• ”Pacientele care realizează screening periodic au șansa identificării tumorilor mamare în stadii incipiente. În aceste cazuri, rata de supraviețuire este de 98%, iar intervențiile chirurgicale sunt minime.”
  DR. GABRIEL VIIȘOREANU, medic specialist chirurgie generală

Descrierea generală a centrului

Institutul Sânului este centrul medical integrat, specializat în prevenția, diagnosticarea și tratarea patologiei mamare. Echipa multidisciplinară specializată în tratamentul patologiei mamare, asistată de tehnologia de ultimă generație în domeniul imagisticii și al intervențiilor chirurgicale, asigură o gamă completă de investigații diagnostice și opțiuni terapeutice la cele mai înalte standarde, personalizate în funcție de fiecare caz.

Institutul Sânului pune accentul pe abordarea multidisciplinară personalizată a cazurilor oncologice, diagnosticul fiind pus în urma analizării tuturor aspectelor ale fiecărei afecțiuni. Astfel, o Comisie Oncologică alcătuită din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, nutriționist, anestezist, psiholog, kinetoterapeut va evalua fiecare caz în parte și va stabili strategia terapeutică optimă, în funcție de protocoalele internaționale în domeniu. Pacientele care doresc, vor putea participa la întâlnirile periodice ale Comisiei Oncologice.

O noutate adusă în procesul de diagnosticare și tratament este conceptul de case manager, prin care fiecare pacientă va beneficia de asistență completă 24/24, acordată de către un consultant dedicat.

Dr. Viișoreanu: „Putem asigura pacientelor toate serviciile medicale în același loc, un avantaj esențial mai ales pentru pacientele care sunt diagnosticate cu tumori maligne și care au nevoie de investigații suplimentare și tratament complet. În continuare tragem un semnal de alarmă asupra numărului mare de paciente care se adresează târziu medicului, când boală este într-un stadiu avansat, iar șansele de supraviețuire sunt serios afectate. Este știut faptul că, pacientele care realizează screening periodic au șansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supraviețuire este de 98%, iar intervențiile chirurgicale sunt minime, atât la nivelul sânului, cât și la nivelul ganglionilor.”

Servicii medicale integrate:

 • Prevenție și diagnostic: consultații clinice, analize de laborator, evaluarea dosarului medical, investigatii imagistice (ecografie mamară, elastografie, mamografie, IRM mamar);
 • Chirurgie oncologică (excizie sectorială mamară, excizie sectorială mamară ghidate de mandren metalic, biopsie prin vacuum, excizia ganglionului santinelă, mastectomie simplă);
 • Reconstrucție mamară imediată sau tardivă;
 • Consiliere psiho-oncologica și terapii suport;
 • Nutriție oncologică;
 • Controlul durerii – strategii pentru combaterea durerii, în funcție de stadiul bolii;
 • Recuperare postoperatorie, kinetoterapie și drenaj limfatic pentru prevenția limfedemului;
 • Anatomie patologică (Teste anatomo-patologice);
 • Oncologie (tratamente specifice, Sistem PORT-ACCES)

 

Echipa medicală

Dr. Cristian-Gabriel Viișoreanu
Medic specialist
Chirurgie generală
Vezi profilul complet
Dr. Dumitru-Lucian Rușitoru
Medic specialist
Chirurgie generala
Vezi profilul complet
Dr. Valentina Iordache
Medic specialist
Chirurgie generala
Vezi profilul complet
Dr. Persida Boscan
Medic specialist
Anestezie terapie intensivă
Vezi profilul complet
Dr. Amelia Milulescu
Medic specialist
Obstetrică-ginecologie
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții