ATI Cardiovasculară Pediatrică

Șef de secție ATI cardiovasculară pediatrică, dr. Antonela Mureșan a efectuat în cei 25 de ani de carieră peste 4.000 de proceduri anestezice în patologia cardiovasculară a adultului și a copilului. Echipa este formată din dr. Flaviu Șteiu, medic primar ATI; Dr. Carmen Șteiu, medic specialist ATI; și Simona Spătariu, asistentă șefă ATI.

Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) urmează protocoale moderne, recunoscute la nivel internaţional. Pe lângă pregătirea anestezică pre-operatorie, medicul anestezist este responsabil cu monitorizarea permanentă a parametrilor respiratorii, hemodinamici, precum și a funcţiilor altor organe și sisteme încă insuficient dezvoltate și cu un echilibru foarte fragil.

Mai mult, pentru siguranţa și confortul pacienţilor, medicul anestezist asigură suport și asistenţă specializată în laboratoarele de diagnostic și tratament intervenţional în cazul unor proceduri precum angio-CT, angio-RM, angiocardiografie și caterism cardiac, proceduri terapeutice intervenţionale, aritmologie și electrofiziologie.

Unitatea de Terapie Intensivă este dotată cu sisteme de flux de aer laminar, care asigură sterilitatea, pe lângă măsurile stricte de asepsie. Tratamentul pacienţilor cu hipertensiune pulmonară severă este facilitat de ventilaţia cu administrare concomitentă de oxid nitric.

Un beneficiu major al serviciului de ATI este reprezentat de garda permanentă, precum și de faptul că numărul mare de asistente medicale permite ca fiecare pacient să aibă asistent medical personal.

Dr. Antonela Mureșan

Dotarea tehnologică

Aparatura performantă permite conducerea anesteziei și abordarea chirurgicală a malformațiilor cardiace complexe, inclusiv pe cele în oprire circulatorie și hipotermie profundă cu indicații specifice la nou-născut, indiferent de greutate (prematur), considerate de cele mai multe ori urgențe chirurgicale.

În situații limită — când celelalte metode terapeutice convenționale au fost epuizate, sau au eșuat — se poate recurge la asistența mecanică cardiocirculatorie și/ sau pulmonară (ECMO) cu rezultate spectaculoase. Aceasta se indică în special la nou-născut și copilul mic cu insuficiență cardiacă și/ sau respiratorie severă care pun viața pacientului în pericol.

Echipa medicală

Dr. Antonela Mureșan
Șef secție
ATI pediatrică
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții