Chirurgie vasculară

Cu o experiență profesională și de studiu acumulată atât în centre universitare din România, cât și din străinătate (Olanda, Polonia și Franța), Dr. Călin Popa are o cazuistică operatorie de peste 2.000 de intervenții cardiovasculare.

Activitatea Secției de Chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Monza constă în diagnosticarea și tratarea vaselor de sânge și limfatice. În plus față de tehnicile tradiționale, chirurgia venelor și a arterelor se execută și prin tehnici minim invazive sau endovasculare.

Arterele —precum aorta, carotidele, femuralele— sunt vasele destinate transportării sângelui de la inimă la diferitele țesuturi periferice. Venele —precum venele safene— sunt în schimb vasele destinate transportării sângelui din țesuturi spre inimă. Toate arterele din corpul nostru pot suferi boli obstructive sau dilatative.

Secția de Chirurgie vasculară a Spitalului Monza oferă proceduri complete de diagnosticare și proceduri terapeutice pentru persoanele care suferă de o boală vasculară arterială sau venoasă (boli vasculare, leziuni de aortă, anevrism și dilatație de aortă, stenoze carotidiene ale arterelor membrelor inferioare). Diagnosticul se efectuează cu ajutorul aparaturii moderne din cadrul departamentului de investigații imagistice (arteriografie, angiografie CT spirală, angiografie RM, radiologie convențională).

Pentru tratarea bolilor arteriale, în funcție de indicații, Secția de Chirurgie vasculară poate oferi atât tratament chirurgical convențional, cât și proceduri endovasculare, acestea din urmă în colaborare cu Secția de Cardiologie intervențională.

Dr. Călin Popa

 

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

Diagnosticarea vasculară folosește cele mai moderne tehnologii, precum Eco-Doppler color, angio-CT, angiografie RM, arteriografie, permițând un studiu detaliat care vizează tratamentul cel mai adecvat, fie cel invaziv (prin chirurgie în câmp deschis), fie cel minim invaziv (prin mini tehnici de chirurgie endovasculară, chirurgie laparoscopică).

Secția de Chirurgie vasculară dispune de 12 paturi și de o zonă de Terapie intensivă cardiovasculară. De asemenea, secția este dotată cu următoarele:

 • Ventilator pulmonar marca General Electric, model Engstrom Carestation
 • Aparat de anestezie – Avance
 • Defibrilatoare – Responder 2000
 • Pompă seringă – Perfusor Compact
 • Pompă infuzomat – Infusomat fmS
 • Sistem de perfuzie modulară (CEC) – Stockert S5
 • Generator termic CEC – 3-T
 • Electrobisturiu – Force FX
 • Sistem de control al coagulării
 • Contrapulsatoare – CS100/CS300
 • Mașină de recuperat sânge – Xtra
 • Monitor – Dash 4000

Echipa medicală

Dr. Stanislav Rurac
Medic primar
Chirurgie cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Călin Popa
Medic primar Chirurgie cardiovasculară
Șef secție Chirurgie vasculară
Vezi profilul complet
Dr. Bogdan Vintilă
Medic specialist
Chirurgie vasculara
Vezi profilul complet
Prof Dr. Paolo Zanetti
Medic primar
Chirurgie vasculara
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții