Descrierea generală a centrului

Centro Italiano di Implantologia din cadrul Spitalului Monza oferă servicii și tratamente de ultimă generație în prevenirea, diagnosticarea și tratarea tuturor situațiilor de sănătate dentară. Ambulatoriile de stomatologie sunt echipate cu cele mai eficiente tehnologii produse până în prezent, astfel încât serviciile oferite să se alinieze celor mai înalte standarde europene.

Centrul reunește profesioniști cu zeci de ani experiență în domeniu, începând de la medici specialiști și chirurgi, până la operatori și producători ale celor mai avansate tehnologii dentare dezvoltate în Italia. Astfel, acesta se ridică la standarde de excelență prin competențele medicilor și tehnologia utilizată, beneficiind și de suportul departamentului ATI în realizarea intervențiilor complexe. Acesta este unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulți pacienți străini aleg în fiecare an să fie tratați în cadrul Centrului de Implantologie.

Misiunea Centrului Stomatologic este de a propune pacienților cele mai sigure și mai potrivite proceduri pentru situația lor clinică, având ca principal scop o dantură sănătoasă, funcțională și impecabilă din punct de vedere estetic. Credem în sănătatea accesibilă tuturor, motiv pentru care am implementat și un sistem de plată eșalonată.

Diagnostic si tratament

Implantologia

Implantologia propune una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a dinților care lipsesc, fiind singura soluție de tratament care redă funcționalitatea și estetica naturală a dintelui pierdut. Implantul dentar are o durată mare de viață, putând fi în stare perfectă timp de 10-15 ani. Este absolut necesară conștientizarea faptului că pierderea unui dinte nu are urmări neplăcute doar din punct de vedere estetic, ci afectează atât sănătatea dentară, cât și cea generală a organismului.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o componentă chirurgicală care se inserează în osul mandibulei sau al maxilarului, în locul dintelui lipsă. Acest implant susține o parte protetică dentară care arată și se comportă precum dinții naturali, permițând astfel o masticație normală și un aspect plăcut al danturii.

Care sunt avantajele implantului dentar?

  • Conturează un zâmbet natural, plăcut estetic
  • Previne migrarea dinților
  • Previne retracția gingiei
  • Oprește atrofia osoasă
  • Masticația este similară cu a dinților naturali
  • Este biocompatibil cu organismul
  • Este o soluție de lungă durată

Chirurgie orală

Chirurgia orală este o disciplină care se axează pe tratamentul operator al traumatismelor, afecțiunilor și defectelor de ordin funcțional, cât și estetic, aflate la nivelul feței, cavității orale, al dinților și maxilarelor.

În unele situații clinice, înainte de realizarea implantului dentar sunt necesare anumite interventii chirurgicale precum cea de sinus lift. Intervenția constă în ridicarea membranei sinusului pentru a obține în zona arcadei superioare o masă osoasă suficient de lată și de profundă pentru inserarea implantului.

Serviciul de chirurgie dentară în sala de operație a fost conceput în special pentru persoanele care au dificultăți în a parcurge acest tip de proceduri medicale în stare conștientă. Este indicat pacienților care trebuie să parcurgă proceduri chirurgicale cu o durată de timp extinsă, pacienților care au o condiție medicală specială (afecțiuni cardiace, boli pulmonare, sindroame care afectează funcțiile motorii, dizabilități, handicap etc.), celor care suferă de probleme de anxietate, ori pacienților aflați la o vârstă înaintată.
În cadrul acestor intervenții, pacienții au ca opțiuni atât sedarea conștientă (sau „twilight sedation”), cât și anestezia generală. Tipul de anestezie este ales în urma unei consultații cu un medic anestezist specializat.
Scopul sedării intravenoase este de a folosi cantitatea minim posibilă de medicamente pentru a putea duce la capăt tratamentul propus, fiind de altfel una dintre cele mai sigure modalități de sedare. Pentru pacienții aflați la o etate avansată, care experimentează anxietate legată de tratament, sedarea este soluția optimă deoarece permite pacientului să se relaxeze, iar medicului posibilitatea de a performa toate procedurile necesare. Sedarea IV este indicată și pacienților cu anxietate, astfel încât tratamentul să se desfășoare fără niciun disconfort.
Pacienții cu handicap întâmpină, de cele mai multe ori, provocări suplimentare în menținerea sănătății orale. Adesea, tipul de dizabilitate poate împiedica un periaj corect sau regulat, acest lucru fiind valabil și pentru curățirea prin folosirea aței dentare. Este, de asemenea, posibil ca pacientul să sufere de un reflex de vomă accentuat sau xerostomie (gură uscată) ca rezultat al medicației. Prin sedare, aceste dificultăți nu mai reprezintă o problemă nici pentru pacient, nici pentru medic. Anestezia este administrată de un medic anestezist specializat, astfel încât sunt întâmpinate cu profesionalism și siguranță nevoile pacienților cu handicap care necesită acest tip de intervenție medicală. Igienizarea danturii sau remedierea problemelor existente pot fi efectuate astfel în condiții de stres zero pentru pacient, fără efecte secundare neplăcute și fără traume ulterioare tratamentului.

Protetică

Protetica este ramura stomatologiei al cărei scop este de a obține o dantură funcțională și plăcută din punct de vedere estetic. Restaurarea dentară este un procedeu complex, realizat de o întreagă echipă de medici cu diverse specializări: proteticieni, parodontologi, chirurgi, endodonți și ortodonți.

Astfel, restaurarea dentară se poate face atât prin lucrări fixe (fațete, coroane, punți dentare), cât și prin lucrări mobile precum proteze parțiale ori totale, proteze scheletate cu sisteme speciale și proteze pe implanturi.

Coroanele dentare cresc rezistența dintelui și îl protejează de alte afecțiuni, având în același timp aspectul și funcționalitatea dintelui natural. Restaurările protetice cu ajutorul coroanelor dentare sunt o soluție durabilă pentru reabilitarea dinților sparți sau ciobiți, nu necesită o îngrijire specială și pot fi realizate atât în cazul dinților vitali, cât și în cazul celor care nu mai au nerv.

Fațetele dentare sunt unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară din lume. Realizate de către specialiști din materiale similare smalțului natural al dinților, fațetele dentare corectează o serie de imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului precum spațiile interdentare mici ori înghesuiri dentare minore, marmorația, denivelările inestetice, nuanța dinților, forme sau dimensiuni inestetice ale anumitor dinți, asimetrii. Cel mai important aspect de care specialiștii Centrului de Stomatologie țin întotdeauna cont este ca fațetele dentare să fie în perfectă armonie cu dinții naturali și să se potrivească fizionomiei pacientului.

Estetică

O dantură impecabilă nu are rol doar în optimizarea procesului de masticație, ci și în îmbunătățirea stimei de sine și, implicit, a vieții sociale a pacientului. Estetica dentară cuprinde o gamă largă de tehnici menite să îmbunătățească aspectul zâmbetului.

Aspectele urmărite țin de alinierea și simetria dentară, de linia zâmbetului și a gingiei, cât și de detalii precum lățimea dinților și ambrazurile dintre aceștia. Pentru un zâmbet perfect, specialiștii pot recomanda tratament ortodontic, coroane, fațete dentare și tratament de albire profesională.

Fațetele dentare sunt unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară din lume. Realizate de către specialiști din materiale similare smalțului natural al dinților, fațetele dentare corectează o serie de imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului precum spațiile interdentare mici ori înghesuiri dentare minore, marmorația, denivelările inestetice, nuanța dinților, forme sau dimensiuni inestetice ale anumitor dinți, asimetrii. Cel mai important aspect de care specialiștii Centrului de Stomatologie țin întotdeauna cont este ca fațetele dentare să fie în perfectă armonie cu dinții naturali și să se potrivească fizionomiei pacientului.

Albirea dentară profesională este o metodă simplă și confortabilă de a oferi mai multă strălucire zâmbetului, chiar și după o singură vizită în cabinetul stomatologic. Pacienții care apelează la albirea dentară observă că dantura lor s-a îngălbenit de-a lungul timpului. Acest fapt se datorează unor factori externi precum anumite alimente (cafea, vin roșu, ceai), obiceiuri nesănătoase precum fumatul ori mici traumatisme dentare.

Efectele procedurii de albire dentară profesională au o durată îndelungată, menținându-se în funcție de obiceiurile de viață pe care le are pacientul (fumatul, consumul constant al alimentelor și băuturilor colorante influențează acest aspect).

Profilaxie

Profilaxia reprezintă ansamblul măsurilor medico-sanitare care se iau pentru prevenirea apariției ori a evoluției cariilor și problemelor parodontale. Menținerea unui zâmbet sănătos pe termen lung se realizează atât prin respectarea indicațiilor oferite de medicul dentist cu privire la igiena dentară, cât și prin efectuarea vizitelor regulate și a igienizării profesionale la fiecare 6 luni.

Periajul zilnic efectuat în mod corect este esențial în păstrarea sănătății dentare, însă de multe ori el nu este suficient pentru a îndepărta depunerile de tartru care au loc în timp. Astfel, sunt necesare intervențiile regulate de curățare profundă și de îndepărtare a tartrului. Detartrajul cu ultrasunete asigură curățarea în profunzime a danturii prin îndepărtarea tartrului și a plăcii dentare. Această procedură este completată de periajul profesional.

Tratamentul cu airflow ajută la îndepărtarea tartrului, fiind un procedeu neriscant pentru pacienții cu sensibilitate gingivală crescută. Dispozitivul utilizează jet de aer combinat cu apă și pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a curăța și a oferi strălucire suprafeței dentare.

Ortodonție

Tratamentul ortodontic vizează obținerea unui zâmbet perfect aliniat pentru a menține o stare de sănătate dentară optimă. Pe lângă aspectele de natură estetică pe care le rezolvă, tratamentul ortodontic elimină riscuri legate de procese carioase dificil de tratat ori boala parodontală.

Aparatele dentare corectează anomalii precum înghesuiri ale dinților pe arcadă, spații interdentare mari, supraocluzie verticală (dinții frontali superiori ies cu mult în fața celor inferiori), ocluzie inversă (dinții frontali inferiori sunt ieșiti mult în față), ocluzie încrucișată, ocluzie deschisă, cât și malocluzie pe linia mediană.

Planul de tratament ortodontic este diferit pentru fiecare persoană în parte, iar pacienții trebuie să știe că purtarea aparatului dentar nu ține cont de vârstă. Tratamentul poate dura de la 6 luni până la 2-3 ani, în funcție de afecțiunea ce trebuie corectată. După încetarea tratamentului cu aparatul dentar, este obligatorie purtarea aparatului de contenție pentru a menține rezultatele obținute în urma tratamentului.

Există mai multe tipuri de aparate dentare pentru a satisface toate cerințele pacienților și a efectua tratamentul optim situației clinice. În cazul aparatele dentare clasice, bracket-urile sunt cimentate pe partea exterioară a dinților. Aparatele dentare clasice pot fi metalice, cu bracket-uri ceramice ori cu bracket-uri de safir.

Aparatul fix autoligaturant DAMON are un sistem ce susține arcul în slot în locul ligaturilor elastice, astfel încât permite o mai bună glisare a arcului în bracket-uri, reducând presiunea aplicată pe dinți. Vizitele la cabinet se fac mai rar în cazul acestui tip de aparat, la un interval de 10-12 săptămâni. Acest aparat dentar vine în două variante: metalic sau safir.

Aparatele dentare invizibile/linguale au bracket-uri cimentate pe partea din interior a dinților, astfel încât nu se observă atunci când pacientul zâmbește. Acest aparat este indicat după vârsta de 12 ani și are o perioadă totală de tratament mai mică decât a aparatelor dentare clasice.

Aparatul dentar fix lingual WIN este complet invizibil la exterior, este personalizat în funcție de nevoile pacientului, oferind precizie maximă a tratamentului. Disconfortul este minim în acest tratament, igiena orală se realizează ușor, iar durata este mai scurtă datorită acțiunii exacte.

Aparatul dentar NUVOLA este unul dintre cele mai moderne tratamente de ortodonție, având structura unei gutiere transparente. Tratamentul constă într-o serie de gutiere transparente personalizate, care se schimbă la un interval de aproximativ două săptămâni (în funcție de progres) și care pot fi oricând înlăturate de către pacient pentru igienizare și alimentație.

Aparatul ortodontic mobil este recomandat unei dentiții mixte, atunci când există atât dinți de lapte, cât și dinți permanenți. Poate fi purtat de la vârsta de 4 ani, fiind o metodă nedureroasă pentru copii.

Aparatul de contenție este acel aparat care trebuie purtat după îndepărtarea aparatului dentar, scopul său fiind evitarea recidivei și menținerea rezultatului obținut. Acest tip de aparat poate fi atât fix, cât și mobil. Aparatul de contenție fix este reprezentat de un arc care se fixează pe interiorul dinților (așadar nu se observă), în timp ce aparatul de contenție mobil se poartă doar pe timpul nopții. Specialistul ortodont va recomanda varianta optimă pentru fiecare caz în parte.

Pedodonție

Copiii necesită o abordare aparte în timpul vizitelor la stomatolog, astfel încât atmosfera să fie plăcută pentru aceștia, iar vizita la dentist să nu devină o corvoadă. Prima vizită a copilului la cabinet este recomandat să se realizeze la o vârstă cât mai fragedă. Vizita la stomatolog va fi prezentată drept o joacă, iar părinții sunt încurajați să rămână în cabinet lângă copii la primele vizite ale acestora.

Pedodonția are ca obiectiv prevenția și tratarea afecțiunilor stomatologice ce pot apărea prin tratamente de profilaxie, chirurgie și ortodonție.

Pentru a programa o comsultatie la Centro Italiano di Implantologia puteti apela nr. de telefon 031 00 50 823.

Echipa medicală

Dr. Alexandru Nanu
Medic specialist
Stomatologie generală / Implantologie dentară
Vezi profilul complet
Dr. Florin Dima
Medic specialist
Stomatologie generală / Implantologie dentară
Vezi profilul complet
Dr. Marian Bâlea
Medic specialist
Stomatologie generală / Implantologie dentară
Vezi profilul complet
Dr. Simona Moraru
Medic specialist
Ortodonție
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Cerreoni
Medic specialist
Stomatologie generală/ Ortodonție
Vezi profilul complet
Dr. Lorena Mihalca
Medic specialist
Stomatologie generală
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții