr-ului Haupert, și assistant spécialiste chirurgie vasculară în Serviciul de Chirurgie Vasculară al Spitalului Ch Le Mans din Franţa, sub îndrumarea dr-ului Fradin.

A urmat, de asemenea, cursuri complementare de suturi vasculare și tehnici chirurgicale în chirurgia vasculară în cadrul Clinicii Chirurgie II din Cluj-Napoca.

Activitatea Secţiei de Chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Monza constă în diagnosticarea și tratarea vaselor de sânge și limfatice. În plus faţă de tehnicile tradiţionale, chirurgia venelor și a arterelor se execută și prin tehnici minim invazive sau endovasculare.

Arterele —precum aorta, carotidele, femuralele— sunt vasele destinate transportării sângelui de la inimă la diferitele ţesuturi periferice. Venele —precum venele safene— sunt în schimb vasele destinate transportării sângelui din ţesuturi spre inimă. Toate arterele din corpul nostru pot suferi boli obstructive sau dilatative.

Secţia de Chirurgie vasculară a Spitalului Monza oferă proceduri complete de diagnosticare și proceduri terapeutice pentru persoanele care suferă de o boală vasculară arterială sau venoasă (boli vasculare, leziuni de aortă, anevrism și dilataţie de aortă, stenoze carotidiene ale arterelor membrelor inferioare). Diagnosticul se efectuează cu ajutorul aparaturii moderne din cadrul departamentului de investigaţii imagistice (arteriografie, angiografie CT spirală, angiografie RM, radiologie convenţională).

Pentru tratarea bolilor arteriale, în funcţie de indicaţii, Secţia de Chirurgie vasculară poate oferi atât tratament chirurgical convenţional, cât și proceduri endovasculare, acestea din urmă în colaborare cu Secţia de Cardiologie intervenţională.

Dr. Bogdan Vintilă

 

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

Diagnosticarea vasculară folosește cele mai moderne tehnologii, precum Eco-Doppler color, angio-CT, angiografie RM, arteriografie, permiţând un studiu detaliat care vizează tratamentul cel mai adecvat, fie cel invaziv (prin chirurgie în câmp deschis), fie cel minim invaziv (prin mini tehnici de chirurgie endovasculară, chirurgie laparoscopică).

Secţia de Chirurgie vasculară dispune de 12 paturi și de o zonă de Terapie intensivă cardiovasculară. De asemenea, secţia este dotată cu următoarele:

 • Ventilator pulmonar marca General Electric, model Engstrom Carestation
 • Aparat de anestezie – Avance
 • Defibrilatoare – Responder 2000
 • Pompă seringă – Perfusor Compact
 • Pompă infuzomat – Infusomat fmS
 • Sistem de perfuzie modulară (CEC) – Stockert S5
 • Generator termic CEC – 3-T
 • Electrobisturiu – Force FX
 • Sistem de control al coagulării
 • Contrapulsatoare – CS100/CS300
 • Mașină de recuperat sânge – Xtra
 • Monitor – Dash 4000
Secured By miniOrange