Call center 021.9983

Cardiopediatric Center

Dr. Antonela Mureșan

Șef de secţie

Descrierea generală a centrului

În anul 2013, în Spitalul Monza din București a început activitatea de chirurgie cardiovasculară pediatrică și cea de cardiologie intervenţională pediatrică, cu rezultate remarcabile. Domeniile menţionate fac parte dintr-un program medical mai amplu, care vizează depistarea, diagnosticarea, investigarea și tratamentul chirurgical și/sau intervenţional, precum și dispensarizarea unui număr mare de pacienţi cu malformaţii cardiace variate și complexe. Cazurile sunt luate în evidenţă pe o listă de programare, cu priorităţi și indicaţii bine stabilite, cu adresabilitate largă din toată ţara și nu numai.

Cardiopediatric Center din cadrul Spitalului Monza este singurul centru din domeniul privat din România dedicat copiilor cu afecţiuni ale inimii, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare.

Copiii nu sunt adulţi în miniatură, cu afecţiuni la scară mai mică, ci sunt cazuri particulare, ce necesită abordări medicale care ţin cont de vulnerabilitatea şi de etapa de dezvoltare a acestora.

Echipa Cardiopediatric Center este specializată în domeniul pediatric, fiind capabilă să trateze chirurgical și intervenţional atât malformaţiile cardiace congenitale simple (coarctaţie de aortă, persistenţă de canal arterial – PCA, defecte de sept – DSA și DSV), precum și pe cele cu un înalt grad de complexitate (Boala Fallot, drenaje venoase pulmonare aberante totale, canal atrioventricular comun complet, transpoziţie de vase mari la nou-născut etc.).

Intervenţiile sunt realizate la aceleași standarde precum în centrele cardiovasculare din alte ţări europene, la preţuri de cinci ori mai mici.

Pe lângă infrastructura specifică necesară, probabil cea mai importantă condiţie în desfășurarea unei activităţi competente este o echipă multidisciplinară specializată și cu experienţă. Pregătirea și formarea unei astfel de echipe este extrem de laborioasă și se întinde pe durata a 10-15 ani. Cardiopediatric Center este singurul centru medical din România care îndeplinește criteriile menţionate mai sus, oferind servicii integrate dedicate tratării afecţiunilor complexe ale inimii la copii, încă din primele zile.

Printre eforturile de implicare sociale ale Cardiopediatric Center în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale se numără următoarele proiecte:

  • Fundaţia Monza, cu ajutorul căreia am susţinut lunar intervenţiile a 2-3 copii fără posibilităţi financiare.
  • Un program ambiţios de informare și screening medical gratuit pentru depistarea malformaţiilor cardiace congenitale; în cadrul acestuia au fost evaluaţi ecocardiografic peste 800 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani. O atenţie deosebită a fost acordată copiilor cu activităţi fizice intense organizate în cadrul cluburilor sportive.
  • Proiectul “Inima copiilor – Intervenţii cardiace în România”, care se desfășoară în perioada 2014-2016, în beneficiul copiilor cu malformaţii cardiovasculare din ţări slab dezvoltate din punctul de vedere al centrelor specializate. Astfel, în centrul de chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului Monza, se vor realiza 36 de intervenţii; una din patru intervenţii va fi finanţată de către Fundaţia Monza.

Diagnostic și tratament

  • >Cardiologie pediatrică
  • Cardiologie Intervenţională pediatrică
  • Electrofiziologie și aritmologie

Tratament

  • Chirurgie cardiovasculară pediatrică
  • ATI

 

Reabilitare cardiovasculară pediatrică

Reabilitarea cardiovasculară pediatrică se adresează copiilor mari și adolescenţilor cu valvulopatii operate și malformaţii congenitale de cord operate, indiferent de complexitatea acestora. Reabilitarea presupune o activitate complexă, adaptată și personalizată fiecărui pacient în parte…

 

Echipa medicală

Dr. Antonela Mureșan
Șef secţie
ATI pediatrică
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Roxana Ionascu-Fometescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Brădean
Medic specialist
Chirurgie cardiovasculara
Vezi profilul complet
Dr. Angela Georgescu
Medic primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Daniela Calofir
Medic specialist
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Alin Nicolescu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Dr. Cristina Olteanu
Medic primar
Cardiologie pediatrica
Vezi profilul complet
Dr. Roxana Dragomir
Coordonator
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet
Dr. Larisa Încrosnatu
Medic specialist
Reabilitare medicală
Vezi profilul complet