Call center 021.9983

Program L-V:8-20 / S:8-15

Cardiologie pediatrică – Cardiopediatric Center

Cardiopediatric Center este un centru de excelență specializat în cardiologia pediatrică și singurul centru privat din România ce abordează cardiomiopatia hipertrofică (CMH) la copii.

Abordarea multidisciplinară ajută echipa medicală, formată din cardiologi cu înaltă specializare și experiență în domeniu, să evalueze complet și complex pacienții și, de asemenea, să trateze, prin oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, întreaga sferă de afecțiuni cardiace la copii, de la afecțiuni cardiace simple, și până la malformații cardiace congenitale sau intervenții pe boli cardiace dobândite de tip CMH.

De la diagnostic, investigații, intervenții chirurgicale (atât clasice, cât și minim invazive), recuperare și monitorizare, Cardiopediatric Center pune nevoile micilor pacienți pe primul loc, tratându-i cu grijă și, oferindu-le, astfel, șansa la o viață fără restricții.

Screening-ul bolilor cardiace la populația pediatrică

Un prim pas, foarte important, de altfel, este efectuarea de proceduri de tip screening pentru a putea diagnostica din timp afecțiunile cardiologice la copii. Din momentul în care sunt diagnosticate, majoritatea malformațiilor cardiace au mari șanse de a fi tratate și pacientul poate avea acces la o viață normală.

În cadrul centrului oferim consultații cardiologice complexe ce pot depista toate patologiile cardiace și vasculare asociate.

Indiferent că pacienții vin la controale de rutină sau au deja patologii asociate cu malformații cardiace, putem aborda și trata întreaga sferă de afecțiuni cardiace ce presupun atât structura inimii (afecțiuni congenitale), intervenții de tip chirurgie cardiacă (fie prin metode clasice, fie prin cele minim invazive), cât și proceduri fără operație, precum sunt cele de tip intervențional (defect septal atrial).

Chirurgie cardiovasculară pediatrică

Clinica de chirurgie cardiovasculară pediatrică adresează patologii de tip malformativ atât pe metode clasice, cât și pe metode minim invazive.

În cadrul Spitalului Monza există o abordare multidisciplinară a pacientului cu o boală cardiacă congenitală. Mai mult, colaborarea constantă și schimbul permanent de experiență între medicii grupului face posibilă realizarea unor intervenții cu grad mare de dificultate sau chiar intervenții în premieră în România. Astfel, aparținătorii pacienților au încrederea că aceștia sunt tratați de către specialiști de elită în sistemul medical românesc, cardiologi de prestigiu care urmăresc, diagnostichează și monitorizează afecțiunile cardiovasculare, atât pe termen scurt (în perioada preoperatorie și postoperatorie), cât și pe termen lung.

Principalele afecțiuni tratate chirurgical:

intervenții complexe de tip CMH; de altfel, Cardiopediatric Center este singurul centru medical privat din România specializat pe astfel de intervenții chirurgicale de tip cardiomiopatie hipertrofică la copii;
malformații cardiace congenitale, cu diferite grade de complexitate;
intervenții chirurgicale de corecție, precum defecte septale interatriale sau interventriculare, protezări valvulare;
minitoracotomie (intervenții minim invazive);
patologii de tip malformații vasculare și alte patologii din acest domeniu precum tumori vasculare, anevrisme, fistule arteriovenoase;
tulburări de ritm, care acționează asupra artimiilor cardiace chiar și pe cord structural normal sau patologic.

Cardiologie intervențională

Abordarea intervențională aduce un plus diagnosticului și tratamentului afecțiunilor cardiace minim invazive, fără a fi necesară intervenția chirurgicală corectivă în cadrul patologiilor de defect septal interatrial de tip ostium secundum și persistența de canal arterial, spre exemplu.

Mai mult, pentru diverse patologii cardiace în care acesta este necesar, se poate face cateterism diagnostic, pe baza căruia se poate identifica malformația cardiacă congenitală complexă.

De asemenea, în cadrul Cardiopediatric Center realizăm tratamentul actual și modern al tulburărilor de ritm, cu unele dintre cele mai noi tehnologii de pe piața medicală:

studiu electrofiziologic;
ablație cu radiofrecvență;
tehnici 3D;
carto.

Toate aceste proceduri sunt efectuate de către medici specializați în electrofiziologie și aritmologie pediatrică, asigurând rezultate foarte bune și, practic, vindecarea tulburărilor de ritm, fără a fi necesară administrarea medicației cardiace pe termen lung.

Monitorizarea postoperatorie și reabilitarea cardiovasculară

În cadrul Spitalului Monza, putem oferi consult cardiologic ce depistează toate patologiile cardiace și vasculare asociate și monitorizarea afecțiunilor cardiovasculare după intervențiile chirurgicale, toate acestea într-un centru în care condițiile de spitalizare sunt la standarde europene.

După diagnosticare și intervenție chirurgicale, pacientul este monitorizat atent pe întrega perioadă a șederii în spital de către toată echipa medicală implicată în cazul său: medicul chirurg, anestezistul cu specializare pediatrică și cardiologul cu competențe pediatrice. Mai mult, pentru confortul emoțional al micului nostru pacient, acesta este supravegheat de același cardiolog care a diagnosticat patologia pe întreaga perioadă a internării.

Specialiștii noștri în cardiologie, recunoscuți la nivel european și internațional, sunt dedicați să ofere pacienților cel mai înalt standard de îngrijire cardiacă pediatrică. Construit în jurul conceptului „all in one place”, Cardiopediatric Center oferă întreaga gamă de servicii medicale, de la consult medical și diagnostic, și până la cele mai noi proceduri în cadrul chirurgiei pediatrice, toate în cadrul unui spital dotat la standarde europene.

Echipa medicală

Dr. Theodor Cebotaru
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Șef secţie
Chirurgie Cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Călin Popa
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Șef Secţie
Chirurgie Vasculară
Vezi profilul complet
Dr. Alina Oprescu
Medic Specialist
Cardiologie Pediatrică
Vezi profilul complet
Dr. Eliza Cinteză
Medic Primar
Cardiologie Pediatrică/Pediatrie
Vezi profilul complet
Dr. Dan Deleanu
Medic Primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Denis Amet
Medic Primar
Cardiologie
Vezi profilul complet