Call center 021.9983

Chirurgie oncologică

Începând cu luna octombrie 2018, am deschis secţia de chirurgie oncologică, în cadrul Spitalului Monza, pentru a aduce pacienţilor noștri servicii medicale de excelenţă, cea mai bună îngrijire medicală și echipe dedicate diagnosticării și tratamentului chirurgical al cancerului, la cele mai înalte standarde.

În cadrul departamentului de oncologie, echipa medicală coordonată de către Conf. Dr. Mihnea Ionescu oferă suport medical pentru:

 • Diagonisticarea afecţiunii: consult medical, analize de laborator și imagistică
 • Biopsie oncologică – această procedură medicală ne ajută să stabilim un diagnostic precis și presupune recoltarea unei mostre din ţesutul anormal pentru examinare. Biopsia este recomandă de echipa medicală în momentul în care celelalte analize și investigaţii medicale nu sunt concludente. Suspiciunea de cancer va fi confirmată sau infirmată prin intermediul biopsiei oncologice.
 • Tratament chirurgical – echipele medicale cu experienţă în mii de intervenţii chirurgicale vor stabili cea mai bună abordare medicală în tratarea pacienţilor noștri. Tratamentul chirurgical presupune extirparea formaţiunii tumorale canceroase, iar aceasta se poate face prin chirurgie deschisă, chirurgie laparoscopică sau chirurgie robotică

Fiecare pacient este atent tratat astfel încât problema sa medicală să își găsească rezolvarea în cel mai eficient mod. Grija pentru binele pacientului se reflectă nu doar în tehnicile medicale și chirurgicale de excelenţă abordate de medicii noștri, dar și în dotările pe care le punem la dispoziţie în cadrul secţiei de oncologie. Sălile de operaţie sunt echipate la cele mai înalte standarde, cu echipamente de chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică (robotul da Vinci Xi), aparatură modernă pentru anestezie și terapie intensivă.

Departamentul de chirurgie oncologică al spitalului Monza se bazează pe expertiza unor medici renumiţi, cu experienţă vastă în tratarea a mii de pacienţi. Mai mult decât atât, secţia de chirurgie oncologică este în strânsă colaborare cu celelalte specialităţi din cadrul Spitalului Monza (cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală), astfel putând oferi servicii medicale multidisciplinare pacienţilor și suport medical integrat în cazuri complexe.

Tipuri de cancer tratate chirurgical de către echipa medicală Monza:

 • Cancer esofagian
 • Cancer gastric
 • Cancer la nivelul intestinului subţire
 • Cancer de colon
 • Cancer hepatic
 • Cancer pancreatic
 • Cancer la nivelul căilor biliare
 • Cancer de colecist (veziculă biliară)
 • Tumori ale splinei
 • Cancer retroperitoneal

 

Oncologie clinica

Pacientii diagnosticati cu afectiuni oncologice beneficiaza in cadrul Spitalului Monza de o secţie medicală prevăzută cu dotări moderne și personal specializat pentru realizarea ședinţelor de chimioterapie în cele mai bune condiţii de siguranţă și confort, sub supravegherea unor medici inalt specializati.

Schema de tratament este  stabilită de către medicul oncolog iar tratamentul este individualizat pentru fiecare caz, în funcţie de caracteristicile histopatologice și imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic și patologiile asociate.

Pentru a facilita administrarea medicamentelor, în special pacienţilor care necesită terapie îndelungată intravenoasă, specialiștii nostri recomandă ca administrarea să fie făcută cu ajutorul unei camere implantabile (sistem port–acces) care se montează în cadrul Institutului înainte de începerea primei serii. Un prim beneficiu pentru pacient constă în eliminarea efectului toxic al citostaticelor asupra venelor, acestea ajungând direct în venele mari, unde sunt absorbite rapid în sânge. În afară de confortul pe care îl oferă pacientului, sistemul are un risc de infecţii mult mai mic comparativ cu cateterele externe.

Scopul tratamentelor de chimioterapie poate fi diferit pentru fiecare caz și depinde de tipul de cancer mamar și stadiul acestuia. Chimioterapia poate fi:

 • preoperatorie – neoadjuvantă – (cu scopul de a micșora dimensiunea tumorii înainte de intervenţia chirurgicală);
 • postoperatorie  – adjuvantă – (pentru reducerea riscului de recidivă locală sau la distanţă);
 • paliativă (în fazele terminale ale bolii pentru a ameliora simptomele și îmbunătăţi calitatea vieţii pacientei).

Echipa medicală

Dr. Oana Stănciulea
Medic primar
Chirurgie generală
Vezi profilul complet
Conf. Dr. Mihnea Ionescu
Medic primar
Chirurgie generală
Vezi profilul complet
Dr. Adina Croitoru
Medic primar
Oncologie
Vezi profilul complet
Dr. Mihaela Teodorescu-Albu
Medic specialist
Oncologie
Vezi profilul complet