Call center 021.9983

Gastroenterology Center

Descrierea generală a centrului

Gastroenterology Center este un centru de diagnostic și tratament care se adresează pacienţilor cu patologii digestive cronice, acute și oncologice. Gastroenterology Center tratează cele mai grave afecţiuni din această arie, dispunând de o echipă multidisciplinară, formată din medici specializaţi în gastroenterologie, endoscopie digestivă, anestezie, medicină internă, oncologie, chirurgie generală, imagistică medicală și anatomopatoogie, și de cea mai modernă dotare tehnologică disponibilă pe piaţă. Toate acestea urmăresc oferirea celei mai bune soluţii de terapeutice pentru pacienţii cu afecţiuni digestive.

Misiunea Spitalului Monza îmrepună cu Gastroenterology Center este crearea unui centru de excelenţă în endoscopia digestivă diagnostică și intervenţională, având la dispoziţie atât o infrastructură ultramodernă, într-un bloc operator de endoscopie, cât și competenţele necesare. Cu experienţă în metodele de cromoendoscopie clasică și digitală (NBI, Lucera și FICE), precum și în endoscomicroscopia confocală, noul centru utilizează cea mai nouă linie de endoscopie Fujifilm care permite inclusiv biopsii ”virtuale”.

Activitatea în cadrul Gastroenterology Center urmează proceduri stricte de dezinfecţie și trasabilitate a materialelor la nivel european.

Diagnostic

Tratament

Intervenţiile pe care echipa medicală Gastroenterology Center din cadrul Spitalului Monza sunt unice în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea evoluţiei tumorilor canceroase. La fel ca diagnosticarea, tehnologia a făcut pas important înainte, în ceea ce privește investigarea în profunzime a sistemului digestiv, folosind proceduri de ultimă generaţie precum cromoendoscopie și ecoendoscopie.

Tehnologia wireless merită și ea menţionată: tehnica de explorare a intestinului subţire cu ajutorul capsulei, este extrem de eficientă întrucât permite o explorare completă a acestuia. Pentru pacient înseamnă un disconfort mai mic – acesta înghite capsula, cu ajutorul căreia medicul poate vizualiza fragmente din intestin, care nu se pot explora cu echipamente convenţionale. Pasul următor este tratamentul, care în cazurile în stadiu incipient de cancer sunt non – invazive.

Echipa noastră de medici specialiști și personalul medical dovedesc profesionalism în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor.