Call center 021.9983

ATI Cardiovasculară

În secţia de Terapie Intensivă Cardiovasculară pacientului aflat în stare critică îi sunt garantate tratamentele intensive care sunt necesare după o recentă intervenţie chirurgicală cardiacă.

Secţia de Terapie Intensivă Cardiovasculară oferă, de asemenea, asistenţă şi îngrijire medicală pentru pacienţii cardiaci critici care suferă de diverse boli (infarct miocardic acut, angină instabilă, şoc cardiogen, aritmii cardiace, embolism pulmonar, disecţie aortică).

Secţia dispune de paturi în care se poate efectua ventilaţia asistată, hemofiltrarea şi contrapulsaţia aortică, întrucât este necesară monitorizarea continuă şi intervenţia imediată în caz de nevoie.

Dr. Flaviu Șteiu

Dotare tehnologică

Situată în zona adiacentă celor 4 săli de operaţii, ceea ce permite facilitarea transportului şi o gestionare eficientă a pacientului şi a personalului, Secţia de Terapie Intensivă Cardiovasculară este dotată cu 9 paturi, dintre care unul este izolat. De asemenea, dispune pentru fiecare unitate/pat de un respirator automat, un monitor multiparametric, un defibrilator manual, pompe de perfuzie, un sistem de aspirare de înaltă performanţă.

  • Centrală CIC 72H dotată cu înregistrator şi imprimantă, la care converg, în acelaşi timp, parametrii pacienţilor spitalizaţi în cele 9 paturi
  • Monitoare 650 suspendat
  • ECG MAC 1600
  • Defibrilator Responder 2000 + Paceing
  • Ventilatoare Pulmonare EV Suspendate Dotat cu: – Ventilaţie VCV,PCV, PCV-VG, SIMV-PC, SIMV.VC, BiLevel,PSV; Ventilaţie NON invaziva – Cărucior- Display 12; Configurare atât prin suspendarecât şi prin cărucior – Sw neonatal
  • RX Portabil OPTIMA 220 (Definium AMX 700)

Echipa medicală

Dr. Flaviu Șteiu
Director medical
ATI
Vezi profilul complet
Dr. Antonela Mureșan
Șef secţie
ATI pediatrică
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Șteiu
Medic specialist
ATI
Vezi profilul complet
Dr. Magdalena Ghiulea
Medic primar
ATI
Vezi profilul complet
Dr. Oana Ghenu
Medic primar
ATI
Vezi profilul complet
Dr. Andrei Dermengiu
Medic specialist
ATI
Vezi profilul complet