Call center 021.9983

Bari Clinic

Descrierea generală a centrului

Bari Clinic este centrul de excelenţă din cadrul Spitalului Monza care se ocupă cu tratamentul chirurgical al obezităţii.
Echipa medicală este coordonată de Dr. Rubin Munteanu, chirurg cu mare experienţă și dedicat tratamentului obezităţi, care de-a lungul anilor a ajutat mii de oameni să slăbească și să-și redobândească sănătatea.
Chirurgia bariatrică este reprezentată de totalitatea procedeelor chirurgicale care au ca scop scăderea ponderală și se adresează persoanelor care suferă de obezitate. O dată cu scăderea ponderală, se îmbunătăţește semnificativ starea de sănătate, calitatea vieţii și crește încrederea în forţele proprii.
Intervenţia echipei noastre medicale continuă și după operaţie și vă vom fi alături până când o să ajungeţi la greutatea optimă și vă veţi obișnui cu un comportament alimentar sănătos.

Cine poate fi candidat pentru o operaţie bariatrică?

Sunteţi candidat pentru operaţia bariatrică dacă aveţi un exces ponderal mare, dacă nu aţi putut atinge și menţine o greutate normală prin repetate încercări de dietă și exerciţii fizice, dar mai cu seamă dacă obezitatea dumneavoastră se asociază cu probleme medicale de tipul diabetului zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, apnee în somn, infertilitate sau alte boli care se asociază cu obezitatea.
Cei care doresc să recurgă la chirurgia obezităţii e bine însă să știe că, făcând acest pas, se angajează să adopte un mod de viaţă sănătos și să-și modifice comportamentul alimentar.

Tratamentul chirurgical al obezităţii

Chirurgia robotică în Chirurgia Bariatrică

Avantajele chirurgiei laparoscopice la pacienţii cu obezitate morbidă au fost rapid asimilate, atât de pacienţi cât și de specialiștii din domeniu, chirurgi, anesteziști, cardiologi, etc. Rar se întâmplă astăzi să fie nevoie de chirurgie clasică, indiferent de complexitatea cazului. Acest lucru ne indică faptul ca laparoscopia a ajuns la maturitate. Chirurgia robotică începe însă să se insinueze și în domeniul chirurgiei bariatrice, similar celorlalte domenii ale chirurgiei generale, și pe măsură ce tehnologia avansează și este asimilată de echipele chirurgicale începe să se contureze clar locul său.

Avantajele pe care le oferă robotul da Vinci:

  • Imaginea câmpului operator nu este doar excepţională (chiar comparativ cu cele mai bune tehnologii ale laparoscopiei, 3D și 4K) dar robotul a preluat funcţia ajutorului cameraman și comanda aparţine chirurgului principal. Cu alte cuvinte chirurgul vede foarte bine ce alege el să vadă și nu mai depinde de un ajutor.
  • Instrumentele chirurgicale au toate gradele de mobilitate posibile, mișcarea lor este mai exactă, mai precisă, indiferent de durata în timp a operaţiei. Tot chirurgul este cel care le comandă, tot mâinile chirurgului operează, dar poziţia acestora este mai firească. Comparativ cu laparoscopia în chirurgia robotică, mișcările operatorului sunt efectuate din degete și din încheietura mâinii, pe când în chirurgia laparoscopică sunt preponderent miscări ale mâinii, antebraţelor și braţelor. Putem spune că robotul i-a redat chirurgului mișcarea fină a degetelor, existentă în chirurgia clasică dar parţial pierdută în laparoscopie. Gestul chirurgical este mai exact, mai precis.
  • Gestul chirurgical este mai exact, mai precis.
  • Poziţia chirurgului este una comodă, acesta stă pe scaun, nu mai are nevoie de mănuși chirurgicale sau de halat. Nu doar imaginea tradiţională a chirurgului s-a schimbat dar gradul său de oboseală este mult mai mic. Dacă acest aspect nu contează în intervenţiile simple el devine un aspect important, chiar dacă este greu de cuantificat, în cazurile dificile, care necesită un timp operator lung.

O primă concluzie este că robotul da Vinci este potrivit pentru cazurile dificile. În aceste situaţii contează și mai mult să vezi foarte bine, să acţionezi foarte exact, să-ţi menţii capacitatea maximă multe ore. Rezultate sunt prin urmare benefice, operaţii grele mai bine făcute, evoluţii postoperatorii mai simple, complicaţii mai puţine.

Cu o experienţă profesională de peste 10 ani în chirurgia laparoscopică și peste 4.000 de pacienţi operaţi, Dr. Rubin Munteanu este supraspecializat în chirurgie bariatrică, chirurgie laparoscopică și chirurgie robotică.

 

Pentru programări și informații apelați numărul de telefon: 0746 132 323/ 0751.109.244

Echipa medicală

Dr. Rubin Munteanu
Medic Primar
Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Lidia Rapeanu
Medic Specialist
Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Anca Ichiman
Medic Specialist
Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Raluca Oprea
Medic Primar
Medicină Internă
Specialist Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Gabriela Elisabeta Zugravu
Medic Primar
ATI
Vezi profilul complet