Call center 021.9983

Centro Italiano di Implantologia

Descrierea generală a centrului

Centro Italiano di Implantologia din cadrul Spitalului Monza oferă servicii și tratamente de ultimă generaţie în prevenirea, diagnosticarea și tratarea tuturor situaţiilor de sănătate dentară. Ambulatoriile de stomatologie sunt echipate cu cele mai eficiente tehnologii produse până în prezent, astfel încât serviciile oferite să se alinieze celor mai înalte standarde europene.

Centrul reunește profesioniști cu zeci de ani experienţă în domeniu, începând de la medici specialiști și chirurgi, până la operatori și producători ale celor mai avansate tehnologii dentare dezvoltate în Italia. Astfel, acesta se ridică la standarde de excelenţă prin competenţele medicilor și tehnologia utilizată, beneficiind și de suportul departamentului ATI în realizarea intervenţiilor complexe. Acesta este unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulţi pacienţi străini aleg în fiecare an să fie trataţi în cadrul Centrului de Implantologie.

Misiunea Centrului Stomatologic este de a propune pacienţilor cele mai sigure și mai potrivite proceduri pentru situaţia lor clinică, având ca principal scop o dantură sănătoasă, funcţională și impecabilă din punct de vedere estetic. Credem în sănătatea accesibilă tuturor, motiv pentru care am implementat și un sistem de plată eșalonată.

Diagnostic si tratament

Implantologia

Implantologia propune una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a dinţilor care lipsesc, fiind singura soluţie de tratament care redă funcţionalitatea și estetica naturală a dintelui pierdut. Implantul dentar are o durată mare de viaţă, putând fi în stare perfectă timp de 10-15 ani. Este absolut necesară conștientizarea faptului că pierderea unui dinte nu are urmări neplăcute doar din punct de vedere estetic, ci afectează atât sănătatea dentară, cât și cea generală a organismului.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o componentă chirurgicală care se inserează în osul mandibulei sau al maxilarului, în locul dintelui lipsă. Acest implant susţine o parte protetică dentară care arată și se comportă precum dinţii naturali, permiţând astfel o masticaţie normală și un aspect plăcut al danturii.

Care sunt avantajele implantului dentar?

  • Conturează un zâmbet natural, plăcut estetic
  • Previne migrarea dinţilor
  • Previne retracţia gingiei
  • Oprește atrofia osoasă
  • Masticaţia este similară cu a dinţilor naturali
  • Este biocompatibil cu organismul
  • Este o soluţie de lungă durată

Chirurgie orală

Chirurgia orală este o disciplină care se axează pe tratamentul operator al traumatismelor, afecţiunilor și defectelor de ordin funcţional, cât și estetic, aflate la nivelul feţei, cavităţii orale, al dinţilor și maxilarelor.

În unele situaţii clinice, înainte de realizarea implantului dentar sunt necesare anumite interventii chirurgicale precum cea de sinus lift. Intervenţia constă în ridicarea membranei sinusului pentru a obţine în zona arcadei superioare o masă osoasă suficient de lată și de profundă pentru inserarea implantului.

Serviciul de chirurgie dentară în sala de operaţie a fost conceput în special pentru persoanele care au dificultăţi în a parcurge acest tip de proceduri medicale în stare conștientă. Este indicat pacienţilor care trebuie să parcurgă proceduri chirurgicale cu o durată de timp extinsă, pacienţilor care au o condiţie medicală specială (afecţiuni cardiace, boli pulmonare, sindroame care afectează funcţiile motorii, dizabilităţi, handicap etc.), celor care suferă de probleme de anxietate, ori pacienţilor aflaţi la o vârstă înaintată.
În cadrul acestor intervenţii, pacienţii au ca opţiuni atât sedarea conștientă (sau „twilight sedation”), cât și anestezia generală. Tipul de anestezie este ales în urma unei consultaţii cu un medic anestezist specializat.
Scopul sedării intravenoase este de a folosi cantitatea minim posibilă de medicamente pentru a putea duce la capăt tratamentul propus, fiind de altfel una dintre cele mai sigure modalităţi de sedare. Pentru pacienţii aflaţi la o etate avansată, care experimentează anxietate legată de tratament, sedarea este soluţia optimă deoarece permite pacientului să se relaxeze, iar medicului posibilitatea de a performa toate procedurile necesare. Sedarea IV este indicată și pacienţilor cu anxietate, astfel încât tratamentul să se desfășoare fără niciun disconfort.
Pacienţii cu handicap întâmpină, de cele mai multe ori, provocări suplimentare în menţinerea sănătăţii orale. Adesea, tipul de dizabilitate poate împiedica un periaj corect sau regulat, acest lucru fiind valabil și pentru curăţirea prin folosirea aţei dentare. Este, de asemenea, posibil ca pacientul să sufere de un reflex de vomă accentuat sau xerostomie (gură uscată) ca rezultat al medicaţiei. Prin sedare, aceste dificultăţi nu mai reprezintă o problemă nici pentru pacient, nici pentru medic. Anestezia este administrată de un medic anestezist specializat, astfel încât sunt întâmpinate cu profesionalism și siguranţă nevoile pacienţilor cu handicap care necesită acest tip de intervenţie medicală. Igienizarea danturii sau remedierea problemelor existente pot fi efectuate astfel în condiţii de stres zero pentru pacient, fără efecte secundare neplăcute și fără traume ulterioare tratamentului.

Protetică

Protetica este ramura stomatologiei al cărei scop este de a obţine o dantură funcţională și plăcută din punct de vedere estetic. Restaurarea dentară este un procedeu complex, realizat de o întreagă echipă de medici cu diverse specializări: proteticieni, parodontologi, chirurgi, endodonţi și ortodonţi.

Astfel, restaurarea dentară se poate face atât prin lucrări fixe (faţete, coroane, punţi dentare), cât și prin lucrări mobile precum proteze parţiale ori totale, proteze scheletate cu sisteme speciale și proteze pe implanturi.

Coroanele dentare cresc rezistenţa dintelui și îl protejează de alte afecţiuni, având în același timp aspectul și funcţionalitatea dintelui natural. Restaurările protetice cu ajutorul coroanelor dentare sunt o soluţie durabilă pentru reabilitarea dinţilor sparţi sau ciobiţi, nu necesită o îngrijire specială și pot fi realizate atât în cazul dinţilor vitali, cât și în cazul celor care nu mai au nerv.

Faţetele dentare sunt unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară din lume. Realizate de către specialiști din materiale similare smalţului natural al dinţilor, faţetele dentare corectează o serie de imperfecţiuni de ordin estetic ale zâmbetului precum spaţiile interdentare mici ori înghesuiri dentare minore, marmoraţia, denivelările inestetice, nuanţa dinţilor, forme sau dimensiuni inestetice ale anumitor dinţi, asimetrii. Cel mai important aspect de care specialiștii Centrului de Stomatologie ţin întotdeauna cont este ca faţetele dentare să fie în perfectă armonie cu dinţii naturali și să se potrivească fizionomiei pacientului.

Estetică

O dantură impecabilă nu are rol doar în optimizarea procesului de masticaţie, ci și în îmbunătăţirea stimei de sine și, implicit, a vieţii sociale a pacientului. Estetica dentară cuprinde o gamă largă de tehnici menite să îmbunătăţească aspectul zâmbetului.

Aspectele urmărite ţin de alinierea și simetria dentară, de linia zâmbetului și a gingiei, cât și de detalii precum lăţimea dinţilor și ambrazurile dintre aceștia. Pentru un zâmbet perfect, specialiștii pot recomanda tratament ortodontic, coroane, faţete dentare și tratament de albire profesională.

Faţetele dentare sunt unul dintre cele mai populare tratamente de estetică dentară din lume. Realizate de către specialiști din materiale similare smalţului natural al dinţilor, faţetele dentare corectează o serie de imperfecţiuni de ordin estetic ale zâmbetului precum spaţiile interdentare mici ori înghesuiri dentare minore, marmoraţia, denivelările inestetice, nuanţa dinţilor, forme sau dimensiuni inestetice ale anumitor dinţi, asimetrii. Cel mai important aspect de care specialiștii Centrului de Stomatologie ţin întotdeauna cont este ca faţetele dentare să fie în perfectă armonie cu dinţii naturali și să se potrivească fizionomiei pacientului.

Albirea dentară profesională este o metodă simplă și confortabilă de a oferi mai multă strălucire zâmbetului, chiar și după o singură vizită în cabinetul stomatologic. Pacienţii care apelează la albirea dentară observă că dantura lor s-a îngălbenit de-a lungul timpului. Acest fapt se datorează unor factori externi precum anumite alimente (cafea, vin roșu, ceai), obiceiuri nesănătoase precum fumatul ori mici traumatisme dentare.

Efectele procedurii de albire dentară profesională au o durată îndelungată, menţinându-se în funcţie de obiceiurile de viaţă pe care le are pacientul (fumatul, consumul constant al alimentelor și băuturilor colorante influenţează acest aspect).

Profilaxie

Profilaxia reprezintă ansamblul măsurilor medico-sanitare care se iau pentru prevenirea apariţiei ori a evoluţiei cariilor și problemelor parodontale. Menţinerea unui zâmbet sănătos pe termen lung se realizează atât prin respectarea indicaţiilor oferite de medicul dentist cu privire la igiena dentară, cât și prin efectuarea vizitelor regulate și a igienizării profesionale la fiecare 6 luni.

Periajul zilnic efectuat în mod corect este esenţial în păstrarea sănătăţii dentare, însă de multe ori el nu este suficient pentru a îndepărta depunerile de tartru care au loc în timp. Astfel, sunt necesare intervenţiile regulate de curăţare profundă și de îndepărtare a tartrului. Detartrajul cu ultrasunete asigură curăţarea în profunzime a danturii prin îndepărtarea tartrului și a plăcii dentare. Această procedură este completată de periajul profesional.

Tratamentul cu airflow ajută la îndepărtarea tartrului, fiind un procedeu neriscant pentru pacienţii cu sensibilitate gingivală crescută. Dispozitivul utilizează jet de aer combinat cu apă și pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a curăţa și a oferi strălucire suprafeţei dentare.

Ortodonţie

Tratamentul ortodontic vizează obţinerea unui zâmbet perfect aliniat pentru a menţine o stare de sănătate dentară optimă. Pe lângă aspectele de natură estetică pe care le rezolvă, tratamentul ortodontic elimină riscuri legate de procese carioase dificil de tratat ori boala parodontală.

Aparatele dentare corectează anomalii precum înghesuiri ale dinţilor pe arcadă, spaţii interdentare mari, supraocluzie verticală (dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori), ocluzie inversă (dinţii frontali inferiori sunt ieșiti mult în faţă), ocluzie încrucișată, ocluzie deschisă, cât și malocluzie pe linia mediană.

Planul de tratament ortodontic este diferit pentru fiecare persoană în parte, iar pacienţii trebuie să știe că purtarea aparatului dentar nu ţine cont de vârstă. Tratamentul poate dura de la 6 luni până la 2-3 ani, în funcţie de afecţiunea ce trebuie corectată. După încetarea tratamentului cu aparatul dentar, este obligatorie purtarea aparatului de contenţie pentru a menţine rezultatele obţinute în urma tratamentului.

Există mai multe tipuri de aparate dentare pentru a satisface toate cerinţele pacienţilor și a efectua tratamentul optim situaţiei clinice. În cazul aparatele dentare clasice, bracket-urile sunt cimentate pe partea exterioară a dinţilor. Aparatele dentare clasice pot fi metalice, cu bracket-uri ceramice ori cu bracket-uri de safir.

Aparatul fix autoligaturant DAMON are un sistem ce susţine arcul în slot în locul ligaturilor elastice, astfel încât permite o mai bună glisare a arcului în bracket-uri, reducând presiunea aplicată pe dinţi. Vizitele la cabinet se fac mai rar în cazul acestui tip de aparat, la un interval de 10-12 săptămâni. Acest aparat dentar vine în două variante: metalic sau safir.

Aparatele dentare invizibile/linguale au bracket-uri cimentate pe partea din interior a dinţilor, astfel încât nu se observă atunci când pacientul zâmbește. Acest aparat este indicat după vârsta de 12 ani și are o perioadă totală de tratament mai mică decât a aparatelor dentare clasice.

Aparatul dentar fix lingual WIN este complet invizibil la exterior, este personalizat în funcţie de nevoile pacientului, oferind precizie maximă a tratamentului. Disconfortul este minim în acest tratament, igiena orală se realizează ușor, iar durata este mai scurtă datorită acţiunii exacte.

Aparatul dentar NUVOLA este unul dintre cele mai moderne tratamente de ortodonţie, având structura unei gutiere transparente. Tratamentul constă într-o serie de gutiere transparente personalizate, care se schimbă la un interval de aproximativ două săptămâni (în funcţie de progres) și care pot fi oricând înlăturate de către pacient pentru igienizare și alimentaţie.

Aparatul ortodontic mobil este recomandat unei dentiţii mixte, atunci când există atât dinţi de lapte, cât și dinţi permanenţi. Poate fi purtat de la vârsta de 4 ani, fiind o metodă nedureroasă pentru copii.

Aparatul de contenţie este acel aparat care trebuie purtat după îndepărtarea aparatului dentar, scopul său fiind evitarea recidivei și menţinerea rezultatului obţinut. Acest tip de aparat poate fi atât fix, cât și mobil. Aparatul de contenţie fix este reprezentat de un arc care se fixează pe interiorul dinţilor (așadar nu se observă), în timp ce aparatul de contenţie mobil se poartă doar pe timpul nopţii. Specialistul ortodont va recomanda varianta optimă pentru fiecare caz în parte.

Pedodonţie

Copiii necesită o abordare aparte în timpul vizitelor la stomatolog, astfel încât atmosfera să fie plăcută pentru aceștia, iar vizita la dentist să nu devină o corvoadă. Prima vizită a copilului la cabinet este recomandat să se realizeze la o vârstă cât mai fragedă. Vizita la stomatolog va fi prezentată drept o joacă, iar părinţii sunt încurajaţi să rămână în cabinet lângă copii la primele vizite ale acestora.

Pedodonţia are ca obiectiv prevenţia și tratarea afecţiunilor stomatologice ce pot apărea prin tratamente de profilaxie, chirurgie și ortodonţie.

Pentru a programa o consultatie la Centro Italiano di Implantologia puteti apela nr. de telefon 031 00 50 823.

Echipa medicală

Dr. Alexandru Nanu
Medic Specialist
Stomatologie Generală / Implantologie Dentară
Vezi profilul complet
Dr. Florin Dima
Medic Specialist
Stomatologie Generală / Implantologie Dentară
Vezi profilul complet
Dr. Marian Bâlea
Medic Specialist
Stomatologie Generală / Implantologie Dentară
Vezi profilul complet
Dr. Simona Moraru
Medic Specialist
Ortodonţie
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Cerreoni
Medic Specialist
Stomatologie Generală / Ortodonţie
Vezi profilul complet
Dr. Lorena Mihalca
Medic Specialist
Stomatologie Generală
Vezi profilul complet
Secured By miniOrange