Call center 021.9983

Articole

Cardiomyopathy Center face parte din grupul care schimbă istoria și definiția unei boli

Coordonatorul Cardiomyopathy Center si Directorul Stiintific al Spitalului Monza, medicul Lucian Dorobanțu, este co-autor al unui studiu care a apărut în una dintre cele mai prestigioase reviste americane de cardiologie, Journal of The American College of Cardiology. Cercetarea aduce noțiuni și informații despre cauzele și tratamentul obstrucției în CMH, care nu au mai fost niciodată publicate sau discutate în lumea medicală.

 

România, pe harta chirurgiei cardiace la cel mai înalt nivel!

Acest studiu, coordonat de prof. dr. Paolo Ferrazzi, directorul Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică și Afecţiuni valvulare din cadrul „Policlinico di Monza”, cel mai prestigios centru din Uniunea Europeană, aduce în prim plan nevoia imperioasă a unei plastii de valvă mitrală, pentru că se dovedește faptul că există anomalii structurale pe care valva mitrală le are mai ales la tinerii cu această afecțiune.

 

Coordonatorul Cardiomyopathy Center, medicul Lucian Dorobanțu:

“De când a început Cardiomyopathy Center să funcționeze, aplicăm tehnica profesorului Ferrazzi, care, spre deosebire de abordarea clasică, aduce beneficiul prezervării valvei mitrale, cu o rată de succes de peste 99%. Noile studii dovedesc faptul că există o modificare congenitală, o anomalie structurală a valvei mitrale, mai ales la pacienții tineri, lucru ce impune o plastie de valvă mitrală. Noi facem această operație din 2015. Este cea mai modernă abordare, se impune ca standard al momentului în toată lumea.”

 

 

În cadrul studiului actual au fost evaluați 106 pacienti operați consecutiv într-un interval de un an. Specialiștii au observat la un sfert dintre ei aceleași discontinuități mitro-aortice.

Modificarea a fost frecvent întâlnită la tineri (vârsta medie 39 vs 58 ani). 80% dintre tineri au prezentat mutații în proteinele sarcomerice și o lungime mai mare a valvei mitrale anterioare evaluate ecocardiografic. Discontinuitatea împinge foița mitrală anterioară către apex, fapt care contribuie suplimentar la obstrucția intraventriculară la bolnavii tineri. Această modificare a fost rar întâlnită la pacienții peste 60 de ani.

 

 

Coordonatorul Cardiomyopathy Center, medicul Lucian Dorobanțu:

“Metodele inovative de tratament chirurgical al bolii au fost aduse în discuție de către profesorul Ferrazzi încă din 2015. Acum se demonstrează a avea o importanță majoră, prin prisma anomaliilor structurale pe care valva mitrală le are mai ales la tineri. Acestea sunt acum publicate.

Sunt studii care dovedesc că diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive într-un Centru de Excelență face ca mortalitatea să scadă de 6 ori față de diagnosticul și tratamentul într-un centru care se ocupă sporadic de acești bolnavi. Este extrem de important să te adresezi unui centru specializat. De aceea, Ghidurile Americane și Europene insistă asupra faptului că diagnosticul și tratamentul CMHO trebuie făcute de chirurgi cu expertiză în chirurgia bolii. După intervenție, 99% dintre pacienți se întorc într-o speranță de viață perfect superpozabilă, chiar peste cea a populației generale. Practic, se întorc la o viață normală ca și când nu ar fi avut niciodată această boală.”

 

Cercetarea a fost apreciată de cei mai mari chirurgi americani axați pe valva mitrală.

Despre acest studiu revoluționar au scris cei mai mari chirurgi de valvă mitrală din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre profesorii Mark V. Sherrid și David H. Adams.

 

 

Coordonatorul Cardiomyopathy Center, medicul Lucian Dorobanțu:

Pentru centrul din România, publicarea studiului nostru în Journal of The American College of Cardiology” înseamnă o recunoaștere a unei munci. Este o mândrie, pentru că nu sunt mulți oameni care au publicat în acest Jurnal. Este o revistă extrem de prestigioasă, iar faptul că cei mai mari chirurgi americani de valvă mitrală au comentat acest studiu, o foarte mare greutate demersului nostru. Se poate face chirurgie cardiacă la nivel de top mondial în România!”

 

Cardiomyopathy Center este recunoscut de către specialiști ca fiind singurul centru de tratament specializat al cardiomiopatiei hipertrofice obstructive din Centrul și Estul Europei și al doilea centru din Uniunea Europeană. Cea mai mare experiență o are cel din Italia, condus de Prof. Paolo Ferrazzi.

Lasă un răspuns

Secured By miniOrange