• Diagnostic, tratament si reabilitare
    cardiacă, pentru o copilărie
    cu adevărat fericită.

Descrierea generală a centrului

În anul 2013, în Spitalul Monza din București a început activitatea de chirurgie cardiovasculară pediatrică și cea de cardiologie intervențională pediatrică, cu rezultate remarcabile. Domeniile menționate fac parte dintr-un program medical mai amplu, care vizează depistarea, diagnosticarea, investigarea și tratamentul chirurgical și/sau intervențional, precum și dispensarizarea unui număr mare de pacienți cu malformații cardiace variate și complexe. Cazurile sunt luate în evidență pe o listă de programare, cu priorități și indicații bine stabilite, cu adresabilitate largă din toată țara și nu numai.

Cardiopediatric Center din cadrul Spitalului Monza este singurul centru din domeniul privat din România dedicat copiilor cu afecțiuni ale inimii, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare.

Copiii nu sunt adulți în miniatură, cu afecțiuni la scară mai mică, ci sunt cazuri particulare, ce necesită abordări medicale care ţin cont de vulnerabilitatea şi de etapa de dezvoltare a acestora.

Echipa Cardiopediatric Center este specializată în domeniul pediatric, fiind capabilă să trateze chirurgical și intervențional atât malformațiile cardiace congenitale simple (coarctație de aortă, persistență de canal arterial – PCA, defecte de sept – DSA și DSV), precum și pe cele cu un înalt grad de complexitate (Boala Fallot, drenaje venoase pulmonare aberante totale, canal atrioventricular comun complet, transpoziție de vase mari la nou-născut etc.).

Intervențiile sunt realizate la aceleași standarde precum în centrele cardiovasculare din alte țări europene, la prețuri de cinci ori mai mici.

Pe lângă infrastructura specifică necesară, probabil cea mai importantă condiţie în desfășurarea unei activităţi competente este o echipă multidisciplinară specializată și cu experienţă. Pregătirea și formarea unei astfel de echipe este extrem de laborioasă și se întinde pe durata a 10-15 ani. Cardiopediatric Center este singurul centru medical din România care îndeplinește criteriile menţionate mai sus, oferind servicii integrate dedicate tratării afecţiunilor complexe ale inimii la copii, încă din primele zile.

Printre eforturile de implicare sociale ale Cardiopediatric Center în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul copiilor cu malformații cardiace congenitale se numără următoarele proiecte:

  • Fundația Monza, cu ajutorul căreia am susținut lunar intervențiile a 2-3 copii fără posibilități financiare.
  • Un program ambițios de informare și screening medical gratuit pentru depistarea malformațiilor cardiace congenitale; în cadrul acestuia au fost evaluați ecocardiografic peste 800 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani. O atenție deosebită a fost acordată copiilor cu activități fizice intense organizate în cadrul cluburilor sportive.
  • Proiectul “Inima copiilor – Intervenții cardiace în România”, care se desfășoară în perioada 2014-2016, în beneficiul copiilor cu malformații cardiovasculare din țări slab dezvoltate din punctul de vedere al centrelor specializate. Astfel, în centrul de chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului Monza, se vor realiza 36 de intervenții; una din patru intervenții va fi finanțată de către Fundația Monza.

Diagnostic și tratament

Tratament

Reabilitare cardiovasculară pediatrică

Reabilitarea cardiovasculară pediatrică se adresează copiilor mari și adolescenților cu valvulopatii operate și malformații congenitale de cord operate, indiferent de complexitatea acestora. Reabilitarea presupune o activitate complexă, adaptată și personalizată fiecărui pacient în parte...

 

Echipa medicală

Dr. Antonela Mureșan
Șef secție
ATI pediatrică
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Roxana Ionascu-Fometescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Brădean
Medic specialist
Chirurgie cardiovasculara
Vezi profilul complet
Dr. Angela Georgescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Daniela Calofir
Medic specialist
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Alin Nicolescu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Olteanu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Dr. Roxana Dragomir
Coordonator
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet
Dr. Larisa Încrosnatu
Medic specialist
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet
Prețuri intervenții