Call center 021.9983

Program L-V:8-20 / S:8-15

Articole

Cassian, un alt copil a cărui inimă a fost reparată de echipa Cardiopediatric Center

Zamoșteanu Cassian Ionuţ, în vârstă de 2 ani, a fost diagnosticat în Spitalul Monza din București cu doua defecte la inimă din naștere. Este vorba de două defecte septale ventriculare – DSV (orificii în peretele care separă două compartimente din interiorul inimii, numite ventriculi). Ambele malformaţii duc în timp la apariţia unor complicaţii, și anume: mărirea inimii în dimensiuni și creșterea tensiunii în circulaţia pulmonară.
Un aspect foarte important este vârsta lui Cassian, considerată de către specialiști optimă pentru intervenţia pe cord deschis de corecţie totală a celor două malformaţii, eventualele riscuri de complicaţii fiind reduse la o vârstă mai mare.
Operaţia a fost efectuată în data de 19 aprilie 2016, în cadrul Cardiopediatric Center din Spitalul Monza, coordonat de către Dr. Mircea Cotul, medic primar specialist în chirurgie cardiovasculară pediatrică și Dr. Antonela Mureșan, medic primar anestezie și terapie intensivă cardiacă pediatrică. După două zile de spitalizare în terapie intensivă, fără complicaţii, a urmat recuperarea pe secţia de pediatrie, cu evoluţie favorabilă, în continuare. Părinţii au fost surprinși, dar și fericiţi în același timp de starea clinică foarte bună a lui Ionuţ dar și de progresele făcute într-un interval atât de scurt de la operaţie. Băieţelul a fost externat în data de 27 aprilie, la numai 8 zile, vesel, cu poftă de joacă, complet vindecat, fără restricţii, cu o viaţă normală, similară cu a unui copil sănătos.
Particularitatea acestui caz constă în localizarea celui de-al doilea DSV în peretele muscular al septului în apropierea vârfului inimii, dificil de găsit și mai ales de închis chirurgical. Cu toate acestea, s-a reușit închiderea lui în aceeași operaţie, evitându-se în acest fel complicaţiile secundare și costurile suplimentare unei alte intervenţii chirurgicale, sau a unei proceduri de închidere prin dispozitiv de tip „umbreluţă”.
Pe lângă asistenţa medicală de specialitate asigurată în Spitalul Monza, am beneficiat și de această dată de sprijinul Asociaţiei Salvează o inimă, condusă de Domnul Vlad Placintă, care a susţinut parţial costurile operaţiei.

Lasă un răspuns