Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Articole

Cea mai solidă experiență în neurochirurgia cerebrală

Nucleul secției de neurochirurgie cerebrală din Spitalul Monza este același de la început. Alături de dr. Sergiu Stoica, medicii Bogdan Mocanu (ORL) și Anca Vișan (ATI) formează cea mai experimentată și coezivă echipă de neurochirurgie cerebrală si rinoneurochirurgie din România, cu peste 15 ani de colaborare și peste 600 de intervenții anuale în ultima perioadă.

 

Mulți pacienți ajung la Spitalul Monza după ce au primit opinii medicale de la alți chirurgi sau au fost operați în mod ineficient în alte spitale, deseori fiind speriați de perspectivele lor.Echipa de neurochirurgie cerebrală de la Spitalul Monza îi încurajează și le oferă încredere cuabordarea sinceră, prietenoasă și autentic empatică.

 

Operăm eficient orice patologie tumorală cerebrală: neurinom de acustic / Schwannom vestibular, meningiom, anevrism cerebral, astrocitom, biopsie cerebrală, cavernom, chist epidermoid, craniostenoză, drenajul hematoamelor, fistule LCR, glioblastom, hidrocefalia, metastaze cerebrale, malformații vasculare, ventriculostomii endoscopice, hidrocefalie obstructivă, nevralgie de trigemen sau intervenții chirurgicale în echipă pluridisciplinară:adenom hipofizar, craniofaringiom, cordom de clivus, tumori maligne de baza de craniu.

 

Pacienții beneficiază de experiența unei echipe chirurgicale pluridisciplinare (neurochirurgie-ORL) cu cea mai mare experiență din țară în tratarea acestor afecțiuni (peste 1000 de intervenții chirurgicale de acest fel efectuate în ultimii 15 ani).

 

Compartimentul de neurochirurgie cerebrală beneficiază de 2 săli de operație, 7 paturi ATI, 21 de rezerve.

 

Opinie medicală gratuită și evaluare în 24 de ore de la primirea documentelor

 

Pentru că știm cât de prețios este timpul, iată de ce Spitalul Monza merită să fie prima alegere pentru tratarea afecțiunilor de neurochirurgie cerebrală:

 

Cea mai solidă experiență în neurochirurgia cerebrală din România.
Formare profesională în medii extrem de competitive în Europa și în America de Nord
Chirurgie cerebrală cu adevărat minim invazivă, adică durată redusă de spitalizare, dureri post-operatorii mici, cicatrici mici și puțin vizibile și, nu în ultimul rând, păstrarea părului.
Tehnologie medicală avansată începând cu neuronavigația, microscopul modern intraoperator, aspiratorul ultrasonic, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită și până la RMN disponibil intraoperator și postoperator.
Opinii oneste și o experiență autentic empatică din partea întregii echipe medicale.
Comunitate extinsă de pacienți deja operați la noi, gata să ofere oricând detalii despre experiențele proprii.
Opinia medicală este gratuită și echipa noastră vă contactează în 24 de ore de la primirea pe email a documentelor medicale.
Transparență financiară. Costurile transmise la început sunt aceleași care vor fi achitate la final.

 

 

Dr. Sergiu Stoica, membru fondator BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza

 

Dr. Sergiu Stoica punea în 2008 bazele primei secții de neurochirurgie cerebrală în mediul privat din România, timp în care și-a exercitat meseria la cel mai înalt standard de profesionalism, imprimat și echipei extinse din jurul său.

 

Încă din perioada rezidențiatului, Dr. Stoica a fost atent ca inciziile pe care le făcea să nu fie cu nici măcar un milimetru mai mari decât necesar, astfel încât pacientul nici să nu știe că a fost operat.

Preocupat de abordarea minim-invazivă în neurochirurgia cerebrală, în 2008 i se alătură doctorul Bogdan Mocanu (ORL), operând împreună în echipă pluridisciplinară Neurochirurgie-ORL pentru extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal.

 

În ultimii 6 ani, această echipă a dezvoltat în premieră pentru Europa de Est abordul endoscopic transcranian pentru tumorile regiunii pineale.

 

Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL și Doctor în Științe Medicale din anul 2009, are o vastă experiență chirurgicală, până astăzi numărând peste 10.000 de intervenții ORL, mai mult de 1000 dintre ele fiind operații de înaltă dificultate în echipa mixtă formată din neurochirurg și chirurug ORL. Drept dovadă, recenziile pacienților atestă într-o măsură copleșitoare angajamentul onest al echipei față de binele lor.

 

 

Dr. Anca Vișan, medic primar neuro-anestezie, este primul medic anestezist din România care a realizat în 2008 procedura specială de tipul Awake Brain Surgery – chirurgia pe pacientul treaz în timpul operației pe creier, o tehnică anestezică ce presupune trezirea pacientului în timpul intervenţiei pe creier, la anumite rezecţii tumorale care se fac în zone elocvente ale scoarţei cerebrale (zone în care se află centrii importanți cum ar fi vorbirea, scrisul și mișcările). Operația pe creier cu pacient treaz ajută neurochirurgul să facă rezecții extrem de fine. Se evită astfel complicaţiile și sechelele permanente care ar putea apărea în cazul rezecţiei prea extensivă a unor tumori infiltrative care seamănă cu ţesutul normal și care sunt localizate exact lângă centrii neurologici importanți.

 

 

Aproape 600 de intervenții de neurochirurgie se efectuează anual în cadrul spitalului Monza, multe dintre ele fiind operații de înaltă dificultate

 

Filosofia noastră include transformarea modului în care îngrijim pacienții: spre deosebire de alte instituții medicale, suntem organizați în jurul afecțiunilor, nu a specialităților medicale. Ce înseamnă asta pentru pacient? Suntem responsabili de tratamentul tău complet și de îmbunătățirea stării tale de sănătate, de la A la Z.

 

 

Testimoniale:

 

Diana T, aprilie 2023

Recomand din tot sufletul! În Decembrie 2022 am efectuat un RMN cerebral pentru parestezii la nivelul hemicorpului drept. Mare surpriză am avut în momentul în care am văzut imaginile (eu lucrând și in domeniu ca medic rezident pe radiologie). Am descoperit o leziune sângerată la nivelul lobului parietal stâng. Am auzit multe diagnostice diferențiale, mi-am pierdut toate speranțele, nu mai puteam vedea luminița de la capătul tunelului. Mare inspirație am avut în momentul în care am încărcat imaginile pe site-ul celor de la Brain Institute. A doua zi am fost sunată și programată la domnul doctor Sergiu Stoica. Domnul doctor este unul din cei mai buni, profesionali, calmi și empatici oameni. Văzând doar imaginile m-a asigurat despre ce e vorba și anume un cavernom parietal. Am fost programată la operație imediat cum am ajuns la dânsul. Rezultatele postoperatorii au fost extraordinare. Nu îmi puteam imagina că o intervenție chirurgicală pe creier poate fi atât de ușoară. Nu a existat în niciun moment durere, presiune, amețeli, simptomele s-au remis imediat postoperator, nu am rămas cu deficite. Intervenția a fost minim invazivă, am fost rasă în păr pe o porțiune foarte mică, iar acum după 3 luni postoperator abia se observă. În trei zile am fost externată și m-am întors la viața mea ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. În 3 luni postoperator am repetat RMN-ul care a confirmat rezecția completă. Mulțumesc din suflet întregii echipe, asistente, medici rezidenți, Dna. Camelia, Dna. Dr. Vișan si Dl. Dr. Sergiu Stoica. Dacă vă aflați într-o situație similară, mergeți cu încredere la domnul doctor. Îi sunt recunoscătoare pe viață! Datorită lui pot duce o viață luuungă și normală!”

 

 

Stana D, ianuarie 2023

„Vreau să mulțumesc și să vă spun cât sunt de bucuroasă și fericită pentru că s-a terminat totul cu bine datorită domnului Dr. Sergiu Stoica și echipei sale, domnul Dr. Bogdan Mocanu împreună cu doamna Dr. Anca Vișan, care sunt niște profesioniști în tot ceea ce fac și ajung și la sufletul pacienților cu delicatețe și bunătate, așa cum este tot personalul care lucrează aici. Am fost tratată de Macroadenom Hipofizar și pot spune că pentru mine toți au fost niște îngeri pe pământ. Mare respect, vă mulțumesc încă o dată!!”

 

 

Marioara V, noiembrie 2022

„Am descoperit întâmplător că am o formațiune pe creier, iar în urma consultului la spitalul Bagdasar și vizualizării RMN-ului și CT-ului mi s-a spus ca am nevoie de operație urgent, fără prea multe detalii.
De asemenea am trimis investigațiile și în străinătate și la fel mi s-a comunicat. Urmare acestor lucruri am pus casa în vânzare pentru a face operația. Am trimis documentele și la spitalul Monza în atenția d-lui doctor Sergiu Stoica căruia ii mulțumesc din suflet și îi sunt profund recunoscătoare. Dânsul a fost singurul medic care mi-a explicat că nu este nimic de operat sau de tratat, că așa m-am născut, eu neavând simptome. Un OM înainte de toate, un profesionist desăvârșit. Va mulțumesc!”