Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Monza Dental

Monza Dental – Standarde de Excelență în Stomatologie

Monza Dental este un centru de stomatologie digitală integrată aflat în cadrul Spitalului Monza din București, unitate medicală ce aparține Grupului „Policlinico di Monza”. Departamentul de stomatologie aflat în cadrul Spitalului Monza a fost conceput la nivelul standardelor de excelenţă ce definesc Grupul Monza România și oferă servicii de diagnostic, tratament și prevenţie.

Credem în sănătatea dentară accesibilă tuturor, de aceea misiunea Monza Dental fiind este de a propune servicii de stomatologie la standarde europene de excelență, cu opțiuni de plată în rate adaptate nevoilor pacientului.

Centrul Monza Dental este condus de către o echipă de medici cu experienţă și specializări internaţionale, cu o abordare multidisciplinară și care privește sănătatea orală ca parte esenţială pentru bunăstarea și sănătatea generală a pacientului.

Echipa Monza Dental cuprinde medici cu diferite specializări în stomatologie, de la estetică dentară, implantologie și chirurgie orală, până la endodonţie și pedodonţie, parodontologie și protocol avansat de igienizare orală.

Abordarea de tip 360 presupune evaluarea sănătății orale în contextul stării generale de sănătătate a pacientului, tratarea problemelor existente și monitorizarea pacientului cu scopul de a menține o sănătate orală cât mai bună.

Diagnostic și tratament

  • Stomatologie laser
  • Implantologie
  • Chirurgie orală
  • Protetică dentară
  • Parodontologie
  • Endodonție
  • Pedodonție
  • Estetică dentară
  • Profilaxie
  • Ortodonție în clinica Nuvola

Stomatologie laser

Laserul dentar este viitorul stomatologiei moderne cu ajutorul căruia poți uita de durere, freză sau de bisturiu.

În cadrul clinicii Monza Dental, folosim laserul dentar LiteTouch Er:YAG în majoritatea tratamentelor stomatologice: obturații, parodontologie, stomatologie pentru copii, endodonție, chirurgie și implantologie, protetică și estetică dentară.

Implantologie

Implantul dentar este cea mai eficientă și durabilă metodă de înlocuire a dinților care lipsesc. Implantul dentar și componentele conexe sunt realizate din materiale biocompatibile, astfel încât arată, se simt și funcționează, precum dinții naturali.

Rata de succes a implanturilor dentare este de peste 98%. Cu îngrijire corespunzătoare și igienă orală corectă, implanturile dentare sunt cea mai longevivă soluție de reabilitare dentară.

Chirurgie orală

Chirurgia orală se referă la proceduri precum extracția molarilor de minte sau a oricărui alt dinte ce nu poate fi salvat prin alte tratamente, îndepărtarea unor formațiuni chistice sau tumorale, îndepărtarea resturilor radiculare, dar și la tratamente complexe, precum implanturile dentare, intervențiile de sinus lift, adiție sau augmentare osoasă.

Protetică dentară

Protetica dentară este ramura stomatologiei care are ca scop restaurarea funcționalității și esteticii unuia sau a mai multor dinți cu ajutorul unor elemente care pot fi fixe sau mobile.

Lucrările protetice fixe sunt fațetele dentare, coroanele, punțile, incrustațiile dentare care se fixează cu ajutorul unei substanțe, procedură numită „cimentare”. Lucrările protetice mobile pot fi parțiale (un anumit număr de dinți) sau totale, care acoperă întreaga arcadă. De asemenea, lucrările protetice pot fi fixate și pe implanturi dentare.

Parodontologie

Parodonțiul este sistemul care menține dinții fixați în oasele maxilare – gingiile, osul alveolar, ligamentul parodontal și cementul radicular. Atunci când țesuturile care susțin dinții sunt afectate, dinții pot deveni mobili și, în timp, există riscul de a-i pierde.

Bolile parodontale sunt boli silențioase, care pot avansa în timp fără ca pacientul să observe. Tratamentul țesuturilor afectate este unul complex și depinde de cât de avansată este problema.

Endodonție

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal (scoaterea nervului ori devitalizarea dintelui) se realizează în momentul în care avem o carie extinsă până la nivelul nervului, când există inflamație din cauza unor infecții sau traumatisme. Scoaterea nervului presupune curățarea canalelor radiculare, dezinfectarea lor și obturarea lor definitivă.

În clinica Monza Dental, tratamentul endodontic se realizează cu ajutorul microscopului, al laserului dentar și al aparatului Reciproc, sub anestezie locală.

Pedodonție

Este recomandat ca părintele să programeze o consultație cu medicul stomatolog pedodont în jurul vârstei de 1 an. Copilul va dezvolta astfel obiceiul de a merge la stomatolog fără frică și va învăța mai apoi cum să își îngrijească în mod corect dantura.

Chiar dacă prima dentiție a copiilor este temporară, pot apărea carii, afecțiuni ale gingiilor, dureri care trebuie tratate. De asemenea, dinții de lapte au un rol important în evoluția corectă a vorbirii, corectitudinea procesului de masticație și mai apoi în erupția dinților permanenți.

Estetica dentară

Un zâmbet frumos înseamnă, în primul rând, o dantură sănătoasă. Odată cu tratamentele ce țin de integritatea și funcționalitatea danturii, există tratamente și proceduri care au ca scop strict înfrumusețarea zâmbetului.

Pentru a obține zâmbetul ideal, medicul poate recomanda pacientului albirea dentară profesională, fațetele și coroanele dentare, aparatul dentar, gingivoplastia.

Profilaxie

Mectron Clean Protocol este procedura noastră avansată de igienizare orală complet personalizată pentru nevoile pacientului, cu pudre special create pentru diferite situații sau probleme stomatologice. Acest protocol este minim invaziv, reduce necesitatea detartrajului mecanic, este mai eficient și mai confortabil pentru pacient decât tehnicile tradiționale și nu afectează smalțul sau gingia.

Ortodonție în clinica Nuvola

Bazele clinicii Nuvola au fost puse în cadrul Monza Dental ca o extindere a serviciilor de ortodonție cu aparatul dentar transparent Nuvola. Rezultatele obținute și importanța acestui tratament stomatologic au dus la deschiderea unei clinici dedicate ortodonției cu gutiere ortodontice transparente/ clear aligners. În același timp, și departamentul de ortodonție tradițională și-a mutat activitatea tot în cadrul clinicii Nuvola.

Tehnologie avansată în medicina dentară

Monza Dental este un centru ultra-tehnologizat de stomatologie digitală integrată. Folosim cele mai avansate tehnologii din domeniul medical pentru a pentru a oferi de fiecare dată un serviciu la cele mai înalte standarde, dar și pentru a îmbunătăţi experienţa pacientului.

Stomatologia modernă înseamnă tratamente fără durere, fără freză și fără bisturiu. De aceea am introdus cel mai complex și versatil laser cu aplicații în stomatologie, LiteTouch Er:YAG. Laserul se bazează pe o nouă tehnologie cu lungime de undă minim invazivă și care este indicată atât manoperelor asupra țesuturilor moi, cât celor dure. În cadrul clinicii Monza Dental, folosim laserul dentar în majoritatea tratamentelor stomatologice: obturații, parodontologie, tratamente stomatologice pentru copii, endodonție, chirurgie și implantologie, protetică și estetică dentară.

Intervențiile chirurgicale stomatologice sunt realizate în condiții de siguranță la cele mai înalte standarde medicale de nivel internațional. Tratamentele urmate în cadrul departamentului nostru de chirurgie și implantologie orală au loc în cadrul Spitalului Monza, cu suportul unei echipe multidisciplinare de specialiști de anestezie și terapie intensivă, ORL, cardiologie, bloc operator, laborator de analize etc.

În sprijinul medicilor noștri cu experiență, tehnologia joacă un rol important în abordarea cazurilor complexe: Mectron Piezosurgery pentru chirurgie minim invazivă, Megagen Mega ISQ Implant Stability Meter pentru verificarea stabilității implanturilor dentare, Choukroun PRF Centrifuge pentru stimularea regenerării țesuturilor, lămpi scialitice pentru săli de operație care garantează o bună viziune a câmpului operator.

De asemenea, am implementat un traseu eficient de sterilizare unidirecțională tehnologizată, similar celui utilizat în bloc operator, pentru reducerea riscului de eroare umană și eliminarea posibilității de contaminare încrucișată.

Pentru pacienții cu anxietate, teamă de stomatolog sau pacienții necooperanți, medicul poate recomanda inhalosedarea (sedarea conștientă intravenoasă), dar și anestezia generală atunci când este necesar. Tipul de anestezie recomandat va fi ales în urma unei consultații cu specialistul ATI.

Investigaţiile imagistice dentare se realizează pe loc cu ajutorul Computerului Tomograf CBCT Rayscan Alpha Plus. Acesta funcționează pe principiul de low-dose capability, ceea ce înseamnă că reduce la minimum doza de raze necesară pentru obținerea imaginilor (scanare de 4,9 secunde cu rază laser pulsată). Imaginile tridimensionale elaborate în timp real stau la baza unui diagnostic corect și a unui plan de tratament complet.

Cu ajutorul scannerului intraoral luăm amprente digitale de înaltă acurateţe, fără disconfortul amprentării clasice cu pastă. Pe lângă acurateţe, scanner-ul este util în special în cazul pacienţilor cu reflex accentuat de vomă.

În completarea acestor echipamente vine laboratorul nostru intern de tehnică dentară CAD CAM, un sistem de ultimă generaţie care realizează prin design digital și frezare computerizată faţete ceramice EMAX și coroane dentare din zirconiu integral, de fiecare dată cu precizie de microni și cu cel mai înalt nivel de calitate.

Tratamentele endodontice sunt realizate cu ajutorul microscopului Labomed PRIMA, al laserului LiteTouch și al aparatului VDW Reciproc Gold. Tehnologia medicală ne ajută să atingem o rată de reușită a tratamentului de canal de peste 90% și o experiență mai confortabilă pentru pacient.

Echipa medicală

Dr. Marian Bâlea – Chirurgie dento-alveolară, implantologie și protetică dentară Dr. Lorena Mihalca – Stomatologie generală și stomatologie laser, endodonție la microscop, protetică dentară
Dr. Cristina Cerreoni – Medic coordonator Protetică dentară, Specialist ortodonție și ortopedie dento-facială Dr. Simona Moraru – Ortodonţie și ortopedie dento-facială (în clinica Nuvola)
Dr. Denis Copilău – Stomatologie generală și Stomatologie laser,
Pedodonție, Endodonție, Protetică dentară
Dr. Alexandru Nanu – Chirurgie dento-alveolară, Implantologie și Protetică dentară
Dr. Florin Dima – Chirurgie dento-alveolară, implantologie și protetică dentară Dr. Teodor Podaru – Stomatologie generală și stomatologie laser, Certificare Nuvola
Dr. Alexandru Melenti – Stomatologie generală și Stomatologie laser, Parodontologie, Protetică dentară Dr. Alexandra Roibu – Stomatologie generală și stomatologie laser, Pedodonție, Certificare Nuvola

 

Pentru a programa o consultație în cadrul departamentului de stomatologie Monza Dental, contactați-ne la 031.005.0823.

Echipa medicală

Dr. Marian Bâlea
Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolara/ Implantologie/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Cerreoni
Medic Specialist Ortodonție Și Ortopedie Dento-Facială/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Denis Copilău
Medic Specialist Stomatologie Generală Laser/ Pedodonție/ Endodonție/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Florin Dima
Medic Specialist
Chirurgie Dento-Alveolara/ Implantologie/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Alexandru Melenti
Medic Specialist
Stomatologie Generală Laser/ Protetică dentară/ Parodontologie
Vezi profilul complet
Dr. Lorena Mihalca
Medic Specialist
Stomatologie Generală Laser/ Endodonție La Microscop/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Simona Moraru
Medic Specialist
Ordotonție Și Ortopedie Dento-Facială
Vezi profilul complet
Dr. Alexandru Nanu
Medic Specialist
Chirurgie Dento-Alveolara/ Implantologie/ Protetică dentară
Vezi profilul complet
Dr. Teodor Podaru
Medic Specialist
Stomatologie Generală Laser/ Certificare Nuvola
Vezi profilul complet
Dr. Alexandra Roibu
Medic Specialist
Stomatologie Generală Laser/ Pedodonție/ Certificare Nuvola
Vezi profilul complet